Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι των μεγάλων αποχωρήσεων!

Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι των μεγάλων αποχωρήσεων!

Γιώργος Κούβαρης
Παναθηναϊκός: Το καλοκαίρι των μεγάλων αποχωρήσεων!

bet365

Το gazzeta.gr γυρίζει τον χρόνο πίσω και θυμάται όλα όσα συνέβησαν από τον Μάρτιο και μετά με αποτέλεσμα να πέσουν και οι... τίτλοι τέλους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Παναθηναϊκό!

Μάιος 2020.

Ολόκληρη η Υφήλιος ήταν «ζωντανή-νεκρή» μετά την έξαρση της πανδημίας. Το άγνωστο, οι πρώτες έρευνες, οι δείκτες της Covid-19 είχαν «παραλύσει» τους πάντες και τα πάντα. Αλίμονο να μην είχε συμβεί το ίδιο και με τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι δύο μήνες που είχαν προηγηθεί έπιασαν εξαπίνης την ανθρωπότητα, η οποία ξεκινούσε έναν μεγάλο αγώνα δρόμου για την επιστροφή στην κανονικότητα. Η οικονομία; Κατέρρεε. Οι αγορές; Εξέμπεμπαν SOS.

Λογικό και επόμενο να απλωνόταν τότε ένα τεράστιο πέπλο αμφιβολίας για το «αύριο» και του πολύπαθου (από οικονομικής πλευράς) ευρωπαϊκού (αλλά και ελληνικού) μπάσκετ. Άλλωστε ήταν η εποχή που είχαν ξεκινήσει και οι έντονες συζητήσεις για μειώσεις στα μπάτζετ των ομάδων και στους μισθούς των παικτών.

Ο Παναθηναϊκός που είχε ήδη δύο βαριά συμβόλαια των Καλάθη και Φριντέτ ήταν από τις ομάδες που είχαν μπει από την αρχή στην αφετηρία των συζητήσεων όσον αφορά τις περικοπές, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εξηγεί ότι οι παίκτες έχουν δουλέψει το 65% τω συμβολαίων του και ότι δεν θα έπρεπε να ζητούν δεδουλευμένα που αντιστοιχούσαν στο 80% σύμφωνα και με την Ένωση Παικτών EuroLeague. Αν μη τι άλλο τα σύννεφα της αβεβαιότητας ολοένα και πλήθαιναν!

8 Μαΐου 2020: Ένα κροατικό δημοσίευμα του «crosarka» έριχνε την πρώτη «βόμβα» κάνοντας λόγο για πώληση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ενώ ανέφερε ότι ήταν προγραμματισμένη και συνέντευξη Τύπου όπου ο ισχυρός άνδρας της ομάδας θα ανακοίνωνέ την αποχώρησή του.

Τις ημέρες που ακολούθησαν, ο καπνός ολοένα και γινόταν πιο έντονος. Ύστερα από τρεις εβδομάδες και πιο συγκεκριμένα στις 30 Μαΐου 2020 ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ανακοίνωνε την πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου για τις 3 Ιουνίου στα γραφεία της ΒΙΑΝΕΞ η οποία ωστόσο πήρε παράταση έξι ημέρων.

Το μεγάλο ραντεβού, τελικά, δόθηκε για τις 9 Ιουνίου: «Μέχρι να βρεθεί αγοραστής η ΚΑΕ θα πορευτεί από ανθρώπους εμπιστοσύνης χωρίς την παραμικρή εμπλοκή μου και βασιζόμενη αποκλειστικά και μόνο στα όποια έσοδα της σε Ελλάδα και Ευρώπη» ήταν η ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου ρίχνοντας την βόμβα μεγατόνων! Πωλητήριο στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός και αποχώρηση για την οικογένεια Γιαννακόπουλου!

«Φεύγω με το κεφάλι ψηλά… Η αγάπη που μου δείχνει ο κόσμος σε κάθε ευκαιρία, με κάνει να λέω ότι άξιζε τον κόπο ο πακτωλός εκατομμυρίων, ο ατέλειωτος χρόνος, η ουσιαστική ενέργεια, η κατάθεση ψυχής και όσα άλλα έπρεπε να δαπανήσω εδώ και τόσα χρόνια για τον Παναθηναϊκό…

Κοιτώντας πίσω θα πω ότι έβαλα κι εγώ ένα λιθαράκι στην καλύτερη ομάδα που έβγαλε ποτέ η Ελλάδα…

Τον Παναθηναϊκό των Γιαννακόπουλων, τον Παναθηναϊκό του Παύλου, τον Παναθηναϊκό των μεγάλων προπονητών και αθλητών, τον Παναθηναϊκό του κόσμου του, των εκατομμυρίων φιλάθλων του, των παιδιών της Θύρας 13… Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους εσάς!» κατέληξε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην αποχαιρετιστήρια και απολογιστική συνέντευξη Τύπου.

Στη συνέχεια άνοιξε ο «Ασκός του Αιόλου» όσον αφορά τις αποχωρήσεις. Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν, καθώς στις 3 Ιουλίου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας με τον Νικ Καλάθη ενώ άργησε κατά δύο μήνες το επίσημο «διαζύγιο» με τον Τζίμερ Φριντέτ, αν και οι δρόμοι των δύο πλευρών είχαν -ουσιαστικά- χωρίσει μετά το «τέλος» του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την «πράσινη» ΚΑΕ.

Ήταν το «τέλος» μιας εποχής για τον Παναθηναϊκό. Μάλιστα, πριν ακόμα ο (ακόμα και σήμερα) μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ αποχωρήσει από την ομάδα, το είχε πράξει πρώτος απ' όλους ο Ρικ Πιτίνο! Ο θρυλικός προπονητής είχε επιστρέψει στις ΗΠΑ μετά την πρώτη έξαρση της πανδημίας και πριν προλάβει να κλείσει μία εβδομάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, συμφώνησε να αναλάβει τις τύχες του κολεγίου Αϊόνα της Νέας Υόρκης!

Συγκεκριμένα στις 14 Μαρτίου, μόλις εννέα μέρες μετά το τελευταίο επίσημο ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΤΣΣΚΑ στο ΟΑΚΑ, ο Ρικ Πιτίνο είχε ανακοινωθεί και επίσημα από το Αϊόνα, δίνοντας πρόωρα το προπονητικό χρίσμα του «πράσινου» πάγκου στον Γιώργο Βόβορα.

Οι διοικητικές τύχες του Παναθηναϊκού είχαν μεταφερθεί στους Τάκη Τριαντόπουλο και Μάνο Παπαδόπουλο, οι οποίοι αποτελούσαν τους έμπιστους ανθρώπους του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Όμως, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, η αποχώρηση του διοιητικού ηγέτη του «τριφυλλιού» δεν θα ήταν και η μοναδική το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Δύο εβδομάδες μετά την συνέντευξη Τύπου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, άλλη μια είδηση ήρθε να σκάσει σαν κεραυνός εν αιθρία στις τάξεις των «πρασίνων» και την οποία είχε αποκαλύψει πρώτο το gazzetta.gr στις 24 Ιουνίου. Ο Μάνος Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τα διοιητικά ηνία του Παναθηναϊκού αλλά είχε αποφασίσει να αποχωρήσει από τη πλευρά του από τους «πράσινους» προκειμένου να μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη για λογαριασμό της Ζενίτ.

«Νιώθω τη στιγμή αυτή πως ήρθε η ώρα, στην ηλικία αυτή και με την οικογένειά μου να με χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, να στραφώ για πρώτη φορά στο “εγώ”. Ήρθε η στιγμή να αφήσω ό,τι πιο πολύ έως τώρα έχω λατρέψει, για να επενδύσω σε εμένα, το δικό μου χρόνο, τη δική μου πορεία. Ήρθε ο καιρός να επιλέξω με μοναδικό γνώμονα εμένα και τους ανθρώπους μου» ανέφερε ο πολυπειρος παράγοντας και κατέληγε:

«Ό,τι κι αν επιφυλάσσει το μέλλον μου, η ψυχή μου είναι και θα παραμείνει πράσινη.

Ο Παναθηναϊκός είναι Ιδέα. Και οι Ιδέες στέκουν όρθιες ανεξαρτήτως προσώπων, ανεξαρτήτως συνθηκών.

Μόνο ευχαριστώ έχω να πω φεύγοντας και ξανά μία συγγνώμη, ζητώντας συγχρόνως από όλους σας αυτό που ξέρω βαθιά ότι θα τηρήσετε ούτως ή άλλως.

Μείνετε δίπλα στην Ομάδα μας τώρα περισσότερο από ποτέ.

Η καρδιά και το μυαλό μου παραμένουν πάντα εδώ».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα