Ολυμπιακός: Θρυλικό reunion έντονων συναισθημάτων

Ολυμπιακός: Θρυλικό reunion έντονων συναισθημάτων
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τη βραδιά στο ΣΕΦ που λίγοι θα θυμούνται τη νίκη του Ολυμπιακού και πολλοί το δίωρο έντονων συναισθημάτων λόγω της παρουσίας του Βασίλη Σπανούλη και του Γιώργου Πρίντεζη.

Η χθεσινή βραδιά στο ΣΕΦ ήταν η απόλυτη κυριαρχία του συναισθήματος επί της λογικής. Να με συμπαθήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, αλλά η Κυριακή άνηκε στον Βασίλη Σπανούλη. Πριν το ματς, κατά τη διάρκειά του και μετά από αυτό. Λίγοι θα θυμούνται το καταπληκτικό παιχνίδι του Κώστα Σλούκα. Πολλοί θα θυμούνται τις αγκαλιές που μοιράζονταν απλόχερα.

Ενα μικρό reunion έγινε χθες στο ΣΕΦ. Τι μικρό δηλαδή... Περίπου 7.500 καλεσμένοι παραβρέθηκαν. Και είδαν τον Βασίλη τους και τον Γιώργο τους αφού και ο Πρίντεζης επισκέφτηκε το γήπεδο για χάρη του φίλου του. Ήμουν σίγουρος πως ο Πρίντεζης θα πήγαινε στο γήπεδο. Γιατί νιώθει. Γιατί γνωρίζει. Γιατί σέβεται.

Χθες στο φαληρικό στάδιο παραδόθηκαν μαθήματα σεβασμού. Πλήθος κόσμου κατέβηκε στο Φάληρο για να ευχαριστήσει μία ακόμη φορά τον άνθρωπο που άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία του Ολυμπιακού. Φυσικά για να ευχαριστήσει και τον Μπαρτζώκα, τον Σλούκα, τον Γουόκαπ, τον Φαλ και όλους τους σύγχρονους «ήρωές» του.

Σπανούλης

Πώς το έζησε ο Σπανούλης

Φτάνοντας η αποστολή του Περιστερίου στο ΣΕΦ και μόλις κατέβηκε από το πούλμαν δέχτηκε το πρώτο κύμα αγάπης. Μπαίνοντας στο χώρο πήγε να κάνει αριστερά, όπως έκανε 11 χρόνια. Η δύναμη της συνήθειας. Επρεπε να πάει γύρω γύρω για να μπει στα αποδυτήρια των φιλοξενούμενων. Φιλοξενούμενος στο ίδιο του το σπίτι. Βγήκε στη σάλα 15 λεπτά πριν το τζάμπολ. Τα τζάμια κόντεψαν να σπάσουν από την ένταση και τον συγχρονισμό του χειροκροτήματος. Η επιστήμη της Φυσικής απλωμένη στα πόδια του για μία ακόμη φορά. Το σπριντ στην παρουσίαση προς τον Κώστα Παπανικολάου

Με το τζάμπολ ο «V Span» επέστρεψε στο καθιερωμένο ρομποτικό του σύμπαν. Δεν τον ενδιέφερε τίποτα. Δεν κοίταζε πουθενά παρά μόνο το παρκέ. Καθοδηγούσε τους παίκτες του. Το μενού είχε και μπράβο, αλλά είχε και έντονη κατσάδα στον Τζούστον για χάρη του οποίου μπήκε 2 μέτρα μέσα στο παρκέ ρίχνοντας μπουνιά στον αέρα. «Παπαπέτρου δώσε και σε μας κανά φάουλ, όχι μόνο στους άλλους», «τι σφυράς τώρα; Είναι δυνατόν» μερικές από τις χλιαρές διαμαρτυρίες του προς τους διαιτητές.

Κι ύστερα η κόρνα της λήξης. Τα συγχαρίκια και το δεύτερο σπριντ της βραδιάς προς τις διακεκριμένες θέσεις που καθόταν και απολάμβανε ο Πρίντεζης. Το φιλαράκι του. Στα αποδυτήρια μίλησε στους παίκτες του και μετά εγκλώβισε τις σκέψεις στο κεφάλι του. Λύγισε, αλλά ο Σπανούλης είναι μανιακός, είναι ρομπότ με συναισθήματα και έβαλε ένα τέλος στη βραδιά με ένα ποτήρι κρασί με την οικογένειά του δίπλα. Όπως και στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν η Ολυμπία μπερδεύτηκε κι αντί για τις θέσεις στην baseline πήγε να καθίσει σε αυτές απέναντι από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Σίγουρα όμως είδε τα «αντράκια» της να πανηγυρίζουν κάθε καλάθι του Ολυμπιακού και του Περιστερίου. Οι δεσμοί μεταξύ Ολυμπιακού και Σπανούλη συνεχίζονται αφού εδώ και τρεις μήνες ο Θανάσης, ο πρωτότοκος έχει πάρει μεταγραφή και φοράει τα ερυθρόλευκα.

Αγγελόπουλοι

Σεβασμός και ήθος

Ο κόσμος σεβάστηκε τον Σπανούλη και σχεδόν γέμισε το ΣΕΦ δίνοντας χρώμα στην βραδιά του. Η διοίκηση του Ολυμπιακού σεβάστηκε τον θρύλο της ομάδας. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τον βράβευσαν και του ψιθύρισαν «να δεις τι σου 'χω για μετά» αφού τον Σεπτέμβριο του 2023 Θεού επιτρέποντος θα ζήσουμε συγκλονιστικές στιγμές. Ο Μπαφές με τον Πασχόπουλο στον πάγκο να τον κοιτάνε με απορία και περηφάνια ταυτόχρονα. Οι παίκτες του Ολυμπιακού σεβάστηκαν τον Σπανούλη και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δεν «έσβησαν», δεν τον... λυπήθηκαν στο παρκέ. Και άριστα έπραξαν.

Να μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο περισσότερο στον Μπαρτζώκα. Πολλά ακούγονταν, λίγα ίσχυαν. Στον κόσμο αρέσει η ίντριγκα, αρέσει να κάνει την «τρίχα, τριχιά». Ο Μπαρτζώκας έφυγε ξαφνικά από τον πάγκο του και πήγε στον αντίπαλο για να αγκαλιάσει τον Σπανούλη και να του ψιθυρίσει κάτι. Εκείνη τη στιγμή δεν έπαιξαν ρόλο ούτε η διαφορά ηλικίας, ούτε το επίπεδο προπονητικής, ούτε τα προπονητικά κατορθώματα. Εκείνη τη στιγμή απλά ο Γιώργος ένιωσε την ανάγκη να αγκαλιάσει τον Βασίλη. Αυθόρμητα.

Κάτι ανάλογο έκανε ο coach και στο τέλος. Πήγε απευθείας στη γωνία των court seats για να αγκαλιάσει και τον Πρίντεζη. Για να του χαϊδέψει το κεφάλι. Τα παιδιά του ήταν αυτά. Και πολλές φορές με τα παιδιά σου έρχεσαι σε αντιπαράθεση, αλλά κρατάνε λίγο και κυριαρχεί η αγκαλιά και η αγάπη για αυτά.

Παπανικολάου

Ο Πρίντεζης, ο freddo και η διαφορετική οπτική

Στον Ολυμπιακό ο Σπανούλης δεν ήταν αυτός αν δεν υπήρχε ο Πρίντεζης. Ο Πρίντεζης δεν θα ήταν αυτός αν δεν υπήρχε ο Σπανούλης. Φυσικά και βρέθηκε στη γιορτή. Άλλο και τούτο. Ο «Πριντ» μπήκε από την είσοδο των VIP και όχι από αυτή που έμπαινε 20 χρόνια. Ειλικρινά αμφιβάλλω αν γνώριζε που πέφτει η είσοδος των υψηλών καλεσμένων. Με το καφεδάκι του στο χέρι πήρε θέση στα court seats. Ανοιξε διάλογο με τον Λαρεντζάκη εν ώρα δράσης. Στο ημίχρονο ο Παπανικολάου πήγε στο μέρος του και «....λάντισε» όπως τόσα χρόνια ενώ περίπου 100 άνθρωποι ζήτησαν μία selfie.

«Ρε ωραία βλέπεις κι από δω» είπε πριν βιώσει μία μυθική εμπειρία και αναφέρομαι σε όσα ακολούθησαν της κόρνας λήξης. Γιατί ακολούθησε μία παρέλαση. Πήγε ο Μπαρτζώκας, έτρεξε ο Σπανούλης, ο Λαρεντζάκης, ο Σλούκας, ο Λούντζης. Και στο τέλος το ακόμη πιο σημαντικό, αυτό το οποίο αποδεικνύει πως «κάτι καλό έχω κάνει για να συμβαίνει». Ο Αλεκ Πίτερς έτρεξε να τον αγκαλιάσει και σαν παιδάκι που περίμενε καρτερικά τη δική του σειρά ο Ταρίκ Μπλακ. Ο Αμερικανός άπλωσε το χέρι του και μόνο που δεν τον αποκάλεσε «Mr. Printezis». Δύο ξένοι. Δύο αντίπαλοι.

ΥΓ: Αγωνιστικά, ο Ολυμπιακός απέχει έτη φωτός από το Περιστέρι. Καλή άμυνα στο post και με τον Σλούκα να πραγματοποιεί εκπληκτικό παιχνίδι τα πράγματα έγινα εύκολα. Μου άρεσε πάρα πολύ η πίεση που άσκησε το Περιστέρι και στο μισό γήπεδο και απλωμένη στα 3/4. Υποχρέωσε τον Ολυμπιακό σε λάθη και τον ανάγκασε να σε μειωμένη ταχύτητα στην επιθετική του λειτουργία.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.