Άρης: Ο Μποχωρίδης και τα ανοιχτά μέτωπα στη δημιουργία ελληνικού κορμού

Άρης: Ο Μποχωρίδης και τα ανοιχτά μέτωπα στη δημιουργία ελληνικού κορμού

Ο Μποχωρίδης

bet365

Προς ώρας, επίσημες ανακοινώσεις δεν υπάρχουν, είναι δεδομένο όμως ότι ο Άρης βρίσκεται στην τελική ευθεία για τη συγκρότηση του ρόστερ της επόμενης χρονιάς και η μεγαλύτερη δυσκολία εντοπίζεται στη δημιουργία ελληνικού κορμού.

Η συμφωνία με τον Άρνολντας Κουλμπόκα για συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών (1+1) στοιχειοθετεί την πιο πρόσφατη πράξη των ενεργειών προς όφελος δημιουργίας ομάδας. Η αντίστοιχη με τον Λευτέρη Μποχωρίδη επίσης για συνεργασία δύο ετών είναι επίσης δεδομένη και απομένει να αποτυπωθεί σε μια κόλλα χαρτί. Στην πραγματικότητα, έχει συμπληρωθεί σε ποσοστό 70% καθώς οι «κίτρινοι» βρίσκονται κοντά σε συμφωνία με τον Μπριν Φορμπς, τον 31χρονο Αμερικανό γκαρντ ο οποίος αγωνίζεται στο Πουέρτο Ρίκο έπειτα από καριέρα 473 αγώνων στο ΝΒΑ αλλά και την αποβολή του από το κορυφαίο Πρωτάθλημα του κόσμου λόγω ποινικών υποθέσεων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία του Νίκου Ζήση αλλά και του νέου τεχνικού, Μπόγκνταν Κάραϊτσιτς, εντοπίζεται στον σχηματισμό του ελληνικού κορμού. Ήδη υπάρχουν συμφωνίες με τους Ελάιζα Μήτρου Λονγκ, Λευτέρη Μποχωρίδη, Στέλιο Πουλιανίτη ενώ συμβόλαιο για την ερχόμενη σεζόν έχουν και οι Γιώργος Φίλλιος, Μάνος Χατζηδάκης. Όπως έχει αναφέρει το Gazzetta, ο τελευταίος εξέφρασε την πρόθεση αποχώρησης από την ομάδα καθώς εκτιμά ότι θα έχει εξαιρετικά περιορισμένο αγωνιστικό χρόνο. Φέρεται μάλιστα να έχει στα χέρια του πρόταση από το Μαρούσι.

Ο Άρης δεν ήταν αρνητικός στο σενάριο οικειοθελούς αποχώρησης του Χατζηδάκη γιατί είχε προχωρήσει τις επαφές με τον Γιώργο Τανούλη καθώς ο τελευταίος επρόκειτο να μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι οι Πειραιώτες άλλαξαν στάση και αποφάσισαν να μην τερματίσουν το συμβόλαιο του Θεσσαλονικιού σέντερ αλλά να τον παραχωρήσουν δανεικό για την επόμενη χρονιά διατηρώντας τα δικαιώματά του έως τη λήξη του συμβολαίου του. Αυτή η απόφαση αλλάζει τις σκέψεις των ανθρώπων του Άρη καθώς δεν είναι υπέρ της απόκτησης παίκτη μέσω δανεισμού. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι είτε θα πρέπει να αναθεωρήσουν τις αρχικές σκέψεις τους είτε να αποταθούν σε άλλες περιπτώσεις παικτών.

Χαραλαμπόπουλος

Το ενδιαφέρον για τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο δεν σχετίζεται με την αρνητική τροπή που φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση του Γιώργου Τανούλη καθώς στον Άρη πιστεύουν στο ταλέντο του Έλληνα φόργουορντ και δεν τους «φοβίζει» το γεγονός της απώλειας μιας σεζόν λόγω της επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε στον χιαστό. Το ενδιαφέρον έχει εκφραστεί στον ατζέντη του, γνωρίζουν επίσης ότι και η ΑΕΚ έχει εκδηλώσει την πρόθεση συνεργασίας μαζί του.

 

Ακόμη όμως κι αν αποκτηθεί ο Χαραλαμπόπουλος, εφόσον δεν αλλάξει κάτι στην υπόθεση Τανούλη και επιμείνει ο Χατζηδάκης στην απόφαση αποχώρησης, ο Άρης θα χρειαστεί τουλάχιστον ακόμη έναν Έλληνα παίκτη για να σχηματίσει σχετικό κορμό. Ενδεχομένως να επιστρέψει στην περίπτωση του Γιώργου Καλαϊτζάκη η οποία υποχώρησε (σε έδαφος) στο τελευταίο διάστημα, σίγουρα όμως θα χρειαστεί να ρίξει ματιές στην αγορά των ψηλών η οποία δεν προσφέρει πολλές επιλογές.

@Photo credits: INTIME
 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα