Ζήσης, ο 2ος καλύτερος Έλληνας point-guard του πρωταθλήματος!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Ζήσης, ο 2ος καλύτερος Έλληνας point-guard του πρωταθλήματος!

bet365

O Αντώνης Καλκαβούρας κάνει τον απολογισμό της 17ης αγωνιστικής στην Basket League που βρήκε την ΑΕΚ να συμπληρώνει 3 μήνες αήττητη στο πρωτάθλημα (12/12) με το Νίκο Ζήση να παίζει σαν 30άρης και έχει υστερόγραφα για τις θλιβερές ειδήσεις των τελευταίων ημερών.

Μίλαν - Τορίνο με σούπερ προσφορά* & Live Streaming* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

H επιστροφή του Παναθηναϊκού (15-2) στις “100άρες” (10η στα 17 ματς) και η 6η σερί νίκη του (117-79) σε Ελλάδα και Ευρώπη, ήταν μία καθώς πρέπει πρόβα τζενεράλε ενόψει του ματς της Παρασκευής (31/01, 22.00) στην Βαλένθια με τον Ρικ Πιτίνο να αποκαλύπτει στην συνέντευξη Τύπου τον λόγο που εκφώνησε στους παίκτες του για τον Κόμπι Μπράϊαντ.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από την διαφορά των 38 πόντων και με τους «πράσινους» να σκοράρουν με «κλειστά τα φώτα» (63,6% τριπ. με 21/33) σύμφωνα με μία αμερικανική φράση, το ματς πέρασε σε δεύτερη μοίρα με τον 67χρονο τεχνικό να κρατάει την απόδοση για Όσκαρ του νεοφερμένου Άντι Ράουτινς (21π., 2ρ., 2ας. & 2κλ. με 7/8 τριπ.), την αναλογία των ασίστ (34) με τα λάθη (9) και το εξαιρετικό 2ο μέρος.

Ο Ντίνος Μήτογλου (17π. & 5ρ.) και ο Ταϊρίς Ράϊς (15π. & 7ας. με 5/6 τριπ.), ήταν οι παίκτες που ακολούθησαν τον Καναδό σε απόδοση, ο νεαρός Παπαδάκης (9π., 2ρ. & 3ας. με 3/5 τριπ.) άρπαξε μία ακόμη ευκαιρία, ενώ μεγάλη διαφορά ποιότητας επέτρεψε στους «πράσινους» να ξεκουράσουν τον Παπαγιάννη και να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις στον ώμο και να χρησιμοποιήσουν για πολύ λίγο (για λόγους ρυθμού) τους Καλάθη και Παπαπέτρου.

Από τον ΠΑΟΚ (5-12) που δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση στην οποία ισοβαθμεί με τον Άρη, υπέρτερος όλων ήταν ο Άνταμ Σμιθ (25π. & 4ρ. με 6/10 τριπ.). Το ντεμπούτο του Τζακόρεϊ Ουίλιαμς (10π. & 7ρ.) άφησε θετικές εντυπώσεις και δικαιολόγησε την επιλογή του από τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που πλέον δεν έχει την πίεση της Ευρώπης, λόγω και του μαθηματικού αποκλεισμού της ομάδας από τους «16» του Champions League.

O «δικέφαλος του Βορρά» έσπασε τα στεφάνια του ΟΑΚΑ, σουτάροντας 36,7% εντός πεδιάς (25/68 σουτ) και πλέον στρέφει την προσοχή του στο κομβικό ματς της Κυριακής (02/02, 17.00) με τον Κολοσσό Ρόδου στην Πυλαία, με τη νίκη να είναι κάτι περισσότερο από μονόδρομο.

Η συνέπεια της ΑΕΚ (13-4) στην άμυνα (4η με 73,7π.) και η μπασκετική υπεραξία που προσέδωσε η προσθήκη του Νίκου Ζήση (18π. & 5ασ. σε 34') αποτελούν τους βασικούς λόγους για τους οποιους οι «κιτρινόμαυροι» εξακολουθουν να παραμένουν ανεπηρέαστοι (στην Basket League) από την «κακοδαιμονία» των τραυματισμών (στην απώλεια του Γκίκα προστέθηκε και αυτή του Λάνγκφορντ).

Η επανεμφάνιση του 36χρονου έμπειρου πρώην διεθνούς guard στο ελληνικό πρωτάθλημα μετά από 14,5 χρόνια, έφτανε και περίσσεψε για να κάνει την διαφορά στο ντέρμπι κορυφής με το Περιστέρι (11-6) και εν τέλει να βοηθήσει την «Ένωση» να πάρει τη ρεβάνς για την ήττα στον 1ο γύρο σε συνδυασμό με την διαφορά.

Η ποιότητα, οι παραστάσεις και η ευχέρεια του Θεσσαλονικιού πρώην παίκτη της Χουβεντούντ Μπανταλόνα εξηγούν το γιατί «κόλλησε» με το «καλησπέρα» στην «χημεία» της ομάδας του Βασίλη Παπαθεοδώρου, που πλέον έχει την πολυτέλεια να έχει στην διάθεσή του τον καλύτερο Έλληνα point-guard της Α1 Κατηγορίας μετά τον Νικ Καλάθη.

Η 12η συνεχόμενη νίκη (77-73) της ομάδας του στις εγχώριες υποχρεώσεις έφερε την «βασίλισσα» ακόμη πιο κοντά στην εξασφάλιση της 2ης θέσης στην βαθμολογία με τον 44χρονο τεχνικό να προβληματιζεται από την εικόνα των ξένων (22π. με 8/24 σουτ) και να βλέπει με ικανοποίηση τον Νίκο Ρογκαβόπουλο (7π., 4ρ., 1ασ & 1κλ. με 3/5 σουτ) να αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία και να παίρνει σχεδόν άριστα στα 12'42” που αγωνίστηκε!

Η ομάδα του Νίκου Παπανικολόπουλου εκτέλεσε 14 περισσότερες βολές αλλα «πλήρωσε» το πολύ χαμηλό ποσοστό στα σουτ εντός πεδιάς (37,5%), απόρροια της κακής βραδιάς των δύο πρώτων σκόρερ της (Χάτσερ και Γκρέϊ είχαν μαζί 6π. με 0/9 σουτ).

Πλέον οι «πρίγκηπες της δυτικής όχθης», που δεν θυμίζουν σε τίποτε την κυριαρχική εικόνα της ομάδας στις μέρες του Ηλία Ζούρου (ρεκόρ 6-2 υπό τις οδηγίες του και 5-4 από τότε που απολύθηκε), απομακρύνθηκαν από την 2η θέση και θα παίξουν τον στόχο της 4άδας στα ματς με τον Προμηθέα (εντός) και τον Ήφαιστο (εκτός). Για την ώρα, βέβαια, προέχει το +4 στο αποψινό (19.00) ματς με την Μπάμπεργκ που θα φέρει το«αστέρι» στους “16” του Champions League.

Στη Ρόδο, η προσθήκη του Ζερμέϊν Λοβ (10π. & 3ρ. σε 26') προσέδωσε ενέργεια και αθλητικότητα στο ρόστερ των γηπεδούχων και τα αποτελέσματα φάνηκαν από την πρώτη κιόλας εμφάνιση του Αμερικανού guard με την φανέλα του Κολοσσού (6-11). Ο 30χρονος πρώην παίκτης του Χολαργού βοήθησε πολύ τους Ροδίτες στα μετόπισθεν και έδειξε ότι ήταν το κομμάτι που έλλειπε από το παζλ, παίρνοντας την κρίσιμη τελευταία επίθεση, που διαμόρφωσε το τελικό 73-70 και χάρισε στην ομάδα του την πρώτη νίκη μέσα στο 2020.

Τηρουμένων των δυσκολιών της αναμέτρησης, οι νησιώτες (Κρομά 15π., 3ρ. & 2κλ.) παρουσίασαν για πρώτη φορά αγωνιστική εικόνα που ανταποκρίνεται στην φιλοσοφία του Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος είδε τον Ντάνι Αγκμπελέσε (18π., 5ρ., 2κλ. & 5κοψ.) «να αφήνει την ψυχή του» στο γήπεδο και συνολικά τους παίκτες του να κάνουν το 3/3 φέτος, στα ματς που ο αντίπαλός τους, δεν ξεπερνάει τους 70 πόντους.

Η επιστροφή στις νίκες μετά από έναν μήνα και 4 σερί ήττες, έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα στον Κολοσσό, που «χτενίζει» την αγορά για έναν αυθεντικό point-guard και φυσικά έχει «κυκλώσει» την 29η Φλεβάρη (το πρώτο ματς μετά την διακοπή κόντρα στον Άρη), ως ημερομηνία ορόσημο για την έκβαση της εφετινής σεζόν!

Το ότι οι καλές ομάδες είναι αυτές που φτιάχνονται το καλοκαίρι και βγάζουν τη χρονιά με όσο το δυνατόν λιγότερες προσθαφαιρέσεις, αποτελεί ένα θέσφατο που δεν επιδέχεται αμφισβήτησης στον ομαδικό αθλητισμό. Στην περίπτωση του Προμηθέα (11-6), οι πολλές αλλαγές από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος (5 αποχωρήσεις και 4 προσθήκες) έχουν αρχίσει πλέον να επιδρούν αρνητικά στην «χημεία» της ομάδας (3η ήττα στα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος), που στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, χάνει τον βασικό σέντερ και καλύτερο ριμπάουντερ της ομάδας.

Ο Οκτάβιους Έλις (2π. & 5ρ. σε 11') που αποβλήθηκε στο 13ο λεπτό, ολοκλήρωσε με άδοξο τρόπο την καριέρα του στην ομάδα της Πάτρας, η οποία, ανεξαρτήτως της άσχημης απόδοσης, φωνάζει (δικαιολογημένα σ' έναν βαθμό) για την διαιτησία του αγώνα και τις τρεις τεχνικές ποινές που δέχτηκε ο πάγκος της. Ο Μάκης Γιατράς που είδε τους ξένους παίκτες του να βρίσκονται σε άλλο γήπεδο (συνολικά είχαν 17π. με 6/19 σουτ), έχει να λύσει πολλά προβλήματα σε μία δύσκολα χρονικά περίοδο με πολλές και σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις...

Ίσως γι' αυτό προτίμησε να μην επεκταθεί σε διαμαρτυρίες για να ασχοληθεί με το επόμενο παιχνίδι αλλά και την ενσωμάτωση του νεοαποκτηθέντος, Τζέϊμς Μπελ, που θα πάρει την θέση του Τζέραλντ Ρόμπινσον. Η απόδοση των Αγραβάνη (20π. & 8ρ.) και Κασελάκη (19π., 7ρ., 2ασ. & 2κλ.) ήταν ίσως τα μοναδικά “takeaways”από το ταξίδι στο «σμαραγδένιο νησί».

Στη Λήμνο, ο Ήφαιστος (10-7) έκανε μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα την διαδρομή κόλαση-παράδεισος και το τρίποντο του 38χρονου Μιχάλη Πελεκάνου (13π. & 3ρ. με 3/6 τριπ.) στην εκπνοή, του χάρισε μία νίκη (67-65) που στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, δεν φαινόταν στον ορίζοντα.

Αν και βρέθηκαν δύο φορές στο -16 (3-19 στο 5' και 28-44 στο 24') ενώ συνολικά σούταραν με 34,8% εντός πεδιάς (23/66 σουτ), οι γηπεδούχοι κράτησαν για 8η φορά φέτος τον αντίπαλό τους κάτω από τους 70 πόντους (καλύτερη άμυνα με μ.ο. 70,4π.) κι εκμεταλλευόμενοι την αστοχία του Λαυρίου (8-9) στις βολές (44,8% με 13/29), απέκτησαν δικαίωμα στην ελπίδα της ανατροπής.

Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, που ισοφάρισε το περυσινό της ρεκόρ μετά από 17 αγώνες, πλησίασε στον έναν βαθμό τον Προμηθέα και το Περιστέρι, παραμένοντας «ζωντανή» στο κυνήγι μίας θέσης για την πρώτη 4άδα.

Αλγιεινές εντυπώσεις προκάλεσε η συμπεριφορά του οπαδού των γηπεδούχων που έβρισε τα παιδιά του Χρήστου Σερέλη κρατώντας το δικό του παιδί στην αγκαλιά! Ο προπονητής των φιλοξενουμένων βγήκε δικαίως εκτός εαυτού και αρνήθηκε να παραστεί στη συνέντευξη Τύπου, έχοντας δει νωρίτερα την ομάδα του να χάνει ένα δικό της παιχνίδι αστοχώντας 11 βολές (3/14) στο τελευταίο 2λεπτο!

Το πιο εντυπωσιακό απ' όλα είναι ότι οι Λαυριώτες, που τελείωσαν το ματς με 7 ασίστ και 19 λάθη, ήταν πριν από το τζάμπολ η πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθληματος στις βολές (76,6%), πιο πάνω ακόμη και από τους πρωταθλητές (75,1%)!

Στην Κρήτη, το Ρέθυμνο (8-9) συνέχισε την εκπληκτική πορεία που έχει μετά τις τέσσερις διαδοχικές ήττες, με τις οποίες ξεκίνησε την κανονική περίοδο. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος που αξίζει υποψηφιότητα για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς, έπεισε τους παίκτες του να τα δώσουν όλα στα μετόπσιθεν (2η καλύτερη άμυνα με 71,4π.) και δικαιώθηκε απόλυτα, προσαρμόζοντας το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του στον 1ο σκόρερ του πρωταθλήματος, Κόνερ Φράνκαμπ (μ.ο. 20,1π., 4,2ασ. με 87% βολ., 52,2% διπ. & 40,3% τριπ.).

Ο μέχρι πριν λίγους μήνες άγνωστος βραχύσωμος Αμερικανός point-guard (1,85), ήταν ο μοναδικός παίκτης των Κρητικών με διψήφιο αριθμό πόντων (29π. & 4ασ.), η απόδοσή του έφτανε και περίσσευε όμως, για να διασφαλίσουν την 8η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη (73-61) τους, να υπερκαλύψουν την διαφορά του πρώτου αγώνα και να πλησιάσουν ακόμη περισσότερο τον στόχο της παραμονής.

Αντίθετα, ακόμη δυσκολότερο έγινε το έργο του Πανιωνίου (6-11), που αν και σχεδόν εκμηδένισε μία διαφορά 16 πόντων και πλησίασε στο καλάθι (61-59 στο 35'), έμεινε για 4'43” χωρίς πόντο (0/5 σουτ και 4 λάθη) και μοιραία ηττήθηκε για 3η σερί αγωνιστική και διατηρήθηκε σε δύσκολη θέση.

Ο Λίνος Γαβριήλ, που είδε τους παίκτες του (Ντουρέν 17π. & 2κλ.) να σουτάρουν με 34,9% εντός πεδιάς (22/63 σουτ), καλείται να συνετίσει και τον καλύτερο του παίκτη, ο οποίος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για καθυστέρηση στην πληρωμή του, παρουσιάστηκε αδιάφορος και πήρε μόλις ένα σουτ σε 21 λεπτά συμμετόχης (7π., 1ρ. & 3λ. με 7/8 βολ.). Ο Σαμάρντο Σάμιουελς έδειξε μεταμέλεια και ζήτησε σύγνωμη κι έθεσε εαυτόν στην διάθεσή των «κυανέρυθρων», που στα δύο επόμενα ματς (με Ηρακλή και ΑΕΚ εντός) θα παίξουν τα ρέστα τους...

Στο Ιβανόφειο, ο Ηρακλής (7-10) έκανε τη νίκη-κλειδί (83-67) που χρειαζόταν για να ξεφύγει ουσιαστικά δύο βαθμούς των Θεσσαλών (τους είχε νικήσει και μέσα στην έδρα τους στον 1ο γύρο) και βάσει και απόδοσης δικαιούται να ονειρεύεται καλύτερες μέρες. Οι «κυανόλευκοι» (Χάνλαν 21π., 5ρ. & 6ασ. με 8/12 σουτ) αξιοποίησαν το bonus (79,3% στις βολές) και σούταραν με 62,8% στα δίποντα, με αποτέλεσμα να μην απειληθούν καθόλου από τους φιλοξενούμενους, φτάνοντας την διαφορά ακόμη και στο +30 (67-37 στο 28').

Η επιστροφή του «Γηραιού» στις νίκες (Καββαδάς 20π. & 6ρ. με 7/9 σουτ), πάντως, δεν στάθηκε ικανή να βάλει τέλος στα προβλήματα της ομάδας, που βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση προπονητή (με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να είναι ο επικρατέστερος). Ο Γιάννης Καστρίτης, που προ εβδομάδων είχε βρεθεί κοντά στην έξοδο, επέλεξε το καλύτερο δυνατό timing κι αποχώρησε λόγω των συνθηκών που είχε να αντιμετωπίσει (την έλλειψη θέρμανσης στο γήπεδο αλλά και την διαρκή αμφισβήτηση στο πρόσωπό του), αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Η Λάρισα (6-11) ολοκλήρωσε τους εφετινούς αγώνες της κόντρα στις ομάδες της Θεσσαλονίκης, με αρνητικό πρόσημο (2-4) και χωρίς να έχει πλεονέκτημα στις ισοβαθμίες, γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο της παραμονής. Η ομάδα του θεσσαλικού κάμπου είχε αποκαρδιωτική επιθετική παρουσία (50% βολ. & 39,1% εντός πεδιάς) και πήρε ελάχιστη βοήθεια από τους παίκτες που συνυπέγραψαν τις δύο τελευταίες μεγάλες νίκες της (με Προμηθέα και ΠΑΟΚ), με αποτέλεσμα τα πράγματα να δυσκολεύουν περισσότερο για τη συνέχεια.

Ο Βαγγέλης Αγγέλου καλείται να βρει λύση για με το ντεφορμάρισμα του Μπράντον Ρας (16π. με 5/19 σουτ κόντρα σε Άρη και Ηρακλή) και με τον τραυματισμό του Άντονι Χίκι (υπέστη διάστρεμμα στο 2ο λεπτό) και πλέον έχει κυκλώσει τους δύο επόμενους εντός έδρας αγώνες (με Ιωνικό και Κολοσσό), που εν πολλοίς θα κρίνουν και τις ελπίδες της για την παραμονή.

Στο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου, το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Δημάκου (19π. με 3/6 τριπ.) στην Α1 Κατηγορία και η καθοριστική συμβολή ενός πρώην παίκτη του Άρη (5-12) με ελάχιστη συμμετοχή, έμελλαν να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του Ιωνικού Νικαίας (8-9), που νίκησε (72-65) για πρώτη φορά στο νέο έτος και διπλασιάζοντας τις νίκες του επί των «κιτρινόμαυρων» έσπρωξε ακόμη πιο χαμηλά την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Βαγγέλης Σακελλαρίου με μ.ο. μόλις 2,1 πόντους σε 6 αγώνες με την φανέλα του «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα» πέτυχε 12 πόντους (μαζί με 3 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 27'), τους μισούς εκ των οποίων στο κρίσιμο τελευταίο 4λεπτο και βοήθησε τα μέγιστα τη νέα του ομάδα να αποσπαστεί κατά 3+1 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, σε μία βραδιά που το ποσοστό ευστοχίας δεν ξεπέρασε το 37% εντός πεδιάς. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Μιχάλη Κουταλιανού μετά τις αλλαγές στο ρόστερ των νεοφώτιστων, που πλέον χρειάζονται άλλη μία για να «αγκαλιάσουν» την παραμονή.

Η ομάδα του Σάββα Καμπερίδη παρουσίασε το αποκαρδιωτικό αγωνιστικό πρόσωπο που την χαρακτηρίζει μακριά από το "Nick Galis Hall" και με την 2η χειρότερη επιθετική επίδοση στην εφετινή σεζόν, ήταν αδύνατον να αποφύγει την 9η συνεχόμενη ήττα σε ισάριθμους αγώνες μακριά από την Θεσσαλονίκη.

Το 0/2 κόντρα στον Ιωνικό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση για τον Άρη, που πλέον καλείται να κάνει τουλάχιστον δύο διπλά με Πανιώνιο και Κολοσσό (υπερκαλύπτοντας και τις διαφορές της ήττας στον 1ο γύρο), αν θέλει να μείνει «ζωντανός» στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η εικόνα του στο Φάληρο, πάντως, παραπέμπει σε ομάδα χωρίς προσωπικότητα με τους Κεν Μπράουν (23π. & 3ασ. με 5/9 τριπ.) και Μποχωρίδη (13π., 5ρ., 7ασ. & 2κλ.) να είναι οι μοναδικοί που μπορούν να προσφέρουν λύσεις. Φοβούμαι όμως, ότι από μόνοι τους δεν φτάνουν για μία τόσο δύσκολη αποστολή...

Υγ.1: Πριν δουλέψει στον Ολυμπιακό, που ήταν η μεγάλη του αγάπη, ο Αντώνης Νταής ήταν η ψυχή των τμημάτων υποδομής του Παλαιού Φαλήρου και μαζί με τον Τσεμπέρη, τον Μανουσέλη, τον Χαλά, τον Ζαδέ και μετέπειτα τον αείμνηστο Γιάννη Σπανό, συνέβαλαν τα μέγιστα στην μπασκετική ανόρθωση ενός ιστορικού συλλόγου της εποχής του ’87! Πέραν από έφορός μου, φίλος και μεγάλος αδελφός μέσα στο γήπεδο, ήταν ένα καλόκαρδος ακραιφνής μπασκετικός παλαιάς κοπής, στον οποίο δεν μπορούσες να κρατήσεις κακία, ακόμη κι αν διαφωνούσες μαζί του. Αντωνάρα μου, έφυγες νωρίς φίλε και δεν πρόλαβες να ετοιμάσεις special παγωτό για την Κύθνο! Το μπάσκετ που έχεις δει, όμως, λίγοι θα το έχουν δει εκεί που θα είσαι… Εις το επανιδείν παιχταρά μου, όπως συνήθιζες να λες…

Υγ.2: Για τον Κόμπι προσπάθησα να μαζέψω τις σκέψεις μου και να αφήσω λίγο στην άκρη το τραγικό σοκ της απώλειάς, γράφοντας πριν καλά-καλά κοπάσει ο κουρνιαχτός του θλιβερού δυστυχήματος. Δύο πράγματα, όμως, ήταν αυτά που λησμόνησα να καταθέσω… Το πρώτο είχε να κάνει με την τεράστια διαφορά του ανθρώπου έξω από το γήπεδο και του παίκτη μέσα στις τέσσερις γραμμές. Η απόσταση ήταν χαώδης και οι διηγήσεις από ανθρώπους που τον συναναστράφηκαν, έκαναν λόγο για ένα ανεπανάληπτο ανταγωνιστικό «τέρας» μέσα στο παρκέ κι έναν γλυκομίλητο, απλό, όμορφο κι ευαίσθητο άνθρωπο που ήξερε τον τρόπο να κερδίζει και στη ζωή και εξέπεμπε εκτυφλωτική ακτινοβολία.

Υγ.3: Το δεύτερο είχε να κάνει με τον καλώς εννοούμενο εγωισμό του, που ήταν το όχημα της τιτάνιας προσπάθειας που έκανε να ξεπεράσει την ολική ρήξη του αχιλλείου τένοντα στα 35 του και να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση για άλλες 2,5 χρονιές. Οι δύο εύστοχες βολές που έσταξε με ένα πόδι πριν αποχωρήσει από το γήπεδο υποβασταζόμενος και οι 60 πόντοι που σκόραρε στο τελευταίο ματς της καριέρας του, δείχνουν από πόσο διαφορετική πάστα ήταν φτιαγμένος. Γι’ αυτό και είπε «αντίο» στο μπάσκετ επειδή το ήθελε και όχι επειδή έπρεπε… Όλοι οι αποχαιρετισμοί άλλωστε είναι κατά βάση εξαιρετικά άδικοι… Όπως και το “Mamba out”…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!