Άρης: Η συνάντηση στη FIBA και τα επόμενα βήματα

Άρης: Η συνάντηση στη FIBA και τα επόμενα βήματα

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Η συνάντηση στη FIBA και τα επόμενα βήματα

bet365

Στα γραφεία της FIBA στη Γενεύη βρέθηκε σήμερα αντιπροσωπεία της ΚΑΕ Άρης όπου στη συνάντηση με τον γ. γ. της διεθνούς ομοσπονδίας, Ανδρέα Ζαγκλή, συζητήθηκε το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι «κίτρινοι» λόγω της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Το gazzetta.gr είχε αποκαλύψει το αίτημα που είχε καταθέσει η ΚΑΕ Άρης (μέσω της ΕΟΚ) για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Αυτή έγινε σήμερα (8/9) το μεσημέρι στην έδρα της διεθνούς ομοσπονδίας στη Γενεύη, παρουσία όμως και στελεχών του BAT (σ. σ. του ανεξάρτητου οργάνου που επιλαμβάνεται τις υποθέσεις οικονομικών διαφορών μεταξύ ομάδων με πιστωτές). Η ΚΑΕ Άρης εκπροσωπήθηκε από τους Λευτέρη Αρβανίτη (αντιπρόεδρος) και Χρήστο Γρόλλιο (νομικός σύμβουλος, ενώ εκτός του κ. Ανδρέα Ζαγκλή, παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Basketball Champions League, Πατρίκ Κομνηνός, ο Διευθυντής του Basketball Arbitral Tribunal, Ζόραν Ράντονιτς και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Basketball Arbitral Tribunal, Μπέντζαμιν Σίντλερ.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επί της τιμωρίας που έχει επιβληθεί στην ΚΑΕ Άρης λόγω οφειλών απέναντι σε οκτώ παίκτες και πιο συγκεκριμένης επί της απόφασης της FIBA για τη μη έκδοση δελτίων σε ομάδες οι οποίες «κουβαλούν» ποινή απαγόρευσης μεταγραφών. Εκεί οι «κίτρινοι» εξήγησαν ότι είναι αδύνατο στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και εν μέσω οικονομικής κρίσης (λόγω του κορονοϊού) να ανταποκριθούν στην πληρωμή όλων των ληξιπρόθεσμων δόσεων (περίπου 250.000 ευρώ), καταθέτοντας παράλληλα πλάνο αποπληρωμής των δόσεων σε βάθος χρόνου. Στη διάρκεια της συνάντησης, συμφωνήθηκαν τα επόμενα βήματα που οφείλει να κάνει η ΚΑΕ (σ. σ. να προχωρήσει σε συζητήσεις με τους παίκτες και προφανώς να καταβάλλει μέρος των δόσεων ή να πετύχει νέους διακανονισμούς) ούτως ώστε να διευθετηθεί το πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΚΑΕ Άρης.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα