Το Pitino's effect ξεφεύγει από τα όρια του μπάσκετ!

Αντώνης Καλκαβούρας Αντώνης Καλκαβούρας
Το Pitino's effect ξεφεύγει από τα όρια του μπάσκετ!

bet365

Ο Αντώνης Καλκαβούρας σχολιάζει όλα όσα ενδιαφέροντα διημείφθησαν στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της EKO Basket League και κάνει τον απολογισμό του διημέρου που είχε μεγάλους κερδισμένους την ΑΕΚ και το Περιστέρι κατά πρώτο λόγο και τους Ιωνικό, Ρέθυμνο και Πανιώνιο κατά δεύτερο.

Μάιντς - Άιντραχτ με Live Streaming* (21+) | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το ντεμπούτο Ρικ Πιτίνο στην δεύτερη θητεία του στον «πράσινο» πάγκο, δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να περάσει απαρατήρητο. Απ' όσες οπτικές γωνίες μπορεί να το δει κανείς. Αρχικά στην Euroleague κόντρα σε ομάδα (Μπασκόνια) που έχει τους ίδιους στόχους με τον Παναθηναϊκό (πρόκριση στα playoffs), με τον κόσμο του «τριφυλλιού» να καταγράφει την μεγαλύτερη εφετινή προσέλευση στο ΟΑΚΑ (περίπου 13.000) και τον Αμερικανό τεχνικό να βάζει με το καλησπέρα την σφραγίδα του σε μία υπερπολύτιμη νίκη, που πέραν του +32 (100-68), συνδυάστηκε με την καλύτερη εφετινή εμφάνιση της ομάδας στην άμυνα, αλλά και την υψηλότερη παραγωγικότητα σε 40 λεπτά αγώνα (με την Άλμπα σε 2 παρατάσεις, είχε πετύχει 105 πόντους)!

Στη συνέχεια, έσκασε η είδηση της επιστολής των διεθνών του Ολυμπιακού προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο και μοιραία, αλλά και αναμενόμενα κατά την ταπεινή μου άποψη, ο 67χρονος τεχνικός βρέθηκε στην μέση, λόγω του περιεχομένου της κουβέντας που είχε κάνει με τον Πρίντεζη και τον Παπανικολάου. Σύμφωνα με όσα είμαι σε θέση να γνωρίζω, ο μετέπειτα προπονητής των «πρασίνων» «γοήτευσε» με το ταμπεραμέντο του, τον τρόπο σκέψης αλλά και το πλάνο του (για την Εθνική) τους δύο έμπειρους παίκτες και τους έκανε να πιστέψουν ότι κάτι θα αλλάξει στη συνολική λειτουργία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Δεν θα το προχωρήσω παραπέρα για το θέμα, πάνω στο τρίπτυχο Πιτίνο-Παναθηναϊκός-Εθνική ομάδα, άλλωστε τις απόψεις μου για ό,τι έγινε, είτε τις διαβάσατε, είτε μπορείτε να το κάνετε με ένα κλικ εδώ! Εκεί που θέλω να σταθώ, περνώντας και στην 9η διαδοχική νίκη (103-69) του Παναθηναϊκού (9-0) στο πρωτάθλημα, είναι στην προσωπικότητα του Hall of Famer τεχνικού, που ξεπερνάει κατά πολύ το "know-how" και είναι αυτή που έκανε πέρυσι την διαφορά, την κάνει ήδη φέτος και πιθανά να την κάνει και στην Εθνική ομάδα το καλοκαίρι.

Και είναι αυτή η προσωπικότητα που έχει κάνει και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να θέλει να παίξει γι' αυτόν, χωρίς καν να τον έχει γνωρίσει. Κρίνοντας απλά αυτά που διαβάζει και βλέπει και φυσικά απ' όσα έχει ακούσει από τον αδελφό του και τους συμπαίκτες στην Εθνική, που τον είχαν και τον ξαναέχουν στον Παναθηναϊκό.

Ο Πιτίνο, άλλωστε, δεν κορόιδεψε ή δεν παραπλάνησε τους παίκτες του Ολυμπιακού και το παραδέχτηκε εμμέσως, στην δήλωση που έκανε. Τους μίλησε με βάση τα δεδομένα που είχε ως τότε στα χέρια του, όπως άλλωστε είχε κάνει και στα αδέρφια Αντετοκούνμπο, τα οποία ειδοποίησε για ένα ραντεβού τον Μάρτιο, που πλέον δύσκολα θα πραγματοποιηθεί.

Ο ίδιος άλλωστε έχει ένα χάρισμα να σε κάνει να πιστεύεις σ' αυτόν και να πειθαρχείς, να ακολουθείς πιστά το πλάνο και τις συμβουλές του και προσπαθώντας πολύ περισσότερο να γίνεσαι καλύτερος, συμπαρασύροντας και το συνολικό πρόσημο. Δεν είναι κανένας «μάγος», ούτε κάποια μπασκετική διάνοια! Είναι όμως γητευτής προσωπικοτήτων κι αυτό στον αθλητισμό και σε μία καλή ομάδα, μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση. Ειδικότερα όταν κάποιος έχει και το μπάσκετικό backround του...

Στη Ρόδο, λοιπόν, οι πρωταθλητές συνέχισαν από 'κει που το άφησαν κόντρα στους Βάσκους. Το αρχικό 3-9 υπέρ του Κολοσσού (4-5) έγινε 20-9 μ' ένα γρήγορο 17-0 σερί μέσα σε 3,5 λεπτά κι έκτοτε, η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +25 στο 1ο μέρος (56-31) και στο +35 στο 2ο, με τους φιλοξενούμενους (Ράϊς 17π., 5ρ. & 4ασ.) να πετυχαίνουν την 6η συνεχόμενη «κατοστάρα» (και την 7η συνολικά σε 9 αγώνες).

Από το χθεσινό παιχνίδι κρατάμε τη νέα αψεγάδιαστη εμφάνιση του Τζίμερ Φριντέτ (15π., 4ασ. & 2κλ. με 6/6 σουτ σε 19'), την συνεχιζόμενη άνοδο του Ουέσλι Τζόνσον (12π., 4ρ., 2ασ. & 3κοψ. με 4/6 σουτ σε 21'), το +15 στα ριμπάουντ (39-24) και φυσικά το εκπληκτικό 77,7% στα δίποντα (28/36), που δείχνει και το πόσο ορθολογιστικές επιλογές είχαν οι «πράσινοι».

Οι Ροδίτες (Κρομά 22π., 5ρ. & 4κλ.) μπήκαν δυνατά στην αρχή, αλλά πολύ γρήγορα φάνηκε ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν στην άμυνα και οι 32 πόντοι που δέχτηκαν στην 1η περίοδο (με την διαφορά ήδη σε διψήφιο νούμερο), ήταν το πρώτο δείγμα ότι το απόγευμα θα ήταν πολύ δύσκολο.

Στο δεύτερο μέρος, η συνολική εικόνα των παικτών του Άρη Λυκογιάννη ήταν καλύτερη, αλλά πλην του Κρομά και ίσως του Μωραϊτη και του Τουτζιαράκη, κανένας άλλος δεν έβγαλε επιθυμία για μία πιο αξιοπρεπή ήττα.

Στα δυτικά προάστια, η μετά Ζούρου εποχή άρχισε με εντυπωσιακή εμφάνιση από την πρώην ομάδα του, που αν ήθελε να αποδείξει ότι έμεινε ανεπηρέαστη από την αλλαγή προπονητή, το πέτυχε και με το παραπάνω.

Το 101-63 επί της Λάρισας (2-7), που άφησε το Περιστέρι (7-2) μόνο του στην 2η θέση της βαθμολογίας και αν μη τι άλλο έδωσε credit στον Νίκο Παπανικολόπουλο, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος του 2021. Στο ντεμπούτο του Ως head-coach, ο παλαίμαχος Καλαματιανός point-guard είδε την ομάδα του να κάνει μία ονειρική εμφάνιση μπροστά (2η καλύτερη επίθεση με 80,8π.) και πίσω (καλύτερη άμυνα με 68,2π.) με στατιστικά που δύσκολα θα ξαναδούμε στην εφετινή σεζόν από τους «πρίγκηπες της δυτικής όχθης».

Οι «κυανοκίτρινοι» (Μορέϊρα 13π. & 9ρ.) αντέδρασαν «ηχηρά» μετά το... "non-show" στην Θεσσαλονίκη, μοιράζοντας 28 ασίστ (Ξανθόπουλος και Χάτσερ είχαν από 7) κι εκτέλεσαν δίχως οίκτο σουτάροντας με 65,4% εντός πεδιάς και ευστοχώντας σε 18 τρίποντα σε 27 προσπάθειες (ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου και 4η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών), με το εκπληκτικό 66,6%!

Κύριος υπεύθυνος για αυτά τα εκπληκτικά νούμερα ήταν ο Αμερικανός Στίβεν Γκρέϊ (20π. & 2ασ. με 6/7 τριπ.) που βγήκε την «φθινοπωρινή νάρκη» (στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές είχε μ.ο. 5,6π. με 5/22 σουτ) και φώναξε μετά από αρκετό καιρό ξανά παρών!

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου έδειξε ότι πονάει επιθετικά (50% βολές, 40,4% διπ και συνολικά 39% εντός πεδιάς), καθώς μόλις τρεις φορές φέτος, έχει ξεπεράσει το φράγμα των 70 πόντων.

Πλην του Νώντα Παπαντωνίου (13π. & 3ασ. με 3/6 τριπ.), κανένας από τους υπόλοιπους Έλληνες παίκτες δεν δείχνει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά, ενώ ανέτοιμος είναι ακόμη ο νεοαποκτηθείς πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Ουόριορς (2015), Μπράντον Ρας.

Στο κλειστό του ΟΑΚΑ (παρουσία προσφύγων και μεταναστών), η 4η σερί νίκη (73-68) της ΑΕΚ (5-4) στο πρωτάθλημα παίρνει πολλαπλή αξία, επειδή επετεύχθη σε κακή επιθετική βραδιά (64% βολές και 39,3% εντός πεδιάς) και συνάμα επί ενός αντιπάλου, που κατά την προσωπική μου άποψη, έχει μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες δυνατότητες στην παρούσα χρονική στιγμή.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και οι συνεργάτες του και κατ' επέκταση φυσικά οι παίκτες, παίρνουν μεγάλο credit γιατί αν είχαν πιθανότητες να νικήσουν τον Προμηθέα (6-3), αυτό έπρεπε να γίνει καταστρέφοντας το παιχνίδι του, δηλαδή σταματώντας τον κινητήριο μοχλό της ομάδας (σε δημιουργία κι εκτέλεση) Λάνγκστον Χολ και περιορίζοντας τον Κρις Μπαμπ και τον Τζέραλντ Ρόμπινσον.

Όπερ και εγένετο με τους «κιτρινόμαυρους» να «κατεβάζουν» κατά 8,3 πόντους την μέση παραγωγικότητα και να περιορίζουν την δημιουργία των Πατρινών, που είδαν τους τρεις προναφερθέντες παίκτες να μένουν σε μονοψήφιο αριθμό πόντων όλοι μαζί (8π. με 4/17 σουτ) και ειδικότερα τον 29χρονο guard να μένει άποντος για δεύτερη φορά φέτος.

Κάπως έτσι, η «Ένωση» κατάφερε να κρατήσει χαμηλά τους φιλοξενούμενους και να φέρει το ματς στα μέτρα, δηλαδή στις λεπτομέρειες, «τρέχοντας» ένα σερί 14-0, που την πήγε από το -6 στο +8 και της έδωσε τη δύναμη να αντέξει στην τελική αντεπίθεση του περυσινού δευτεραθλητή!

Μέχρι εκείνο το σημείο την είχε «κουβαλήσει» εκ τους ασφαλούς ο συγκλονιστικός Κιθ Λανγκφορντ (20π., 3ρ. & 3ασ.), πριν αναλάβει δράση σαν «από μηχανής Θεός», ο πρώην «Πατρινός» Νίκος Γκίκας (6π. με 2/4 τριπ.), που με δύο τρίποντες «βόμβες» έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της «βασίλισσας» κι έδωσε την χαριστική βολή στον Προμηθέα.

Έτσι, παρά το απογοητευτικό ξεκίνημα, ο «δικέφαλος του Νότου» βρίσκεται πλέον μία μόλις νίκη μακριά από την 3η θέση κι αν αυτό το 4/4 έχει κάποια συγκεκριμένη εξήγηση, αυτή τη βρίσκεται στους μόλις 64,2 πόντους που δέχεται κατά μ.ο. τις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές.

Ο Προμηθέας έπεσε με τα μούτρα στην παγίδα που του έστησε η ΑΕΚ, η οποία ουσιαστικά του χάλασε το παιχνίδι και δεν του επέτρεψε να τρέξει και να αξιοποιήσει την ποιότητά του και να ανοίξει την διαφορά.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, ακούμπησε σωστά την μπάλα στη ρακέτα (Έλις 23π. & 14ρ.) και κυριάρχησε πλήρως στην μάχη των ριμπάουντ (39-24), αλλά δεν μπόρεσε να «κεφαλαιοποιήσει» τα πλεονεκτήματα της, σουτάροντας με 42,1% εντός πεδιάς και 57,1% στις βολές και υποπίπτοντας σε συνολικά 16 λάθη. Αν μη τι άλλο, έτσι όπως είναι σχεδιασμένος φέτος ο σύλλογος της Πάτρας, οι δύο διαδοχικές εβδομάδες χωρίς αγώνα στο Eurocup, έχουν μάλλον αρνητική επίδραση...

Στη Λήμνο, ο Ιωνικός (5-4) απέδειξε έχει το βάθος, τον χαρακτήρα και τη νοοτροπία για να χτυπάει όλα τα παιχνίδια μακριά από την έδρα του (πλην ΟΑΚΑ) και με όπλο την δεδομένη επιθετική ποιότητα που διαθέτει, πέτυχε μία νίκη "οκτάδας" (79-68) που ήρθε βάσει πλάνου και τελικά επετεύχθη ευκολότερα του αναμενόμενου.

Με τον Ήφαιστο (5-4) να πετυχαίνει κατά μ.ο. 72 πόντους ανά παιχνίδι (πριν από το τζάμπολ), ο αρχικός στόχος των παικτών του Νίκου Βετούλα, για να μπορέσουν να είναι ανταγωνιστικοί, ήταν να κρατήσουν τους γηπεδούχους κοντά στο φράγμα των 70!

Με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (29π. & 6ρ. με 4/5 τριπ.) να κάνει εμφάνιση, που σε καμία περίπτωση δεν παραπέμπει σε 35χρονο σέντερ (MVP της αγωνιστικής) και να παίρνει τη δική του «ρεβάνς» για την δικαιολογημένα κακή εικόνα που είχε την προηγούμενη εβδομάδα κόντρα στον Κολοσσό και με ποσοστά για Όσκαρ (83% βολ., 56% διπ. & 46% τριπ.), οι Νικαιώτες (Μπαρτ τζούνιορ 20π. & 4ασ. με 3/6 τριπ.) πήραν άριστα με τόνο και εξασφάλισαν σημαντικό πλεονέκτημα κόντρα στους νησιώτες, ενόψει της ενδεχόμενης ισοβαθμίας για τις θέσεις των playoffs.

Κλειδί για την μέχρι στιγμής εξαιρετική πορεία των νεοφώτιστων (Σάφτενααρ 12π. & 4ρ. με 4/4 σουτ), είναι ο συνδυασμός της πολύ αξιόλογης δουλειάς που γίνεται σε άμυνα κι επίθεση, υπό την έννοια ότι έχουν 100% επιτυχία (5/5) στα ματς που κρατούν τον αντίπαλό τους κάτω από τους 75 πόντους, ενώ ταυτόχρονα είναι από τις λίγες μικρομεσαίες ομάδες του πρωταθλήματος που έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν δύο πολύ ποιοτικούς Έλληνες παίκτες (Χαραλαμπόπουλος 10π. & 6ρ. με 2/4 τριπ.) στην πεντάδα τους.

Στον αντίποδα, η πολύ χαμηλότερη στάθμη σε επιθετικό ταλέντο (12η σε παραγωγικότητα με μ.ο. 71,5π.) σε σχέση με την περυσινή σεζόν, αποτελεί την βασική αιτία που η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημα που είχε (3/3), ούτε φυσικά να έχει την αντίστοιχη κυριαρχία που είχε στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς", όπου πέρυσι ξεκίνησε με 6 συνεχόμενες νίκες και χρειάστηκε να φτάσουμε στα τέλη του Ιανουαρίου για να γνωρίσει την πρώτη της εντός έδρας ήττα. Οι γηπεδούχοι έκαναν παράπονα για την διαιτησία και την επίσκεψη του διοικητικού ηγέτη του Ιωνικού στην ΚΕΔ, ωστόσο, η εικόνα τους στο γήπεδο, δεν δικαιολογεί την ένταση των διαμαρτυριών τους.

Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι (Έβανς 17π. & 11ρ. με 6/8 σουτ) «γύρισαν» τρεις φορές το παιχνίδι από διψήφιες διαφορές, αλλά με 40% εντός πεδιάς και 63,1% στις βολές και με τον Τζέρι Σμιθ (4π. & 5ρ. με 0/4 σουτ) σε πολύ «κακό φεγγάρι», ήταν πολύ δύσκολο να πετύχουν την ολική επαναφορά!

Στο «Ιβανόφειο», ο Ηρακλής (4-5) παρουσίασε ένα τελείως μεταμορφωμένο πρόσωπο σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα κι «απάντησε» με ιδανικό τρόπο στον διασυρμό με σχεδόν 50 πόντους από τον Παναθηναϊκό! Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή της εμφάνιση σε άμυνα (έχει 3/3 στα ματς που δέχεται κάτω από τους 70 πόντους) κι επίθεση (84,6% βολ., 60% διπ. και συνολικά 50,7% εντός πεδιάς), είχε εξαιρετική δημιουργία (21ασίστ έναντι 7 λαθών) και δεν άφησε το Λαύριο (5-4) να πάρει ανάσα!

Το τελικό 92-62 είχε την υπογραφή των ξένων της ομάδας που πέτυχαν σχεδόν το 73% των πόντων των γηπεδούχων (Αλ.Ντέϊβις 19π. & 8ρ. με 3/5 τριπ.), ενώ η σημαντική συνεισφορά δύο Ελλήνων (Ζάρας 15π. & 3ρ. με 4/6 τριπ. και Καββαδάς 8π. & 6ρ) αποτελεί πάντα υπεραξία για όποια ομάδα έχει ως αρχικό στόχο την παραμονή, όπως ο «Γηραιός».

Οι Λαυριώτες (Κουζέλογλου 12π. & 3ρ.) έμειναν για δεύτερη αγωνιστική κάτω από τους 65 πόντους και πιστοποίησαν ότι χωρίς το δίδυμο ΝτεΚόζι-Ουότσον (είχαν μαζί 9π. με 4/18) σε καλό απόγευμα, δεν μπορούν να πλησιάσουν τους 75 πόντους, που ήταν το ζητούμενο για να έχουν πιθανότητες στην Θεσσαλονίκη.

Τα 9 περισσότερα λάθη και η μεγάλη αστοχία (33,9% εντός πεδιάς με 20/59 σουτ) δεν βοήθησαν καθόλου, ωστόσο ο μεγαλύτερος προβληματισμός του Χρήστου Σερέλη, έχει να κάνει με την εικόνα των παικτών του στην άμυνα και με τους 92 πόντους που δέχτηκαν.

Στο «Σοφία Μπεφόν», ο Πανιώνιος (3-6) μετέτρεψε το -8 του 30ου λεπτού σε +12 στο 38' και πετυχαίνοντας συνολικά 35 πόντους στην 4η περίοδο, έκανε την μεγάλη ανατροπή (97-87) και πήρε σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Ο Λίνος Γαβριήλ δικαιώνεται πλήρως από την επιλογή του Ταϊρίκ Ντουρέν (22π. & 2κλ. με 3/4 τριπ.), ο οποίος σε τρεις αγώνες έχει μ.ο. 18,0 πόντους με 60% στα τρίποντα, ενώ η εξαιρετική απόδοση των Αμερικανών των «κυανέρυθρων» (σκόραραν 80 από τους 97 πόντους της ομάδας με 28/41 σουτ) που είχαν 68,3% εντός πεδιάς, αφήνουν πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Η γεμάτη προπόνηση εβδομάδα που προηγήθηκε (λόγω διακοπής του BCL) δεν βοήθησε τον Κώστα Χαραλαμπίδη να διατηρήσει την ομάδα του σε καλό ρυθμό κι έτσι ο ΠΑΟΚ (3-6) ολοκλήρωσε τους εφετινούς αγώνες του στο Παλαιό Φάληρο (στην κανονική περίοδο) με μέσο παθητικό 90 πόντων.

Οι μόλις τρεις νίκες του «δικεφάλου του Βορρά» στις πρώτες 9 αγωνιστικές ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ της σεζόν 2015-16, όταν οι Θεσσαλονικείς τελείωσαν το πρωτάθλημα με το χειρότερο ρεκόρ (13-13) της τελευταίας οκταετίας (από τη σεζόν 2011-12 και μετά).

Τα τέσσερα τελευταία ματς πρωταθλήματος στο 2019 (με ΑΕΚ εντός, Λαύριο εκτός, Προμηθέα εντός και Ηρακλή εκτός), αναμένεται να ξεκαθαρίσουν αν οι «ασπρόμαυροι» θα γίνουν ομάδα playoffs ή θα κινδυνεύσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Στην Κρήτη, ο «κλεφτοπόλεμος» του Βαγγέλη Ζιάγκου απέδωσε για τρίτο σερί εντός έδρας ματς τα μέγιστα και το Ρέθυμνο (3-6) πέτυχε μία υπερπολύτιμη νίκη (70-63) επί του Άρη (2-7), «κερδίζοντας έδαφος» στην μάχη της παραμονής.

Οι γηπεδούχοι που παίρνουν μέχρι στιγμής το 100% από τον βραχύσωμο Αμερικανό point-guard, Κόνερ Φράνκαμπ (26π. & 3ασ. με 4/6 τριπ.), που έπαιξε 33 λεπτά χωρίς να υποπέσει ούτε σε ένα λάθος, κατέστρεψαν το παιχνίδι των Θεσσαλονικιών και έφτασαν στις 3 νίκες στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια που κρατούν τους αντιπάλους τους, κάτω από το φράγμα των 70 πόντων.

Το κατόρθωμά τους, γιατί περί αυτού πρόκειται, παίρνει μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Κρητικοί έχουν την χειρότερη επίθεση (μ.ο. 64,6π.) της ΕΚΟ Basket League, ενώ σουτάρουν με τα χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα (47,4%), ενώ είναι προτελευταίοι σε βολές (62,5% και τρίποντα (29,5%).

Οι «κιτρινόμαυροι» τα περίμεναν όλα από τον Λευτέρη Μποχωρίδη (15π., 7ρ., 2ασ. & 7λ.) και δεν πήραν τίποτε από τους Αμερικανούς τους (12π. με 3/15 σουτ), τους νεοφερμένους Φιτζπάτρικ και Μπράουν αλλά και τον Μορις δηλαδή, ενώ τα 16 λάθη και το 37,1% εντός πεδιάς (με 3/19 τρίπ.), δείχνουν σε πόσο άσχημο απόγευμα βρέθηκαν.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος άφησε αιχμές για την διαιτησία, ωστόσο η πραγματικότητα λέει ότι ο «πάλαι ποτέ αυτοκράτωρ» του ελληνικού μπάσκετ, «ισοφάρισε» το χειρότερο ξεκίνημα σε τάξη μεγέθους εννέα αγώνων (το ίδιο ρεκόρ είχε και πέρυσι μετά την 9η αγωνιστική) και με τα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, το μέλλον δεν προδιαγράφεται καθόλου ευοίωνο!

Υγ.1: Δεν ξέρω τι πραγματικά συνέβη με την περιβόητη φωτογραφία (photshop ή όχι) που κυκλοφορεί στα social media (με Βουγιούκα και Καλάθη να κρατούν μπλούζα που "τρολάρει" τον Ολυμπιακό), αλλά μπράβο στον Ίαν που βγήκε και τοποθετήθηκε αρνητικά απέναντι σε μία εικόνα, που σίγουρα δεν προάγει τις αρχές του αθλητισμού. Ειδικότερα παραμονές ντέρμπι...

Υγ.2: Μπράβο και στον Ηλία Παπαθεοδώρου, που αν και δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τον Ηλία Ζούρο, μπήκε στον κόπο να σχολιάσει δυσμενώς τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν το επάγγελμα του προπονητή. Να με συμπαθάτε, αλλά δεν ανήκουν όλα στην κατηγορία του «αυτονόητου»...

Υγ.3: Εκ των υστέρων συμπληρώνω ότι όπως αποδείχτηκε από το tweet του συνδέσμου "Θύρα 13 Ρόδου", η φωτογραφία είναι αυθεντική απλά οι δύο παίκτες δεν ήξεραν, ούτε πρόσεξαν τι έγραφε το μπλουζάκι με το οποίο πόζαραν.

Υγ.4: Ακούω έντονες φήμες περί ενδιαφέροντος ελληνικής ομάδας για την απόκτηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Μην εκπλαγείτε αν σύντομα τον δείτε να μετακομίζει προς Πάτρα μεριά...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!