Καντερ: «Στο πλευρό του αδελφού μου, ακόμη κι αν μας συμβούν τα χειρότερα!» (gTV)

Καντερ: «Στο πλευρό του αδελφού μου, ακόμη κι αν μας συμβούν τα χειρότερα!» (gTV)

Αντώνης Καλκαβούρας
Καντερ: «Στο πλευρό του αδελφού μου, ακόμη κι αν μας συμβούν τα χειρότερα!» (gTV)

bet365

Ο Τούρκος σέντερ του Κολοσσού Ρόδου, Κερέμ Καντέρ, μιλάει στο gazzetta.gr για την ζωή και το μπάσκετ στην Ελλάδα και σχολιάζει τον «ανένδοτο» του μεγάλου του αδελφού, Ένες Καντέρ σε βάρος του πρωθυπουργού της χώρας του, Ταγίπ Ερντογάν και τις συνέπειές του στην οικογένειά του.

Γεννημένος στην Προύσσα, όπου οι γονείς του μετακόμισαν για κάποια χρόνια (λόγω της πανεπιστημιακής έδρας του πατέρα του στην ιστολογία και την γενετική), ο δεύτερόκος γιος του Μεμέτ και της Γκουλσούμ Καντέρ, δεν θα μπορούσε παρά να ακολουθήσει τα χνάρια του μεγάλου του αδελφού, Ένες, που ήταν πάντα το καμάρι της οικογένειας και του τουρκικού αθλητισμού για το ταλέντο και τις μπάσκετικές ικανότητες!

Εξελίχθηκε, όμως, σε προσωποποίηση του μίσους από την πλειοψηφία της τουρκικής κοινωνίας και στην πατρίδα του θεωρείται πλέον τρομοκράτης, λόγω της στήριξης που παρείχε στον αυτοεξόριστο Ισλαμιστή ηγέτη Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ήταν πρώην συνεργάτης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και από το 2013 είναι καταζητούμενος!

Ο λόγος για τον 25χρονο ψηλό του Κολοσσού Ρόδου, Κερέμ Καντέρ, που λόγω της σύνδεσής με τον σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, έχει 6 χρόνια να επιστρέψει στην Τουρκία και να δει τους γονείς του! H κάμερα του gTV τον συνάντησε στην Αθήνα και ο πρώτος σκόρερ της Basket League (μ.ο. 15,1π.) δήλωσε πανευτυχής που παίζει μπάσκετ στην χώρα μας.

Η συζήτηση άρχισε από τον συμπατριώτη του Ιμπραήμ Κουτλουάι, ο οποίος άνοιξε τα σύνορα και έγινε ο πρώτος Τούρκος επαγγελματίας αθλητής, που πριν από 20 χρόνια ήρθε να δουλέψει στην Ελλάδα και συνεχίστηκε με τον πιο πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει φέτος στην καριέρα του και με την αίσθηση των διακοπών που του δημιουργεί η παραμονή σε ένα τόσο όμορφο νησί όσο η Ρόδος.

Η κουβέντα δεν θα μπορούσε παρά να καταλήξει στις συνέπειες που έχει για τον ίδιο και την οικογένειά του, η δράση του αδελφού του Ένες Καντέρ, ο οποίος πριν λίγους μήνες, είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο gazzetta.gr.

Όλα αυτά και άλλα πολλά στο video που ακολουθεί:

Τεχνική επιμέλεια: Βασίλης Τσίγκας-Παύλος Σφενδυλάκης

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα