Ολυμπιακός, Μιλουτίνοφ: Με knee roller στο ΣΕΦ στα πρότυπα των Ντουράντ και ΛεΜπρόν

Ολυμπιακός, Μιλουτίνοφ: Με knee roller στο ΣΕΦ στα πρότυπα των Ντουράντ και ΛεΜπρόν

Δημήτρης Οικονόμου
Νίκολα Μιλουτίνοφ
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε την εμφάνισή του στο ΣΕΦ με το knee roller, ένα scooter που αντικαθιστά τις πατερίτσες και χρησιμοποιείται συχνά για την αποθεραπεία παικτών στο NBA.

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ είναι ο μεγάλος άτυχος του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος σέντερ τραυματίστηκε στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό για τη Stoiximan Basket League στις 22 Ιανουαρίου, έχοντας υποστεί κάταγμα στο μετατάρσιο.

Έτσι ο Σέρβος δε θα αγωνιστεί στο Final 8 του Κυπέλλου και αναμένεται να μπει ξανά στην αγωνιστική δράση τις πρώτες ημέρες του Μαρτίου. Αυτό όμως δεν τον κρατάει μακριά από το ΣΕΦ και τον Ολυμπιακό. Μάλιστα στην αναμέτρηση απέναντι στο Μαρούσι εμφανίστηκε με ένα... πατίνι.

Για την ακρίβεια το knee scooter ή knee roller όπως λέγεται κανονικά.

Τι είναι το knee roller που χρησιμοποιεί ο Μιλουτίνοφ

Ο Σέρβος σέντερ πήγε στη γωνία που κάθονται οι παίκτες του Ολυμπιακού οι οποίοι δε βρίσκονται στη 12άδα με το knee roller. Το οποίο λειτουργεί ως αντικατάσταση στις πατερίτσες.

1

Προφανώς ένεκα της αυτόματης μετακίνησης είναι πολύ πιο άνετο από ό,τι οι παραδοσιακές πατερίτσες και βοηθάει τους αθλητές μετά από χειρουργείο ή τραυματισμό στο κάτω άκρο. Πρόκειται για ένα πατίνι που έχει φρένο χειρός αφού η χρήση του είναι για όλες τις επιφάνειες και ο Μιλουτίνοφ το χρησιμοποιεί μετά το χειρουργείο στο οποίο υποβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια ως οργανισμός επενδύει αρκετά χρήματα σε πράγματα και μηχανήματα τα οποία βοηθούν τους παίκτες. Είτε αυτά είναι εξειδικευμένα όργανα γυμναστικής για τη βελτίωση της σωματικής τους κατάστασης είτε πρόκειται για μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας που βοηθούν στην αποθεραπεία τραυματισμών. Αμέσως μόλις τραυματίστηκε ο Σέρβος μπήκαν σε διαδικασία αγοράς του συγκεκριμένο roller προκειμένου να βοηθήσουν τον «Μίλου».

Συνηθισμένη εικόνα στο NBA με Ντουράντ και ΛεΜπρόν

Το 2019 ο Κέβιν Ντουράντ υπέστη ρήξη Αχιλλείου ως παίκτης των Μπρούκλιν Νετς. Οι Νεοϋορκέζοι του έδωσαν αμέσως το συγκεκριμένο knee roller για να τον βοηθήσουν στην καθημερινότητά του και την αποθεραπεία του.

Το συγκεκριμένο scooter χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ πολύ συχνά για τέτοιοι είδους τραυματισμούς. Μόλις την περσινή σεζόν ο ΛεΜπρόν έκανε την εμφάνισή του στο Λος Άντζελες με το knee roller, ενώ μεταξύ άλλων έχουμε δει και τους Τσετ Χόλμγκρεν, Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζ., και Άαρον Νέισμιθ.

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα