Βασίλης Σπανούλης: Αντίπαλος αλλά... φίλος στο δικό του σπίτι (vids)

Βασίλης Σπανούλης: Αντίπαλος αλλά... φίλος στο δικό του σπίτι (vids)
Ο Βασίλης Σπανούλης επέστρεψε στο ΣΕΦ, έζησε την αναμέτρηση ως αντίπαλος του Ολυμπιακού από τον πάγκο του Περιστερίου στα «κόκκινα» αλλά πάντοτε σε αυτό το μέρος θα νιώθει οικεία.

Ο «Θρύλος» επέστρεψε σπίτι του! Άλλωστε αυτό έγραφαν και τα μάτριξ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με το Περιστέρι bwin.

Ο Βασίλης Σπανούλης ήρθε ξανά στο ΣΕΦ, αυτήν τη φορά ως φιλοξενούμενος, ως αντίπαλος. Συναίσθημα ξένο για τα δικά του δεδομένα μετά το καλοκαίρι του 2010, όταν και έπιασε για πρώτη φορά λιμάνι. Ο νυν προπονητής του Περιστερίου φυσικά αποθεώθηκε σε κάθε του αντίδραση, με το που πάτησε το πόδι του στα πέριξ του γηπέδου κατά την άφιξή του, ως το φινάλε της αναμέτρησης που άκουσε για μία ακόμα φορά το όνομά του από τα χείλη των 7.000 και πλέον φιλάθλων του Ολυμπιακού που κατηφόρισαν προς το Φάληρο αυτό το Κυριακάτικο απόγευμα.

Για τον Σπανούλη ωστόσο δεν άλλαξε κάτι, παρά μονάχα η θέση, όπως άλλωστε και αυτή της οικογένειάς του. Συγκεντρωμένος στον στόχο του, όπως ξεκίνησε την καριέρα του από μειράκιο, στην ίδια λογική και ως προπονητής. Σαφώς και θα ήθελε να πετύχει μία νίκη σήμερα και να... πληγώσει κατά κάποιον τρόπο όλους αυτούς που τον λάτρεψαν.

Στη χειραψία με τον Γιώργο Μπαρτζώκα περίπου 15 λεπτά πριν την έναρξη, έπαψε να είναι για λίγο στο ίδιο μήκος κύματος με το «ερυθρόλευκο» κοινό.

Αυτήν την αύρα προσπάθησε να μεταφέρει και στους παίκτες του, που μπήκαν με σκοπό να πιέσουν στα 4/4 του γηπέδου και να οδηγήσουν σε «αστοχίες» τον Ολυμπιακό. Τα 4 λάθη του Γουόκαπ και το καλό ξεκίνημα του Περιστερίου ήταν απότοκο της δικής του παρέμβασης στο πνευματικό κομμάτι, μέχρι η ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας να γείρει την πλάστιγγα.

Ο Σπανούλης είναι εδώ για να δείξει τον δρόμο

Όπως και με την Μπνέι στην πρεμιέρα του BCL, έτσι και απόψε, ο Σπανούλης έζησε στα «κόκκινα» και τα 40 αγωνιστικά λεπτά από τον πάγκο του. Ήταν εκεί για να δώσει την αμυντική κατεύθυνση σε κάθε παίκτη του. Το «through» που φώναξε αρκετές φορές στους παίκτες του, για να σπάσουν τα σκριν ακουγόταν απ' άκρη σ' άκρη του ΣΕΦ. Ήταν εκεί για να δώσει τα συγχαρητήρια στον Πουλιανίτη μετά από ένα τρίποντό του στον αιφνιδιασμό. Άλλωστε έχει δηλώσει αρκετές φορές πως η ομάδα που θα δημιουργήσει στη Δυτική Όχθη της Αθήνας θέλει να είναι μοντέρνα, οπότε η άμεση εκτέλεση στο transition είναι μέρος της.

Δεν μπορούσε να χωνέψει επ ουδενί τις χαμένες ευκαιρίες του Τζούστον κάτω από το καλάθι. Γνωρίζει φυσικά καλύτερα από τον κάθε ένα πως για να επικρατήσει το αουτσάιντερ απέναντι στο φαβορί, κάτι τέτοιες στιγμές απαγορεύεται να μην έρθουν προς την πλευρά του.

Πιστός στο πλάνο και τις ιδέες του, είδε τους δικούς του γκαρντ, Ντένμον και Φρανσίσκο να μην μπορούν να ματσάρουν στο σκοράρισμα τη σπουδαία βραδιά του Κώστα Σλούκα. Ο παλιόφιλός του ήξερε καλά τα... κόλπα και υπέγραψε μία μεγάλη σε εύρος επικράτηση στο φινάλε, που δεν αντικατοπτρίζει την ανταγωνιστικότητα του Περιστερίου για 20 και πλέον λεπτά.

Ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει... σκοτώσει από νωρίς τον παίκτη μέσα του, όμως κάτι τέτοιες βραδιές ο αθλητικός εγωϊσμός ίσως να του τριβελίζει ακόμα το μυαλό, για να βάλει σορτσάκι και να μπει να βοηθήσει τα παιδιά του.

Από διαφορετικό μετερίζι όμως ψάχνει πλέον τον τρόπο να γιγαντώσει ακόμα περισσότερο τον δικό του μύθο. Στο παρκέ τα έχει πετύχει όλα με τον ζήλο και τη σκληρή δουλειά του. Στον πάγκο δεν έχει την τύχη να επηρεάζει άμεσα μία αναμέτρηση, δε θα σουτάρει ποτέ ξανά μία μπάλα λίγο πριν ηχήσει η κόρνα, όμως κανείς δε θα του προσάψει πως δε ζει μέσα σε αυτήν για 40 λεπτά με την επιδραστικότητα στο μέτρο του δυνατού από τον πάγκο.

Σκυφτός στην καρέκλα κατά τη ρουτίνα του πριν την έναρξη και ενεργός με κάθε σημείο του σώματός του στη διάρκειά της, είναι εκεί για να δείξει τον δρόμο. Και μέσα από την εξέλιξη το Περιστέρι του Σπανούλη θα βρει τον δικό του. Αυτή άλλωστε ήταν η πρώτη του ήττα ως head coach, με την Τενερίφη που μετρά 4/4 στην Ισπανία να αριβάρει στο «Ανδρέας Παπανδρέου» σε λιγότερο από 48 ώρες για τη 2η αγωνιστική του BCL. Και ο Σπανούλης θα είναι εκεί για να σηκώσει τους παίκτες του, που έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από το ΣΕΦ. Θα είναι πάντα εκεί για να τους δείχνει τον δρόμο...

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα