Κερέμ Καντέρ: EuroLeague ή στον Κολοσσό για πολλά χρόνια!

Κερέμ Καντέρ: EuroLeague ή στον Κολοσσό για πολλά χρόνια!

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Κερέμ Καντέρ: EuroLeague ή στον Κολοσσό για πολλά χρόνια!

bet365

Ο Κερέμ Καντέρ είναι ερωτευμένος με την Ελλάδα. Και αναζητεί τρόπους να παραμείνει σε αυτή και την επόμενη σεζόν. Είτε στον Κολοσσό, είτε αλλού! Αυτά είναι τα δεδομένα για τον Τούρκο φόργουορντ των Ροδιτών.

Τα δεδομένα είναι απλά: μετά από 14 αγώνες, ο Κερέμ Καντέρ είναι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 230 πόντους. Δεύτερος σε εύστοχα δίποντα και 2ος σε εύστοχες ελεύθερες βολές. Κελεπούρι κανονικό για τον Κολοσσό, το οποίο μάλιστα το κάνει και σε οικονομική συσκευασία (26:16 στο παρκέ). Λογικά, το τέλος της σεζόν θα πρέπει να κάνει τον Τούρκο περιζήτητο.

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει ο Τούρκος με τους Ροδίτες λήγει το καλοκαίρι. Το μεγάλο ερώτημα είναι τι θα κάνει ο Καντέρ;

Για να φτάσουμε στην απάντηση, θα πρέπει να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Και να απαντήσουμε γιατί ο Καντέρ διάλεξε τον Κολοσσό. Στα χέρια του υπήρχαν προτάσεις από διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά η Ελλάδα είναι το μέρος που αγαπάει ο ίδιος, ο αδερφός του, αλλά και ο κοινός εκπρόσωπός τους. Μη λησμονούμε πως ο Ενές Καντέρ είχε βοηθήσει την Ελλάδα, την περίοδο των μεγάλων πυρκαγιών, ενώ ο σέντερ των Μπλέιζερς είχε εκτιμήσει και το γεγονός ότι η Ελλάδα είχε βοηθήσει τους Τούρκους που είχαν ζητήσει άσυλο, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Αυτό που έκανε τον Κερέμ να πει το οριστικό «ναι», ήταν το κούμπωμα με τον κόουτς Ηλία Καντζούρη! Ο προπονητής του Κολοσσού ξέρει να τον χειριστεί, ο Κερέμ τον λατρεύει και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Όλη η Ρόδος αλλά και η ομάδα τον καλωσόρισε σαν να ήταν μέλος τους από παλιά. Και αντιλήφθηκε την πολιτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από το ανοικτό μέτωπο που έχει ο αδερφός του με την τουρκική κυβέρνηση.

Τι θα γίνει στη συνέχεια; Το ιδεατό σενάριο είναι οι εμφανίσεις του να ελκύσουν τις ομάδες της EuroLeague και του EuroCup. Γιατί όχι και τις ελληνικές ομάδες που αγωνίζονται στη EuroLeague/EuroCup. Αυτό θα ήταν το ιδεατό σενάριο και να αλλάξει αγωνιστική κλίμακα και να παραμείνει στην Ελλάδα. Υπάρχει όμως και εναλλακτική.

Η παραμονή του στη Ρόδο με μεγάλο σε διάρκεια συμβόλαιο! Οι πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν πως αν οι Ροδίτες του προσφέρουν επέκταση συμβολαίου, ο Καντέρ δύσκολα θα πει όχι.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα