Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πλέον δεν είναι όλα στο χέρι του…

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πλέον δεν είναι όλα στο χέρι του…

Βασίλης Βλαχόπουλος
Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι πλέον δεν είναι όλα στο χέρι του…

bet365

Εδώ και μήνες ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να ισορροπήσει στα οικονομικά προβλήματα και η αρνητική εξέλιξη γι’ αυτόν είναι ότι πλέον δεν είναι ο ρυθμιστής των καταστάσεων.

Η παρουσία του Μπάνε Πρέλεβιτς στο «Παλατάκι» την Πρωτοχρονιά, τα λόγια του στους παίκτες και η εν τέλει αποχή των τελευταίων από την προπόνηση απλά στοιχειοθέτησαν την… κορύφωση του οικονομικού προβλήματος. Γιατί αυτό υφίσταται από το ξεκίνημα της χρονιάς, όταν, είτε λόγω κακού οικονομικού υπολογισμού (όπως είπε ο πρόεδρος της ΚΑΕ) είτε γιατί επικρατούσε η αίσθηση της πιο έντονης βοήθειας από τον Ιβάν Σαββίδη, άρχισε να διαφαίνεται η δυσκολία. Το gazzetta.gr σημείωσε ό,τι ακολούθησε με τις επίσημες τοποθετήσεις ανθρώπων που ζουν την καθημερινότητα της ομάδας. Κανείς δεν έκρυψε το πρόβλημα. Ειδικά η συνέντευξη Τύπου του Μπάνε Πρέλεβιτς είχε ξεκάθαρο στόχο να το φανερώσει στην πλήρη διάστασή του.

Ο μήνας που μεσολάβησε δεν λειτούργησε ευεργετικά, με συνέπεια αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ να έχει πάψει να είναι ο ρυθμιστής των καταστάσεων. Γνωρίζει το ενδιαφέρον δύο ισπανικών ομάδων για τον Γιανίκ Μορέιρα αλλά και τον κίνδυνο αποχώρησης του έμπειρου σέντερ. Στην πραγματικότητα, ήταν λογικό να προκύψει με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί. Γνωρίζει επίσης την πιθανότητα αποχώρησης και του Ουίλιαμ Χάτσερ ο οποίος έχει στα χέρια του ενδιαφέρον από (τουλάχιστον) δύο ομάδες του εξωτερικού. Γνωρίζει τέλος ότι και οι Ελληνες παίκτες είναι στα όριά τους. Κυρίως αυτοί που είναι στην ομάδα από την περσινή χρονιά κι έχουν να λαμβάνει ένα μέρος των περσινών συμβολαίων.

Στη συζήτηση που είχε με τους παίκτες, ο Μπάνε Πρέλεβιτς ουσιαστικά επανέλαβε προτάσεις που είχε πει και στο πρόσφατο παρελθόν. Ζήτησε απ’ όλους να δώσουν χρόνο στην ομάδα, αλλά διευκρίνισε ότι θα καταλάβει κι αυτόν που θα θελήσει να αποχωρήσει. Γνωρίζει εξάλλου ότι αυτή τη στιγμή (νομικά) η ομάδα δεν μπορεί να κρατήσει τον οποιονδήποτε. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ ενημέρωσε τον ΑΣ για τις κινητοποιήσεις των παικτών, στην πραγματικότητα όμως, είχε αναφέρει τους κινδύνους πριν βρεθεί στο πάνελ της αίθουσας Τύπου στα τέλη του περασμένου Νοέμβρη. Τώρα, αν σε διάστημα λίγων ημερών ξεπεραστούν προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα εδώ και μήνες, αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα αντιδράσει το σύνολο της οικογένειας του ΠΑΟΚ αφού είναι ξεκάθαρο ότι δεν άπτεται των οικονομικών δυνατοτήτων της διοίκησης της ΚΑΕ.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα