Φιλική νίκη του Ηρακλή επί της Μπασκίμι
Έκανε το 2/2 στα φιλικά ο Γηραιός! Ο Ηρακλής του Ζόραν Λούκιτς επικράτησε 72-59 της Μπασκίμι σε ένα ματς κεκλεισμένων των θυρών στο «Ιβανώφειο». Ο Γηραιός έδειξε και πάλι καλό πρόσωπο όπως και κόντρα στον Άρη, τον οποίο νίκησε με 72-62 στο Παλέ.
Στο σημερινό (05/09) παιχνίδι, οι Θεσσαλονικείς δοκίμασαν αρκετά καινούρια πράγματα απέναντι στην ομάδα του Κοσόβου και πλέον ετοιμάζονται για το τρίτο τους φιλικό με την ΑΕΚ Λάρνακας -αυτή τη φορά με παρουσία κόσμου- σε μια αναμέτρηση που θα αποτελέσει τα “αποκαλυπτήρια” των Κυανόλευκων μπροστά στο κοινό τους.
To σύνολο του Λούκιτς αν και βρέθηκε να χάνει με διαφορά 14 πόντων στο πρώτο ημίχρονο (24-38) ανέτρεψε την κατάσταση στο δεύτερο. Με όπλο την άμυνα βρήκε ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ και πέρασε μπροστά τρέχοντας σερί 15-0 (44-43). Έκτοτε, δεν ξανακοίταξε πίσω, ολοκλήρωσε την τρίτη περίοδο στο 53-50 και παρέμεινε κυρίαρχος μέχρι το τέλος του αγώνα, παίρνοντας μάλιστα και διψήφια διαφορά στο τελευταίο δίλεπτο.
Για τον Γηραιό δεν αγωνίστηκαν οι Αλέξανδρος Κομνιανίδης και Μάριος Γιαννίκος, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα τραυματισμού. Για τους νικητές ξεχώρισαν οι Μέλβιν με 17 πόντους, Στάιλς με 13, Λεκ με 11, ενώ διψήφιος ήταν και ο Ντιαρά με 10 πόντους.
Τα δεκάλεπτα: 11-17, 27-38, 53-50, 72-59
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ζόραν Λούκιτς): Λεκ 11, Κουκ, Μέλβιν 17(4), Στάιλς 13(2), Χόρχλερ 5(1), Ντιαρά 10(1), Χάτσον 5, Σλαφτσάκης 3, Σίλας, Αρνόκουρος, Μαστρογιαννόπουλος 8(2), Σταυρακόπουλος
KB BASHKIMI (Ίγκορ Γιόβοβιτς): Μπάιλι 5, Αζέμι 5, Γιασάρι, Μπουνιάκου 4, Σόρτερ 8, Κακούρκι 5, Μπιτίκι, Γκέτζαι, Τόμας 7, Τζόνσον 17, Ζεκίρι 8(2)
Final Score 💙💪🏻#iraklisbc - #kbbashkimi 72-59#FriendlyGame #iraklisbc #BluePower pic.twitter.com/tdZQqV9qfq
— IRAKLIS BC (@IraklisBc) September 5, 2026
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
