Άρης: Ζήτησε συνάντηση με τον Ανδρέα Ζαγκλή

Άρης: Ζήτησε συνάντηση με τον Ανδρέα Ζαγκλή

Βασίλης Βλαχόπουλος
Άρης: Ζήτησε συνάντηση με τον Ανδρέα Ζαγκλή

bet365

Η ΚΑΕ Άρης ζήτησε εγγράφως τη μεσολάβηση της ΕΟΚ για τον προγραμματισμό συνάντησης με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, για το ζήτημα της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών.

Η κατάσταση στην ΚΑΕ Άρης παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη. Παρά τις προσπάθειες στελέχωσης της ομάδας, οι «κίτρινοι» δεν έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών καθώς συνεχίζουν να «κουβαλούν» τη σχετική ποινή απαγόρευσης και φυσικά η θέση τους έγινε ακόμη πιο δύσκολη, έπειτα από το τελεσίγραφο της FIBA προς την ΕΟΚ για το καθεστώς που θα ισχύσει για τις ομάδες οι οποίες έχουν ban. Στον πρώτο κύκλο επαφών με τη FIBA, τελευταία ξεκαθάρισε στους Θεσσαλονικείς ότι το BAT (που επέβαλε τις ποινές) είναι ανεξάρτητο διοικητικό όργανο καθώς επίσης και ότι για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις άρσης του ban θα πρέπει να τακτοποιήσουν τις ληξιπρόθεσμες δόσεις απέναντι στους οκτώ αθλητές που έχουν δικαιωθεί.

Οι συμφωνίες με τους αθλητές έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβρη αλλά μετά την κατάθεση των προκαταβολών και την προσωρινή άρση του ban, η ΚΑΕ Άρης (του Δημήτρη Γουλιέλμου, τότε) δεν ανταποκρίθηκε στις δόσεις των διακανονισμών με συνέπεια την αναβίωση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 200-250 χιλιάδων ευρώ.

Πλέον οι «κίτρινοι» ζήτησαν εγγράφως τη μεσολάβηση της ΕΟΚ για τον προγραμματισμό κατ’ ιδίαν συνάντησης με τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή. Η Ελληνική Ομοσπονδία θα διαβιβάσει το αίτημα της ΚΑΕ Άρης και μένει να φανεί αν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, αλλά και τι διαφορετικό μπορεί να συμβεί ούτως ώστε να ανακτήσουν οι «κίτρινοι» τη δυνατότητα πραγματοποίησης μεταγραφών. Στις πρώτες επαφές είχε σταθεί στην ανάγκη καταβολής δόσεων και της ταυτόχρονης επαφής της ΚΑΕ με τους αθλητές, εξηγώντας ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος διεξόδου της ομάδας από το τούνελ στο οποίο βρίσκεται…
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα