ΠΑΟΚ - Λαύριο 66-65: Λαχτάρησε, αλλά... καθάρισε (vid)

Σπύρος Μαρκεζίνης

bet365

Ο ΠΑΟΚ χρειάστηκε το επιπλέον πεντάλεπτο, ωστόσο έφτασε στη νίκη κόντρα στο Λαύριο σε έναν αγώνα με χαμηλό σκορ, ο οποίος ολοκληρώθηκε 66-65.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Basket League στη Θεσσαλονίκη το Λαύριο. Μετά από ένα παιχνίδι στο οποίο και οι δύο ομάδες παρέμειναν σε «χαμηλές πτήσεις», αλλά χρειάστηκε την παράταση ώστε να βρεθεί ο νικητής, τελικά οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη με 1 πόντο διαφορά και το σκορ στο 66-65.

ΠΑΟΚ – Λαύριο: Το ματς

Από την αρχή της αναμέτρησης οι δύο ομάδες φάνηκαν ότι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό, με το σκορ στο 5:26 να είναι μόλις 5-3 υπέρ των γηπεδούχων! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, παρά την άσχημη εικόνα κατάφεραν να πάρουν το πάνω χέρι και τελείωσαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +6 με το σκορ στο 14-10.

Με αντίστοιχο τρόπο εξελίχθηκε και η δεύτερη περίοδος, με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σταθερά σε απόσταση ασφαλείας και να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όντας μπροστά με σκορ 32-20.

Το Λαύριο έβγαλε αντίδραση και ροκανίζοντας τη διαφορά κατάφερε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου να περάσει μπροστά με 42-40, έχοντας σημειώσει επί μέρους σκορ περιόδου 22-8.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στο 5:42 για το 47-47 με τον Σχίζα ενώ λίγο αργότερα ο Μαργαρίτης έβαλε ξανά τον «δικέφαλο» σε θέση πλοηγού με 49-47. Ο Ζάρας κράτησε το Λαύριο στο ματς με τρίποντο στα τελευταία 2 λεπτά για το 53-50 ενώ ο Μουράτος το έφερε στα ίσα με εύστοχο τρίποντο και οι παίκτες πήγαν στους πάγκους για το time out στο 1:17.

Ο Άλστον ήταν άστοχος στην πρώτη βολή αλλά έβαλε τη δεύτερη δίνοντας έτσι προβάδισμα ενός πόντου στα 0:39 (54-53) με τις δύο ομάδες να επιστρέφουν για μία ακόμη φορά στους πάγκους για time out. Στα 21,6 πριν το τέλος ο Θόρτον ευστόχησε μόνο στη μία βολή και το σκορ πήγε στο 54-54, με το ματς να οδηγείται στην παράταση.

Η παράταση

Ο Μουράτος έδωσε το προβάδισμα στο Λαύριο με σουτ από μακριά, δέχθηκε όμως τεχνική ποινή για τον πανηγυρισμό του όπου έδειξε το σήμα της ομάδας του στους οπαδούς του ΠΑΟΚ και αποβλήθηκε με το σκορ στο 57-55 και το ρολόι στο 4:25 πριν το τέλος. Ο Φρίντρικσον έκανε το 60-59 με τρίποντο αλλά αμέσως ο Καστανιέδα ισοφάρισε για μία ακόμη φορά από τη γραμμή των βολών.

Ο Καστανιέδα βρήκε ξανά καλάθι παίρνοντας μάλιστα και μία συμπληρωματική βολή, στέλνοντας το σκορ στο 63-62. Ο Φρίντρικσον ήταν εύστοχος στις βολές και έκανε το 66-63 ενώ απέμεναν 35,8 για τη λήξη του πενταλέπτου ενώ μετά το time out, ο Καστανιέδα από τις βολές μείωσε στον πόντο. Ο ίδιος έκανε βήματα στην τελευταία φάση και έτσι ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 66-65.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 32-20, 40-42, 54-54, 66-65

ΠΟΥ ΚΡΊΘΗΚΕ: Στα βήματα του Καστανιέδα στην τελευταία φάση για το Λαύριο στην παράταση, όπου η κατοχή πέρασε στα χέρια του ΠΑΟΚ ενώ απέμεναν μόλις 2 δευτερόλεπτα για τη λήξη.

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Άλστον που ολοκλήρωσε το ματς με 17 συνολικά πόντους ενώ παράλληλα πήρε 12 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Από τους Καλίντ Μουρ και Νόα Χόρτσλερ, οι οποίοι στο τέλος του αγώνα είχαν μόλις από 3 και 1 πόντους αντίστοιχα.

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Χάρισον που έιχε 15 πόντους αλλά και ο Μπελιάουσκας που είχε 11. Σημαντικά καλάθια σημείωσε και ο Φρίντρικσον, ο οποίος έιχε ωστόσο μόλις 5.

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Καστανιέδα που σε 26:22 λεπτά εντός παρκέ είχε 18 πόντους ενώ παράλληλα μάζεψε 9 ριμπάουντ και έδωσε 4 ασίστ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το ποσοστό ευστοχίας των δύο ομάδων από τα τρίποντα. Ο ΠΑΟΚ είχε 23% (8/34) ενώ το Λαύριο 29% (8/27).

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Στην 4η αγωνιστική της Basket League, το Λαύριο είχε επιβληθεί με 86-76.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ το Σάββατο (27/1, 17:15) ενώ το Λαύριο, την ίδια μέρα στις 18:00 υποδέχεται τον Προμηθέα.

Τα στατιστικά του ΠΑΟΚ

Τα στατιστικά του Λαυρίου

@Photo credits: eurokinissi, ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα