Μπαρτζώκας: «Πρίντεζης, ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν»!

Μπαρτζώκας: «Πρίντεζης, ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν»!

Μπαρτζώκας: «Πρίντεζης, ο καλύτερος αρχηγός που είχα ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν»!
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ειδική αναφορά στον Γιώργο Πρίντεζη και τη συνεισφορά του στη φετινή παρουσία του Ολυμπιακού.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφέρθηκε στον Γιώργο Πρίντεζη και τη συμβολή του τη φετινή σεζόν, τονίζοντας χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου πριν από την έναρξη των playoffs της Basket League:

«Είμαστε 10 μήνες μαζί με τόσες πολλές αυξομοιώσεις σε συναισθήματα. Προφανώς, αυτό είναι το μεγαλύτερο κομμάτι της διαχείρισης που πρέπει να κάνουμε. Να μείνουμε σοβαροί, συγκεντρωμένοι, να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Να μου επιτρέψετε να εκθειάσω λίγο τον καλύτερο αρχηγό που είχα ποτέ σε όλες τις ομάδες που ήμουν, τον Γιώργο Πρίντεζη γιατί σε μια φάση μεγάλης ωριμότητας γι' αυτόν, και ηλικιακά και αγωνιστικά. Δεν το λέω για να τον κολακεύσω, ούτε μιλάω ιδιαίτερα για κάποιον παίκτη... Είχε τεράστια συνεισφορά στο να έχουμε συνοχή, να είμαστε συμπαγείς, στις στιγμές μέσα στην χρονιά που κόντευε να ξεφύγει. Γιατί πάντα στις ομάδες υπάρχουν οι ήττες, τα "εγώ"... Δυσκολίες και δυσχαίρειες. Ήταν τόσο σημαντικός ο ρόλος του και η συνεισφορά του ώστε ο Ολυμπιακός να έχει πετύχει τους δυο από τους τρεις στόχους του. Παίκτες σαν τον Γιώργο, τον Ιωάννη (Παπαπέτρου) μπορούν να βοηθήσουν και τους άλλους να καταλάβουν τη σημασία του να τελειώσει μια χρονιά όσο καλύτερα γίνεται».

Ο κόουτς του «ερυθρόλευκων» ανέφερε προηγουμένως στην αρχική τοποθέτησή του: «Όλη την χρονιά πηγαίνουμε βήμα - βήμα. Αυτό που θα κάνουμε, όπως κάνουμε όλη την χρονιά είναι να επικεντρωθούμε στον ημιτελικό. Σεβόμαστε τον Προμηθέα πάρα πολύ. Θα θέλαμε να παρουσιάσουμε την καλύτερη εκδοχή της ομάδας μας αυτή την χρονική περίοδο. Σε αυτό βοήθησε και δεν... βοήθησε η πρόκρισή μας στο Final 4 της EuroLeague. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να προσαρμοστούμε πάλι σε άλλα δεδομένα. Όποιοι έχουν ζήσει τη διαδικασία των playoffs, τη σημασία που δόθηκε στην κοινή γνώμη... Νομίζω ο κύριος Αυγενάκης στην ουσία αυτό είπε. Ότι το μπάσκετ εκτοξεύτηκε και μεγάλος μέρος της εκτόξευσης του ενδιαφέροντος προκλήθηκε από την ομάδα μας. Ο Ολυμπιακός είναι ένας πολυαθλητικός σύλλογος που διεκδικεί τίτλους παντού. Ο κόσμος είναι χορτασμένος και απαιτητικός. Εμείς φέραμε τόσο κόσμο και ενδιαφέρον στα παιχνίδια της EuroLeague, είχαμε 12.000 κόσμο στο Βελιγράδι. Από τη μια μας βοήθησε να γίνουμε καλύτεροι σωματικά, τακτικά και πνευματικά, να έχουμε εμπειρία. Από την άλλη, όταν πας στον επόμενο στόχο, νιώθεις λίγο άδειος, λίγο κενός. Η σειρά με το Περιστέρι μας βοήθησε ώστε να επανέλθουμε».

«Μετάνιωσα που δεν φύγαμε όταν η φωτοβολίδα χτύπησε τον Χάινς»

Όσον αφορά το θέμα που θα μπορούσε να χτυπήσει στο τραπέζι, όπως έκανε πρόσφατα ο Στιβ Κερ για τη δολοφονία των μαθητών στο Τέξας: «Ο καθένας από μας έχει έναν τρόπο που συμπεριφέρεται, μία φιλοσοφία. Συχνά είναι δύσκολο να το κάνεις από ένα δημόσιο βήμα αν δεν υπάρχει αφορμή. Αν για κάτι έχω μετανιώσει αντίστοιχο σε αυτή τη διαδρομή είναι στην προηγούμενη θητεία μου στον Ολυμπιακό, που παίξαμε έναν τελικό με τον Παναθηναϊκό στο Ελληνικό και είχε πέσει μία φωτοβολίδα στο κεφάλι του Χάινς θυμάμαι. Αν για ένα πράγμα που έχω μετανιώσει, κι έχω κάνει πολλά λάθη και σωστά σε αυτή τη διαδρομή, που τότε δεν ζήτησα από τη διοίκηση να πάρουμε την ομάδα και να φύγουμε, να μην παίξουμε τον τελικό. Γιατί θυμάμαι ότι πήγα να μιλήσω στους παίκτες στα αποδυτήρια, ο Χάινς ήταν ζαλισμένος και κανείς δεν είχε προσοχή και συγκέντρωση να παίξει έναν τελικό πρωταθλήματος. Είδα πρώτη φορά φόβο στα μάτια τους για την υγεία τους. Αν μετάνιωσα κάτι είναι που τότε δεν πήρα θέση. Ήμουν νέος στον Ολυμπιακό. Αντίστοιχα θα μπορούσα να χτυπήσω το χέρι στο τραπέζι που λες».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα