Παναθηναϊκός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για τον Μαντζούκα

Παναθηναϊκός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για τον Μαντζούκα

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για τον Μαντζούκα

bet365

Ο Παναθηναϊκός προσέφυγε στο ΑΣΕΑΔ από τη στιγμή που η ΕΟΚ δεν εξέδωσε δελτίο στον Λευτέρη Μαντζούκα, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του gazzetta.gr που είχε αποκαλύψει τις προθέσεις των «πράσινων» για την αγωνιστική ενεργοποίηση του νεαρού άσου.

Πριν από περίπου έναν μήνα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε ένα από τα κορυφαία ταλέντα της ηλικίας του στην Ευρώπη με την προσθήκη του Λευτέρη Μαντζούκα. Του 17χρονου φόργουορντ, ο οποίος έκανε το μεγάλο βήμα με τη μεταγραφή του στους «πράσινους», αποχωρώντας από τον Προμηθέα όπου βρέθηκε το 2017 και έδειξε τις ικανότητές του στην πρώτη ομάδα των Πατρινών.

Η απόκτηση του Μαντζούκα για τα επόμενα 5 χρόνια, ήταν σίγουρα μία πολύ σημαντική κίνηση για τους «πράσινους», οι οποίοι όμως καλούνται πλέον να λύσουν το θέμα της συμμετοχής του στην Basket League, από τη στιγμή που ο παίκτης δεν μπορεί ακόμη να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο, αρχίζοντας τη σεζόν στον Προμηθέα με ερασιτεχνικό δελτίο.

Βάσει των κανονισμών της ΕΟΚ για την έκδοση δελτίων, δικαίωμα μετεγγραφής μέσα στη σεζόν, έχουν μόνο οι επαγγελματίες παίκτες άνω των 18 ετών, επομένως ο Μαντζούκας δεν πληροί τις συγκεκριμένες προϋποθέσεις και θεωρητικά μπορεί να αγωνιστεί μόνο στην Euroleague αλλά και στην εφηβική ομάδα του Παναθηναϊκού.

Το gazzetta.gr είχε αναλύσει με σχετικό ρεπορτάζ τα δεδομένα, αποκαλύπτοντας παράλληλα την πρόθεση του Παναθηναϊκού να προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ, αισιοδοξώντας ότι θα δοθεί λύση και ο Μαντζούκας θα πάρει χρόνο συμμετοχής από φέτος στο πρωτάθλημα.,

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα