Άρης - Ολυμπιακός 58-82: «Καθάρισε» την πρόκριση και τώρα έχει… Φενέρμπαχτσε (vid)

Ο Ολυμπιακός πέρασε δια περιπάτου από το NickGalis Hall καθώς επικράτησε με 58-82 του αποδεκατισμένου Άρη αλλά πριν τα ημιτελικά της Basket League έχει μπροστά του τη Φενέρμπαχτσε για την Euroleague.

Κακά τα ψέματα, ο δεύτερος αγώνας των δύο ομάδων στο Nick Galis Hall είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι συντριπτικά ανώτερος του Άρη και παράλληλα οι «κίτρινοι» υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν δίχως ψηλούς με συνέπεια να χάσουν το επίπεδο ανταγωνιστικότητάς τους.

Για να προβληματίσουν τον Ολυμπιακό θα έπρεπε να εκτελέσουν με τρομερή ακρίβεια στο μακρινό σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε μεταπτώσεις στην απόδοσή του πλην της σταθερής εικόνας του στην άμυνα όπου έβγαλε ένταση.

Ο αγώνας

Ο Σάσα Βεζένκοβ ήταν εκπληκτικός στο πρώτο δεκάλεπτο με 13 πόντους και απόλυτη ευστοχία σε έξι προσπάθειες (0-8, 3’). Ο Άρης βρήκε τους πρώτους πόντους του μετά από τρία αγωνιστικά λεπτά και γενικώς επιδόθηκε σε ρεσιτάλ λαθών καθώς υπέπεσε σε οκτώ στην πρώτη περίοδο. Τα κλεψίματα του Ολυμπιακού στο ίδιο διάστημα ήταν επτά αλλά δεν αξιοποίησε τις επιπλέον κατοχές καθώς ήταν κακός στην εκτέλεση με 3/8 βολές και 1/7 τρίποντα (9-18, 10’).

Στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης βελτίωσε την εικόνα του στην επίθεση με έξτρα πάσα στον Καββαδά (9π.) ο οποίος τελείωσε όλες τις φάσεις κάτω από το καλάθι (16-24). Εκεί ο Λαρεντζάκης έκανε αυτό που είχε πράξει και ο Βεζένκοβ καθώς αξιοποίησε τις ασίστ του Κώστα Σλούκα (21-37, 16’). Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 27-42.

Με επιμέρους σκορ 6-10, το πρώτο μισό της 3ης περιόδου μάλλον ήταν κουραστικό για τους (περίπου) 2.000 φίλους του Άρη που βρέθηκαν στις κερκίδες του Αλεξανδρείου (33-52, 25:30). Η διαφορά έφτασε έως το +25 (33-58) για τον Ολυμπιακό και το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με buzzerbeater του Τζος Χάγκινς (41-60).

Ο Άλεκ Πίτερς μάλλον ήταν από τους λίγους παίκτες που είχαν κίνητρο στην τελευταία περίοδο (50-73, 36’). Ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο. Ο Άρης προσπάθησε να μαζέψει τη διαφορά αλλά η συνήθειά του στο λάθος είχε βαρύ τίμημα.

Τα δεκάλεπτα: 9-18, 27-42, 41-60, 58-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Πέραν της χαώδους απόστασης που χωρίζει τις δύο ομάδες, ο Άρης έπαιξε και με οκτώ παίκτες, οπότε το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Από τα πρώτα λεπτά ο Ολυμπιακός ξέφυγε με διψήφια διαφορά απλοποιώντας τα πράγματα.

Ο MVP: Ο Σάσα Βεζένκοβ έβαλε τους 13 από τους 19 πόντους του στην πρώτη περίοδο.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έκανε τη διαφορά στη δεύτερη περίοδο.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Ο Τζέι Ντι Νότε ήταν σε mood διακοπών για τον Άρη. Ο Βασίλης Τολιόπουλος έκανε εξαιρετική δουλειά στη δημιουργία αλλά έχασε όλα τα σουτ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι απουσίες των Χόρκλερ, Σανόγκο και Χρηστίδη άλλαξαν τον ρόλο των Νετζήπογλου, Φίλλιου στη θέση «4» και ο Άρης υποχρεωτικά έπαιξε ζώνη σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ξεκινώντας από το πρώτα δευτερόλεπτα έως και το τέλος ασφαλώς, ο Ολυμπιακός δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα. Οι δύο ομάδες σούταραν απελπιστικά στο μακρινό σουτ καθώς ο Άρης τελείωσε το παιχνίδι με 6/26 προσπάθειες και ο Ολυμπιακός με 9/28.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το παιχνίδι δεν αντέχει κριτικής καθώς ο Ολυμπιακός είναι συντριπτικά ανώτερη ομάδα και παράλληλα αντιμετώπισε τον ελλιπέστατο Άρη.

Ολυμπιακός - Άρης 2-0

Aris - Olympiacos stats

Aris - Olympiacos stats

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα