Παναθηναϊκός - Κολοσσός 85-76: Ο Μπέικον έδιωξε στο τέλος το άγχος (vids)

bet365

Τα εύκολα-δύσκολα πήγε να κάνει ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ ωστόσο κατάφερε να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Κολοσσό με 85-76 και να κάνει το 1-0 για την α' φάση των play-offs. «Καθαρισε» στο τέλος ο Μπέικον με οκτώ σερί και αναπάντητους πόντους.

Χωρίς να εντυπωσιάσει και σ' ένα ματς το οποίο δεν θα το θυμούνται για πολύ καιρό, ο Παναθηναϊκός επικράτησε του Κολοσσού στο πρώτο ματς των play-offs με 85-76 και άνοιξε το σκορ (1-0) στην α' φάση των play-offs.

Βέβαια οι Ροδίτες αποδείχθηκαν εξόχως ανταγωνιστικοί και ουδέποτε παρεδωσαν τα όπλα στο ματς. Παρά το γεγονός ότι έπαιζαν χωρίς τον Ντίξον ο οποίος είχε τραυματιστεί στο πρώτο δεκάλεπτο και παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί και στο -15, μπόρεσαν να μειώσουν στις δύο κατοχές πέντε λεπτά πριν από το τέλος βάζοντας... προβληματισμούς στους γηπεδούχους.

Όμως από εκείνο το σημείο και μετά ανέλαβε δράση ο Ντουέιν Μπέικον ο οποίος πέτυχε 8 σερί πόντους, έστειλε τον δείκτη του σκορ στο +13 (80-67) «καθαρίζοντας με την υπόθεση της νίκης.

Παναθηναϊκός – Κολοσσός: Το ματς

Μετά από ένα νωθρό δίλεπτο οι δύο ομάδες ανέβασαν στροφές στο παιχνίδι, ήταν πιο αποτελεσματικές στις επιθέσεις τους ωστόσο με τους Λι και Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός έφτασε να προηγείται με +10 πόντους (18-8) στο εξάλεπτο. Οι «πράσινοι» έλεγχαν το ματς ωστόσο η «ζώνη» του Κολοσσού έβαλε προβληματισμούς με αποτέλεσμα να «ροκανίσει» τη διαφορά έως το δεκάλεπτο (24-18) στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν 8/15 εντός παιδιάς ενώ οι Ροδίτες 8/19 σουτ αντίστοιχα.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στη συνέχεια. Ο Κολοσσός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ με τον Κόφι να πραγματοποιεί εξαιρετικό ματς (36-32 στο 16') την ώρα που οι «πράσινοι» είχαν έλλειψη ρυθμού και δεν μπορούσαν να ανεβάσουν στροφές στο ματς. Ο Ντέρικ Γουίλιαμς με εντυπωσιακά καρφώματα προσπαθούσε να... αφυπνίσει το ΟΑΚΑ και εν μέρει το κατάφερε καθώς ο δείκτης του σκορ έφτασε ξανά στο +10 (42-32) λίγο πρινα από το τέλος του ημιχρόνου (45-36).

Στο πρώτο μισό του αγώνα ο Γουίλιαμς είχε 12 πόντους με 5/6 δίποντα και πολλές εντυπωσιακές φάσεις, ενώ εξαιρετική ήταν και η παρουσία του Παπαγιάννη με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 τάπες. Ο Μπέικον είχε βοηθήσει πολύ στην δημιουργία με τους «πράσινους» να κλείνουν το πρώτο μισό του αγώνα έχοντας 13/15 δίποντα, 3/14 τρίποντα, 10/13 βολές, 15-6 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα, 4 τάπες και 6 λάθη. Αντίστοιχα ο Κολοσσός είχε 13/24 δίποντα, 2/9 τρίποντα, 4/6 βολές, 12 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 2 τάπες και 3 λάθη.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος στην 3η περίοδο και έστειλε αμέσως την διαφορά για πρώτη φορά στο +14 (52-38) στο 23'. Ο Παπαγιάννης συνέχιζε από εκεί που είχε σταματήσει στο ημίχρονο, ενώ και ο Μπέικον από τη πλευρά του μοίραζε τη μία ασίστ μετά την άλλη. Οι Ροδίτες μείωσαν στους οκτώ πόντους έχοντας πραγματοποιήσει σερί 6-0 για το 57-49 αλλά η «πράσινη» απάντηση ήταν άμεση. Δύο τρίποντα από Λι και Γουίλιαμς επανέφεραν το σκορ στο +14 (63-49 στο 27') ενώ έφτασε για πρώτη φορά και στο +15 (66-51) λίγο πριν από το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (68-55). Παπαγιάννης 16π., 6ριμπ., 3ταπ.), Γουίλιαμς (15π.) και Λι (13π., 3ριμπ., 2ασ.) ήταν εκείνοι που είχαν ξεχωρίσει από πλευράς Παναθηναϊκού.

Στην τελευταία περίοδο είχε πέσει εντελώς ο ρυθμός του αγώνα και οι «πράσινοι» απλά προσπαθούσαν να διατηρήσουν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα ώστε να κρατήσουν δυνάμεις και για το 2ο ματς της σειράς το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρόδο. Ο Σερέλης ήθελε να ξεκουράσει τον Πάρις Λι δίνοντας στον Πονίτκα την μπαγκέτα της οργάνωσης. Εν μέρει ο Πολωνός τα πήγε καλά καθώς έκλεισε το ματς με «γεμάτη» στατιστική στις τελικές πάσες ωστόσο από τη στιγμή που έλειπαν τα playmaking skills με αποτέλεσμα να γίνουν και πολλά λάθη, ο Κολοσσός βρήκε την ευκαιρία για να πλησιάσει εκ νέου σε 72-67 πέντε λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα!

Αναγκαστικά ο Λι επέστρεψε στο ματς σ' εκείνο το χρονικό σημείο προκειμένου να... βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Στο 37' οι «πράσινοι» ειχαν προβάδισμα με 8 πόντους διαφορά (75-67) έχοντας... αγχωθεί στο παιχνίδι, τόσο από τις κακές επιλογές στην επίθεση, όσο και από την καλή άμυνα του Κολοσσού καθώς η «ζώνη» εξακολουθούσε να βάζει δύσκολα στους «πράσινους». Οι Κατσίβελης, Γιανγκ συμπλήρωναν τον Κόφι για λογαριασμό του Κολοσσού και λίγο έλειψε να φέρουν τα πάνω-κάτω στο ΟΑΚΑ. Παρόλα αυτά ο Μπέικον ήταν εκείνος που έδιωξε το άγχος από τους γηπεδούχους με οκτώ σερί πόντους για το 80-67 και έως το τελικό 85-76 από τα τρίποντα του Γιαννόπουλου.

Τα δεκάλεπτα: 24-18, 45-36, 68-55, 85-76

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά διψήφιο προβάδισμα χάρη (σε πρώτη φάση) στους Παπαγιάννη και Λι αλλά εκεί που κρίθηκε ουσιαστικά το ματς ήταν στο τελευταίο πεντάλεπτο και στο σερί 8-0 του Μπέικον όταν ο Κολοσσός είχε πλησιάσει σε 72-67.

MVP: Ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 τάπες και ήταν ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού στο ματς. Βέβαια στο τέλος... μοιράστηκε το βραβείο του MVP με τον Ντουέιν Μπέικον ο οποίος έκλεισε το ματς με 15 πόντους, 6 ασίστ, 4 ριμπαόυντ αλλά και 5 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Φάνηκε ξεκάθαρα ότι όσο δεν είναι ο Λι στο παρκέ, τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον Παναθηναϊκό. Ήταν και πάλι επιδραστικός ο Αμερικανός με 13 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ωστόσο «γεμάτο» ματς είχε ο Πονίτκα με 7 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Τιγκ και Χρυσικόπουλος δεν μπήκαν στο πνεύμα του αγώνα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η σύγκρουση Μπέικον-Ντίξον στο πρώτο δεκάλεπτο από την οποία απέφερε τον τραυματισμό του Αμερικανού του Κολοσσού ο οποίος δεν μπόρεσε να αγωνιστεί ξανά στο ματς. Υπήρξε ανησυχία και γι ατον Μπέικον αλλά ο παίκτης του Παναθηναϊκού επέστρεψε κανονικά στο παιχνίδι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το 73% στα δίποντα του Παναθηναϊκού με 17/23!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ήταν ολοφάνερο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε ρυθμό. Δεν είχε έκρηξη στο παιχνίδι. Και ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα για να του βάλει δύσκολα. Και του έβαλε. Ακόμα και όταν όλα έδειχναν να είναι τελειωμένα. Ζητούμενο για τους «πράσινους» ήταν η νίκη και το 1-0 αν και το πρόσωπο που παρουσίασαν αναμένεται να κρούσει πολλά καμπανάκια. Πολύ καλή παρουσία από τον Κολοσσό στο ΟΑΚΑ, λογικά στη Ρόδο δεν θα δούμε ίδιο ματς όπως αυτό της κανονικής περιόδου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ 1-0

Game 1: Παναθηναϊκός – Κολοσσός 85-76
Game 2: Κολοσσός – Παναθηναϊκός (26/4, 15:45)
Game 3: Παναθηναϊκός – Κολοσσός *

*Αν χρειαστεί

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα