Κολοσσός - Παναθηναϊκός 47-89: Με σούπερ Μάριους «σκούπισε» στη Ρόδο (vids)

Γιώργος Κούβαρης

bet365

Με τον Μάριους Γκριγκόνις να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση (23π., 5/8τρ.) και τον Παναθηναϊκό να «ξυπνάει» στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» επικράτησαν εύκολα του Κολοσσού με 89-47 και πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος με 2-0 νίκες.

Για 17 λεπτά ο Παναθηναϊκός ήταν «ωσεί παρών» στη Ρόδο. Έκτοτε ωστόσο θύμισε τον Παναθηναϊκό από το ματς της κανονικής περιόδου μετατρέποντας το προβληματικό ξεκίνημα του ματς σε... παράσταση για έναν ρόλο.

Ο... πρώτος πρωταγωνιστικός ανήκε στον Μάριους Γκριγκόνις ο οποίος ηγήθηκε στο μεγάλο σερί των «πρασίνων» και με σερί 22-0 «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες με την υπόθεση της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Ο Λιθουανός γκαρντ πέτυχε 23 πόντους έχοντας 2/2 δίποντα, 5/8 τρίποντα, 4/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ουσιαστικά ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά απέναντι στον Κολοσσό που αποχαιρέτησε πρόωρα τη σεζόν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός του Μπέικον έμεινε εκτός και ο Πάρις Λι ο οποίος δεν ξεπέρασε το πρόβλημα που αντιμετώπιζε και εκείνος εκτός αγώνα. Χαρακτηριστικό του ματς οι μόλις 26 πόντοι που πέτυχε ο Κολοσσός στην 2η, στην 3η και στην 4η περίοδο συνολικά.

Το ματς

Ιδιαίτερα... αργό και νωθρό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα και για τις δύο ομάδες, πολύ περισσότερο για τον Παναθηναϊκό καθώς στο πρώτο τρίλεπτο είχε 0/3 σουτ και 2 λάθη. Το σκορ παρέμεινε χαμηλό καθώς αμφότερες οι ομάδες σκόραραν με το... σταγονόμετρο, αν και οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό αλλά πραγματοποιούσαν τη μία κακή επίθεση μετά την άλλη. Αποτέλεσμα; Ο Κολοσσός να βρεθεί στο +7 (17-10) δύο λεπτά πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου έχοντας περιορίσει τον Παναθηναϊκό σε μόλις 4/14 εντός παιδιάς και τέσσερα λάθη. Τελικά οι γηπεδούχοι έκλεισαν το δεκάλεπτο στο +8 (21-13) με τον Σμιθ να είχε 10 πόντους με 4/6 σουτ.

Στην δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός πήρε 10 σερί πόντους από τον Αρτούρας Γκουντάιτις ο οποίος βοήθησε την ομάδα του να φέρει το ματς στα ίσια (23-23 στο 15') και να αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση στην «πράσινη» επίθεση. Οι Ροδίτες είχαν πάθει... Παναθηναϊκό του πρώτου δεκαλέπτου, δεν έβρισκαν σκορ ούτε με... αίτηση και κάπως έτσι το επιμέρους σκορ έγινε 6-19 (!) με το «τριφύλλι» να κλείνει το ημίχρονο έχοντας πάρει προβάδισμα με +5 πόντους διαφορά (27-32). Είναι χαρακτηριστικό ότι στο β' δεκάλεπτο ο Κολοσσός είχε 3/14 σουτ, δείγμα και της εικόνας που επικρατούσε στο κλειστό γυμναστήριο Καλλιθέας στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Οι Λιθουανοί, Αρτούρας Γκουντάιτις (10π., 4/5δίπ., 4ριμπ.) και Μάριους Γκριγκόνις (10π., 3/5 σουτ) είχαν πετύχει τους 20 από τους 32 πόντους της ομάδας τους ενώ από τον Κολοσσό ο Κένταλ Σμιθ περισσότερους από τους μισούς των γηπεδούχων. Στο β' δεκάλεπτο αντίστοιχα ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει 7/8 σουτ ενώ είχε υποπέσει σε τρία λάθη την ώρα που στην πρώτη περίοδο μέτρησε 7!

Εντυπωσιακός ήταν ο Παναθηναϊκός (και) στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου καθώς με σερί 13-0 πήρε διαφορά 18 πόντων (27-45) και ουσιαστικά «καθάρισε» με την υπόθεση της νίκης. Μάλιστα έως εκείνο το σημείο το συνολικό σερί του «τριφυλλιού» ήταν 22-0 (!) έχοντας επιστρέψει δυναμικά στο ματς από το 27-23 του Κολοσσού στο 17'. Οι γηπεδούχοι «έσπασαν» το εν λόγω σερί ύστερα από έξι αγωνιστικά λεπτά ωστόσο ο φοβερός Γκριγκόνις (23π., 5/7τρ.) έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +26 (38-64) λίγο πριν από τη λήξη της περιόδου (40-64).

Φυσικά η συνέχεια αποτέλεσε τυπική διαδικασία στη Ρόδο. Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε για πρώτη φορά να προηγείται και με +30 πόντους (41-71) και ουσιαστικά είχε μετατρέψει ένα κακό πρόσωπο σε... εντυπωσιακή νίκη στο δεύτερο ημίχρονο. Έκτοτε και οι δύο ομάδες απλά...περίμεναν να ολοκληρωθεί και τυπικά το παιχνίδι με την διαφορά να παίρνει αστρονομικές διαστάσεις.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Από το 2ο δεκάλεπτο και μετά το επιμέρους σκορ ήταν 76-26 για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Και κάπου εκεί τελειώνει όλη η κουβέντα για το ματς όσον αφορά τα σημεία που κρίθηκε.

MVP: Ο Μάριους Γκριγκόνις ήταν «φωτιά και λάβρα» στη Ρόδο πραγματοποιώντας το πιο παραγωγικό παιχνίδι του με τον Παναθηναϊκό έχοντας 23 πόντους με 2/2 δίποντα, 5/8 τρίποντα και 4/4 βολές.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Αρτούρας Γκουντάιτις ήταν εκείνος που κράτησε τον Παναθηναϊκό μέσα στο ματς όταν ο Κολοσσός έμοιαζε να ελέγχει το ματς σημειώνοντας 10 σερί πόντους στην 2η περίοδο για το «πράσινο» come back.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα από όλους τους παίκτες του Κολοσσού. Ειδικά στο 2ο δεύτερο ημίχρονο.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: To 22-0 σερί του Παναθηναϊκού με το οποίο το 27-23 έγινε 27-45!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα μόλις 3/26 τρίποντα του Κολοσσού όπως και τα 19 λάθη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μετατρέψει ένα κάκιστο ημίχρονο σε τρομερή εμφάνιση στο δεύτερο μισό του αγώνα. Σαν να υπήρχαν στο παρκέ διαφορετικές ομάδες. Άλλη ομάδα έπαιξε για 18 λεπτά στο πρώτο μισό του αγώνα και διαφορετική στα υπόλοιπα 22. Από τη στιγμή που επέβαλλε τον ρυθμό του, αυτομάτως η διαφορά πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 27-32, 40-64, 47-89.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ 2-0

Game 1: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 85-76
Game 2: Κολοσσός – Παναθηναϊκός 47-89

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα