Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος, ελκυστικός, αλλά τα μυαλά να μείνουν στη θέση τους...

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος, ελκυστικός, αλλά τα μυαλά να μείνουν στη θέση τους...

Παναθηναϊκός: Βελτιωμένος, ελκυστικός, αλλά τα μυαλά να μείνουν στη θέση τους...

bet365

Ο Γιώργος Κούβαρης γράφει για το εύκολο 1-0 του Παναθηναϊκού επί του Περιστερίου bwin στα ημιτελικά του πρωταθλήματος, στέκεται στην... μεταμόρφωση των «πρασίνων» μετά την απραξία, αλλά εξηγεί ότι εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι εάν δεν έχει γίνει ήδη «delete» στο πρώτο ματς της σειράς.

Για να λέμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη, δεν πιστεύω να υπήρχε έστω και ένας ο οποίος θα φανταζόταν την εξέλιξη του πρώτου ημιτελικού μεταξύ Παναθηναϊκού και Περιστερίου bwin. Ακόμα και ο πιο υπεραισιόδοξος φίλος των «πρασίνων» θα προτιμούσε να πιει μια μπίρα ή να φάει μερικά σουβλάκια από το να ποντάρει σε μια τόσο μεγάλη διαφορά.

Βέβαια αυτό είναι και καλό αλλά και κακό. Λίγες είναι οι φορές που σε σειρά play-offs μια ομάδα η οποία κυριάρχησε σ' ένα ματς, στο αμέσως επόμενο έψαχνε να βρει από που της ήρθε; Τι να πρωτοθυμηθώ; Το Ολυμπιακός-Σιένα το 2011; Το Παναθηναϊκός-Ρεάλ το 2018; Το Παναθηναϊκός-Μακάμπι το 2012; Σίγουρα διαφορετικά είναι τα μεγέθη στην Euroleague και τελείως διαφορετικά αυτά στην Basket League αλλά στέκομαι στην ουσία του πράγματος.

Ότι ύστερα από μια εντυπωσιακή εμφάνιση, μια επιβλητική παρουσία, μια πειστική νίκη, ενδεχομένως να υπάρχει εφησυχασμός και να έρθει... κατραπακιά από εκείνη που δεν την περιμένει κανείς. Οπότε ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το 1-0. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Περιστέρι είναι μια ομάδα η οποία δυσκόλεψε και με το παραπάνω τους «πράσινους» κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Στο... ένα σουτ είχε κριθεί το ματς της regular season στο ΟΑΚΑ, ενώ στα δυτικά προάστια γνώρισαν την ήττα.

Τώρα... 10 φορές πιο σοβαρός

Σίγουρα στο Περιστέρι δεν ξέχασαν το μπάσκετ που ξέρουν και ούτε το κάκιστο πρόσωπο που έδειξαν στον πρώτο ημιτελικό αντιπροσωπεύει την πραγματική τους εικόνα. Γι' αυτό και ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι 10 φορές πιο έτοιμος, πιο σοβαρός και πιο συγκεντρωμένος στο Game 2 το ερχόμενο Σάββατο (20/5) στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι. Από και πέρα ωστόσο παρουσίασε πράγματα τα οποία μόνο χαμόγελα μπορούν να σκορπίσουν.

Και τα παρουσίασε με πέντε διαθέσιμους ξένους από τη στιγμή που ο Ντέρικ Γουίλιαμς δεν αγωνίστηκε καθόλου εξαιτίας μιας αδιαθεσίας. Και αν μη τι άλλο δεν είναι εύκολο όταν οι λύσεις είναι περιορισμένες ενώ παράλληλα υπάρχει και έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Όμως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε μεγάλη βάση η ατάκα του Σερέλη στη συνέντευξη Τύπου για την απραξία των 20 ημερών. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού είπε ότι «μόνο εγώ ήμουν χαρούμενος που είχαμε τόσες μέρες προπονήσεων» θέλοντας να τονίσει ότι είχε την ευκαιρία να δουλέψει εντατικά και εμμέσως πλην σαφώς να πραγματοποιήσει μια μίνι-προετοιμασία ενόψει της τελικής φάσης του πρωταθλήματος.

Το πρώτο δείγμα ήταν άκρως θετικό και εξόχως ενθαρρυντικό. Αν και όπως ανέφερα προηγουμένως δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα με αυτήν την εμφάνιση και ούτε ο Παναθηναϊκός έγινε από τη μια μέρα στην άλλη... Μπόστον Σέλτικς. Στο διάστημα που μεσολάβησε ωστόσο έγινε δουλειά. Τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο πνευματικό κομμάτι. Και φάνηκε. Οι «πράσινοι» είχαν το κατάλληλο mindset από την αρχή έως και το τέλος του αγώνα, χωρίς να σταματούν να πιέζουν και να δυσκολεύουν κάθε κατοχή του Περιστερίου.

Extreme makeover

Μπορεί η διαφορά να είχε φτάσει στις παρυφές των 50 πόντων αλλά οι παίκτες του Σερέλη ήταν απολύτως συγκεντρωμένοι και σοβαροί στο ματς. Δεν σταμάτησαν να κυνηγούν μπάλες και να δημιουργούν τις καλύτερες δυνατές καταστάσεις στην επίθεση. Έψαχναν όλα τα «μις ματς», πίεσαν στην μπάλα (σ.σ. και όχι μόνο ο Λι) προκειμένου να βρουν πόντους στο τρανζίσιον, βρήκαν πολλά καλά και ελεύθερα σουτ, κυκλοφόρησαν γρήγορα τη μπάλα στο «πέντε εναντίον πέντε» δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες για «εύκολο δίποντο» με αποτέλεσμα να έχουν 19/22, υπήρχε συνεχής κίνηση, δεν «κόλλησε» σε κανένα σημείο του αγώνα η μπάλα στα χέρια κάποιου παίκτη, ενώ ύστερα από πολύ καιρό, ίσως και για πρώτη φορά φέτος, δεν είδαμε παράβαση 24 δευτερολέπτων από τον Παναθηναϊκό. Αντίθετα ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να πέσουν σε αυτήν την παγίδα.

Σημειώστε και τις 32 ασίστ! Ολογράφως τριάντα δύο! Λες και ήταν στο παρκέ ο Διαμαντίδης και ο Γιασικεβίτσιους. Αν μη τι άλλο μιλάμε για ένα πολύ σπάνιο (για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, ειδικά τη φετινή σεζόν) στατιστικό. Ξέρετε είναι μικρά πράγματα αλλά και τόσο μεγάλα όταν μιλάμε για μια ομάδα η οποία μέχρι πρότινος δεν έκανε ούτε τα βασικά.

Λογικά θα έχετε διαπιστώσει ότι είμαι δύσπιστος. Και θέλω να περιμένω και το επόμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων. Δεν πιστεύω ότι θα δούμε κάτι ανάλογο όπως στο Game 1 στο ΟΑΚΑ, αλλά σίγουρα θα μπορεί εύκολα να καταλάβει κάποιος εάν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πραγματικά καλό δρόμο ή ότι ο πρώτος ημιτελικός ήταν απλά και μόνο μια ευχάριστη αναλαμπή. Αν και ξαναλέω. Το ματς στο Περιστέρι θα είναι πολύ δύσκολο γιατί γνωρίζοντας τη μπασκετική νοοτροπία του Σπανούλη και σε συνδυασμό με τα όσα ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, προβλέπω να ξημεροβραδιάζονται στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για να μην επαναληφθεί ανάλογη εμφάνιση.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Κούβαρης
Γιώργος Κούβαρης

Τα 2/3 της ζωής του βρίσκεται στο δημοσιογραφικό «μετερίζι». Γεννημένος το 1977 στην Αθήνα, ο Γιώργος Κούβαρης έκανε τα πρώτα του βήμα στα μέσα της δεκαετίας του '90 από το πάλαι ποτέ κραταιό «Εθνοσπόρ» και συνέχισε στις εφημερίδες «Έθνος» και «Goal News» για τα επόμενα 25 χρόνια. Από το 2016 αποτελεί μέλος της οικογένειας του Gazzetta και ασχολείται με το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού. Είναι ρετρολάγνος, λατρεύει τις δεκαετίες του '80 και του '90 σε όλα τα επίπεδα, παρακολουθεί ανελλιπώς μπάσκετ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του θα τον βρείτε να κάνει «strike» σε κάποια αίθουσα bowling...