Ο Άρης θέλει τον Μποχωρίδη, ξέρει όμως ότι δύσκολα θα τον πείσει

Ο Άρης θέλει τον Μποχωρίδη, ξέρει όμως ότι δύσκολα θα τον πείσει

Ο Άρης θέλει τον Μποχωρίδη, ξέρει όμως ότι δύσκολα θα τον πείσει

bet365

Ο Σάββας Καμπερίδης εξέφρασε ανοιχτά την επιθυμία παραμονής του Λευτέρη Μποχωρίδη στον Άρη, ωστόσο αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και σίγουρα δεν εξαρτάται από τους «κίτρινους».

Το αγωνιστικό σχέδιο του 43χρονου προπονητή για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο περιλαμβάνει την ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου. Για την ακρίβεια, εκτιμήθηκε ότι, ο περιορισμένος αριθμός Ελλήνων παικτών και ταυτόχρονα, ο «μικρός» αγωνιστικός ρόλος τους, είχαν τη σημασία τους στο ότι η ομάδα δεν είχε συνοχή και κατ’ επέκταση χρειάστηκε και στις δύο σεζόν να παίξει στις τελευταίες αγωνιστικές την παραμονή της στην κατηγορία. Εκτιμάται επίσης ότι, ξένοι που αγωνίστηκαν στην ομάδα δεν προσέφεραν περισσότερα πράγματα σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να δώσει ένας Έλληνας παίκτης. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο Σάββας Καμπερίδης θέλει την παραμονή των Μποχωρίδη, Σλαφτσάκη, Φλιώνη και ταυτόχρονα την ενίσχυση του κορμού των Ελλήνων παικτών με την απόκτηση (τουλάχιστον) δύο ακόμη. Παραδείγματός χάρη, στο μυαλό του βρίσκεται ο Χάρης Γιαννόπουλος, ο Μιχάλης Λούντζης και άλλοι Έλληνες παίκτες οι οποίοι είτε είναι ελεύθεροι είτε δεσμεύονται αλλά υπάρχει το ενδεχόμενο αποδέσμευσής τους.

Το βασικό κεφάλαιο στο αγωνιστικό στοίχημα του Σάββα Καμπερίδη είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης λόγω του ρόλου που διαδραμάτισε ο παίκτης στην τελευταία διετία αλλά και της συμμετοχής του σε κάθε τομέα του παιχνιδιού, είτε πρόκειται για σκορ, είτε για ριμπάουντ ή ακόμη στο κομμάτι της δημιουργίας. Κυρίως φέτος, ήταν ο κινητήριος μοχλός της ομάδας και αυτό φάνηκε κατά το διάστημα της απουσίας του όπου οι «κίτρινοι» δεν μπορούσαν να κερδίσουν παιχνίδι.

Μόνο όμως που η παραμονή του 26χρονου γκαρντ δεν εξαρτάται από τον Άρη κι αυτό δεν έχει σχέση μόνο με τον οικονομικό παράγοντα αλλά και με τον αντίστοιχο αγωνιστικό. Ξεκινώντας από το πρώτο, στο υπάρχον συμβόλαιο και όπως συμβαίνει με όλους τους Έλληνες παίκτες του Άρη, έχει εισπράξει έως κι ένα μέρος του Δεκέμβρη, πράγμα που σημαίνει ότι ήδη υπάρχει σημαντική οικονομική οφειλή απέναντί του. Παράλληλα όμως, υπάρχουν και τα οφειλόμενα από το μισό της αγωνιστικής περιόδου 2018-19. Παρότι μάλιστα ο παίκτης δέχθηκε σημαντικό «κούρεμα» της οφειλής, αυτή παραμένει καθώς δεν εξυπηρετήθηκαν οι δόσεις.

Αγωνιστικά, κάθε άλλο παρά έχουν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να εξυπηρετηθεί η αγωνιστική φιλοδοξία του παίκτη. Στην τελευταία τριετία ο Άρης βρίσκεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ο στόχος που οριοθετεί δεν ξεπερνά την επιβίωση στην Basketleague. Πρόσφατα το gazzetta.gr σημείωσε την πρόθεση των «κίτρινων» να αγωνιστούν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, τούτο όμως θα εξαρτηθεί από το αν θα καταφέρουν να βρουν χορηγό ούτως ώστε να καλυφθούν τα έξοδα συμμετοχής (σ. σ. ταξίδια, έξοδα αγώνων, διαμονή στο εξωτερικό). Πέραν τούτου, ο Μποχωρίδης προέρχεται από καλή αγωνιστική σεζόν, έχοντας 14.6 πόντους, 5.1ριμπάουντ και 4.6 ασίστ κατά μέσο όρο και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα είναι από τα hot ονόματα στη φετινή ελληνική αγορά. Για παράδειγμα, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να τον αποκτήσει, ο Άρης ύψωσε ανάχωμα και μένει να φανεί αν οι «πράσινοι» θα κάνουν κίνηση για την απόκτησή του, τώρα που είναι ελεύθερος.

Τα δύο πλεονεκτήματα του Άρη στην υπόθεση του Λευτέρη Μποχωρίδη είναι ότι α) ο παίκτης προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου και δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για τον Άρη και β) η προσωπική σχέση με τον Σάββα Καμπερίδη και το επίπεδο συνεργασίας που είχαν την περσινή χρονιά. Σαφέστατα όμως, αυτά δεν είναι αρκετά για να πείσουν τον αθλητή και ο Άρης θα πρέπει να αναπτυχθεί και να βελτιώσει την αγωνιστική και οικονομική θέση ούτως ώστε να προσφέρει κίνητρο…

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα