Ολυμπιακός: Ο Κάνααν ξεπέρασε τον Τόμιτς και έγινε ρέκορντμαν στην ιστορία της ομάδας (vid)

Ολυμπιακός: Ο Κάνααν ξεπέρασε τον Τόμιτς και έγινε ρέκορντμαν στην ιστορία της ομάδας (vid)
Ο Αϊζάια Κάνααν ευστόχησε σε 8 τρίποντα στο ματς με την ΑΕΚ, κατάφερε να ξεπεράσει το ρεκόρ που είχε ο Μίλαν Τόμιτς και έγινε ο πρώτος στην ιστορία του Ολυμπιακού με αυτή την επίδοση.

Ο Ολυμπιακός... διέλυσε την ΑΕΚ, την οποία υποδέχθηκε στο ΣΕΦ για την 11η αγωνιστική της Basket League, με 111-71 έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον Αϊζάια Κάνααν.

Ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρολεύκων» είχε 8/11 τρίποντα στη στατιστική του και έγινε, λίγο-πολύ, ο κύριος παράγοντας για να ισοφαρίσει η ομάδα του το ιστορικό ρεκόρ του Παναθηναϊκού από εκείνο το σημείο.

Ο Κάνααν με αυτό το νούμερο (8) έγινε και... ρέκορντμαν στις σελίδες του Ολυμπιακού. Και αυτό γιατί κατόρθωσε να ξεπεράσει τα 7 τρίποντα που είχε σημειώσει ο Μίλαν Τόμιτς τον Φεβρουάριο του 2023 και έγινε ο πρώτος παίκτης των Πειραιωτών που ολοκληρώνει παιχνίδι της Α1 με 8 εύστοχα σουτ από την περιφέρεια.

Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο 31χρονος γκαρντ φιλοξενήθηκε από την κάμερα της ΕΡΤ και σε δηλώσεις του κλήθηκε να αναφερθεί και στην απόδοσή του, με τον ίδιο να τονίζει: «Ήταν μια καλή ομαδική προσπάθεια απόψε. Εκτελέσαμε το πλάνο. Η ΑΕΚ έπαιξε καλά στην αρχή, αλλά θέλαμε να παραμείνουμε επιθετικοί. Εγώ αισθανόμουν καλά και έβαλα τα σουτ. Δεν ήξερα καν ότι έβαλα οκτώ τρίποντα.

Είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος που τα πέτυχα. Ήθελα να μείνω επιθετικός μέχρι το τέλος. Μόλις βγήκα από το παιχνίδι μού είπαν ότι έκανα ρεκόρ. Είναι υπέροχο.Θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να βοηθήσω την ομάδα για να κερδίσει. Ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχουμε. Θέλω να με σκέφτονται ως ανταγωνιστικό, ως ηγέτη, ως μαχητή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα