Σερέλης: «Μας είχε πληγώσει η ήττα στο Περιστέρι»

Οι δηλώσεις του Σερέλη

bet365

Στο βελτιωμένο πρόσωπο του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο στάθηκε ο Χρήστος Σερέλης, ο οποίος μεταξύ άλλων υποστήριξε ότι είχε πληγώσει την ομάδα η ήττα στο Game 2 της σειράς των ημιτελικών.

Μετά το τέλος και του 3ου ημιτελικού της Basket League, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε για τη νίκη της ομάδας του και το 2-1 στη σειρά.

«Δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι αμυντικά. Επιτρέψαμε στο Περιστέρι να σκοράρει 49 πόντους. Και ήταν σημαντικό το γεγονός ότι σε αυτό το διάστημα πέντε παιδιά βρέθηκαν σε καλή μέρα και μπορέσαμε να σκοράρουμε πολλους πόντους. Βέβαια όχι με την ομαδική λειτουργία που θέλουμε, κάτι που άλλαξε στα επόμενα 15 λεπτά. Δηλαδή στην 3η περίοδο και στα πέντε λεπτά της τελευταίας. Εκεί κρίθηκε και το ματς. Κάναμε αυτά που είχαμε πει στην άμυνα, ήμασταν ήρεμοι, κυκλοφορήσαμε τη μπάλα και κάναμε 19 ασίστ. Η σειρά είναι 2-1 και οι παίκτες έχουν καταλάβει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο. Θα πρέπει να παλέψουμε και να ματώσουμε σε όλα τα παιχνίδια και ελπίζω το Σάββατο να φτάσουμε στις 3 νίκες και να πάμε στον τελικό».

Στο πρώτο ημίχρονο ο Σιλβέιν Φρανσίσκο είχε βάλει μπελάδες στον Παναθηναϊκό με τα ντράιβ του και όπως είπε «ο Φρανσίσκο ξεκίνησε με δύο τρίποντα, αλλά τον στέλναμε στην πλευρά που θέλαμε. Μας έκανε πιο παθητικούς και πιο αδύναμους στο να τον αντιμετωπίσουμε και αυτό του έδινε αρκετούς διαδρόμου . Τελείωσε το ημίχρονο με 6 ασίστ και 18-20 πόντους. Και είναι δύσκολο όταν επιτρέπεις σ' έναν καλό παίκτη να έχει τέτοια απόδοση. Για αυτό είπαμε στο δεύτερο ημίχρονο να είμαστε επιθετικοί. Και η ομάδα ήταν πιο συγκεντρωμένη και γενικότερη σε όλους τους παίκτες και έτσι ξεφύγαμε με 20 πόντους και έβαλε το Περιστέρι στην τρίτη περίοδο μόνο 10 πόντους».

Και κατέληξε λέγοντας: «Ο Γκουντάιτις πάντα είναι μαχητικός. Είδαμε σοβαρό πρόβλημα στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο κυρίως με τον Φρανσίσκο και αυτό μας μπέρδεψε στη συυμπεριφορά. Και οι ψηλοί μας παίκτες έμειναν λίγο πιο πίσω για να προστατεύουν αυτά τα ντράιβ. Στο δεύτερο ημίχρονο ηταν πολύ μαχητικοί ο Παπαγιάννης με τον Αγραβάνη και αυτό έπαιξε ρόλο ώστε να δεχθούμε 10 πόντους. Όλη η ομάδα ήθελα να κερδίζει γιατί μας πλήγωσε η ήττα του Σαββάτου και αυτό ίσως να δημιουργεί και πίεσηάγχος. Και όταν μπαίνεις δυνατά κα δεν σου βγαίνει το ματς και δέχεσαι καλάθια, γίνεσαι πιο δυστακτικός».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα