Όλα «ανοιχτά» με Σάκοτα στην ΑΕΚ!

Όλα «ανοιχτά» με Σάκοτα στην ΑΕΚ!

Όλα «ανοιχτά» με Σάκοτα στην ΑΕΚ!

bet365

Μπορεί η φετινή σεζόν να ολοκληρώθηκε με δύο τρόπαια για την ΑΕΚ και τον Ντράγκαν Σάκοτα στον πάγκο, ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του gazzetta.gr, η παραμονή του μόνο δεδομένη δεν πρέπει να θεωρείται στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Αναδείχτηκε ο Καλάθης πρώτος σκόρερ του αγώνα ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός; Στη vistabet έχει επιστροφή στοιχήματος*!(21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Μετά την αποδέσμευση του Σωτήρη Μανωλόπουλου στις αρχές Δεκεμβρίου, οι άνθρωποι της ΑΕΚ αποφάσισαν να δώσουν τα «κλειδιά» της ομάδας σε έναν άνθρωπο της εμπιστοσύνης τους.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «κιτρινόμαυρων», μετά από δύο χρόνια εκτός προπονητικής και με τη σωστή διαχείριση του ρόστερ, αλλά και τις νέες προσθήκες (Βασιλόπουλος, Πάντερ, Χάντερ), οδήγησε την ομάδα σε επιτυχίες (Κύπελλο Ελλάδος και BCL), τις οποίες είχε να... γευτεί εδώ και 16 χρόνια. Από την εποχή που ο ίδιος βρισκόταν στην πρώτη περίοδο της θητείας του στον «κιτρινόμαυρο» πάγκο.

Η σεζόν, όμως, ολοκληρώθηκε και σιγά σιγά αρχίζει ο σχεδιασμός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Το πρώτο θέμα που πρέπει, και θα ξεκαθαρίσει σύντομα, είναι αυτό του προπονητή που θα βρίσκεται στον πάγκο της «Βασίλισσας» την νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Σάκοτα, που ήταν ο άνθρωπος που έφερε το τελευταίο πρωτάθλημα στο σύλλογο πριν τις φετινές επιτυχίες, κάθισε στο «τιμόνι» ως λύση... ανάγκης (υπηρεσιακός τεχνικός), αφού όταν προέκυψε η ανάγκη για αλλαγή προπονητή, δεν υπήρχε χρόνος για ψάξιμο. Με την πίεση να γίνεται ασφυκτική, οι άνθρωποι της ομάδας κατέληξαν σε εκείνον, ενώ όπως είχε τονισθεί, ο 65χρονος τεχνικός θα αναλάμβανε μέχρι και το τέλος της σεζόν, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για τη νέα χρονιά.

Η διοίκηση της ΑΕΚ, ωστόσο, που έχει δηλώσει ότι η παρουσία του στην ομάδα είναι «ανοιχτή», προτιμά να τον δει σε ένα ρόλο πιο συμβουλευτικό και ήδη του έχει προταθεί να αναλάβει του πόστο Τεχνικού Διευθυντή στους «κιτρινόμαυρους».

Ο ίδιος, από την μία, δεν φαίνεται διατεθειμένος να αφήσει τους πάγκους, αλλά από την άλλη (από την στιγμή που και ο ίδιος ο σύλλογος δεν του είπε το... πολυπόθητο «δεν θα πας πουθενά», αντίθετα, του πρότεινε ευγενικά να αλλάξει πόστο), δεν είναι και αρνητικός στο ενδεχόμενο να μείνει πάντα κοντά στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά από διαφορετική θέση.

Το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την τεχνική ηγεσία και σε περίπτωση που δεν συνεχίσει ο Ντράγκαν Σάκοτα, εξετάζονται αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων και αυτά των Δημήτρη Πρίφτη και Ηλία Ζούρου.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα