Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε σα να μην υπάρχει άλλο παιχνίδι»

Ο Μπαρτζώκας από στιγμή στο Ολυμπιακός - Βιλερμπάν
Μετά την πρόκριση επί του Άρη, ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε αρκετά στη σειρά που ξεκινάει απέναντι στη Φενέρμπαχτσε για την Euroleague υποστηρίζοντας ότι η ομάδα του θα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρώτο παιχνίδι σα να μην υπάρχει άλλο.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Άρη, υποστήριξε ότι οι αγώνες με τη Φενέρμπαχτσε ισοδυναμούν με εξαιρετικά δύσκολη δοκιμασίες.

«Θέλουμε να μείνουμε στην προπονητική δουλειά. Κάθε ομάδα έχει διακυμάνσεις στη διάρκεια της χρονιάς είτε στα αποδυτήρια είτε στον αγωνιστικό χώρο. Δοκιμάζονται οι ανθρώπινες σχέσεις, παικτών με παίκτες αλλά και του προπονητή με παίκτες. Αυτή η διαδικασία κάνει κάθε ομάδα πιο δυνατή. Αυτό συνέβη και σε μας. Σε μια τόσο δύσκολη σεζόν, δεν έχεις το δικαίωμα να επαναπαυτείς.

Παίζουμε με μια ομάδα η οποία έχει υψηλή απαίτηση λόγω της ικανότητας των παικτών και του προπονητή της αλλά και του Brand του συλλόγου ο οποίος θέλει να είναι στο Final Four. Θεωρώ ότι δείξαμε καλύτερη εικόνα από τη Φενέρμπαχτσε στη διάρκεια της χρονιάς αλλά καλούμαστε να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Δεν είναι εύκολο. Είναι μια σειρά με πολλές δοκιμασίες και για μένα δεν πρέπει να σκέφτεσαι ότι έχεις τρία παιχνίδια (στην έδρα σου) αλλά ένα. Να σκέφτεσαι ότι έχεις μόνο ένα παιχνίδι το οποίο πρέπει να κερδίσεις».

Αναφερόμενος στη δεύτερη νίκη επί του Άρη, στάθηκε στην προσπάθεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης την οποία χαρακτήρισε αξιέπαινη και λέγοντας ότι… «για μια νίκη δεν είναι στην 5η θέση. Παρά τα προβλήματα που είχε ο Άρης, αυτό το διήμερο έδειξε τον χαρακτήρα του σαν ομάδα. Πάλεψε με τον τρόπο που παλεύει, με τον τρόπο που παίζει άμυνα η οποία σε αναγκάζει να κάνεις τα βασικά του μπάσκετ για να ανταποκριθείς, όπως είναι η γρήγορη πάσα. Αυτή η σειρά τελείωσε και τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι ενόψει της έναρξης των play-offs της Euroleague όπου έχουμε στη διάθεσή μας τρεις προπονήσεις για να φτιάξουμε το μυαλό και το σώμα μας για τα απαιτητικά παιχνίδια που έρχονται».

Σε ερώτηση για τα 18 λάθη της ομάδας του. «Κάθε παιχνίδι οι προπονητές έχουν μεγαλύτερη δυσκολία σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ας μην κρυβόμαστε. Εμείς θέλαμε χωρίς να ξοδέψουμε πολύ ένταση να κερδίσουμε το ματς. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τους παίκτες μου. Κάναμε λάθη, μας ανάγκασε και ο Άρης και παράλληλα χωρίς να έχουμε υψηλό ποσοστό στο τρίποντο κερδίσαμε εύκολα. Δεν μπορείς να κερδίζεις 40 ή 50 πόντους».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα