Περιστέρι - Ολυμπιακός 57-92: Από το περπάτημα στον περίπατο (vid)

Ο Μπαρτζώκας στο Game 1 είχε παράπονο πως οι παίκτες του περπατούσαν στο παρκέ, ωστόσο στο Game 2 ο Ολυμπιακός διέλυσε το Περιστέρι με 57-92 και θα αντιμετωπίσει τον Προμηθέα στον ημιτελικό (η σειρά ξεκινά στις 30/05).

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στην ημιτελική σειρά των playoffs αφού επικράτησε με τεράστια ευκολία του Περιστερίου με 57-92. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα παρουσίασαν ένα πολύ καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι της σειράς και δεν αντιμετώπισαν την παραμικρή δυσκολία.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε την αναμέτρηση απόλυτα συγκεντρωμένος και φυσικά υποψιασμένος από τις δυσκολίες που του έχει βάλει το Περιστέρι στο Game 1. Με πλουραλισμό στην επίθεση και με πιεστική άμυνα η διαφορά δυναμικότητας αποτυπώθηκε από νωρίς στον πίνακα του σκορ (2-13, 4'). Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αντιδράσουν με πόντους από τους Πέτεγουεϊ και Γκίελο (12-19, 7'), όμως η είσοδος του Σλούκα άλλαξε τα δεδομένα και πάλι με αποτέλεσμα το δεκάλεπτο να ολοκληρωθεί με 13-29.

Οι παίκτες που έριξε στο παρκέ ο Μπαρτζώκας όχι μόνο διατήρησαν τον ίδιο ρυθμό, αλλά τον βελτίωσαν ακόμη περισσότερο. Ο ΜακΚίσικ πριν γίνει αλλαγή λόγω ενόχλησης που αισθάνθηκε και ο Σλούκας με τρίποντο έφεραν τους Πειραιώτες στο +23 (15-38, 25'). Όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο αυξανόταν η διαφορά και με τον Σλούκα να σκοράρει με συνέπεια το σκορ έγινε 22-51 (19').

Στην τρίτη περίοδο το παιχνίδι έγινε ακόμη πιο γρήγορο, οι δύο ομάδες σπάνια πήγαιναν σε καταστάσεις «πέντε εναντίον πέντε» κάτι που όπως ήταν λογικό συνέφερε τον Ολυμπιακό και το τρίποντο του Παπανικολάου μαζί με ένα κάρφωμα του Φαλ μετέτρεψαν το σκορ σε 32-70 (28').

Η τελευταία περίοδος είχε διαδικαστικό χαρακτήρα για τους δύο προπονητές. Ο Τόμιτς στο τελευταίο φετινό παιχνίδι έβαλε αρκετή ώρα τους νεαρούς σε ηλικία παίκτες ενώ ο Μπαρτζώκας άφησε στο παρκέ αυτούς που δεν έχουν ρόλο βασικού. Μάρτιν και Πρίντεζης με προσπάθειες από κοντά έκαναν την διαφορά να πιάσει «40άρι» (41-81, 34') και η κόρνα βρήκε τους Πειαιώτες να επικρατούν τελικά με 57-92.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Η διαφορά ποιότητας και βάθους των δύο ρόστερ ήταν μεγάλη. Από την στιγμή που ο Ολυμπιακός μπήκε συγκεντρωμένος στο παρκέ προηγήθηκε νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων και δεν ανησύχησε ποτέ.

O MVP: Ο Βεζένκοβ ολοκλήρωσε με double double αφού πρόσφερε 15 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλή δουλειά και από τον Κώστα Σλούκα με 10 πόντους και 7 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πέτεγουεϊ σε 22 λεπτά συμμετοχής είχε 1/7 σουτ, μία ασίστ και 2 λάθη.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντόρσεϊ σκόραρε μετά από καιρό διψήφιο αριθμό πόντων (13) ενώ ο Φαλ έδωσε 7 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 28 ασίστ και τα 12/30 τρίποντα (40%) του Ολυμπιακού

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι ενοχλήσεις του Σακιέλ ΜακΚίσικ στον οπίσθιο μηριαίο του δεξιού του ποδιού. Τίποτα το ανησυχητικό, αλλά δεν θέλησαν να ρισκάρουν στον Ολυμπιακό.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε πολύ καλύτερος σε σχέση με το Game 1 της σειράς και κυρίως πολύ πιο σοβαρός. Αντιθέτως το Περιστέρι δεν έβγαλε ενέργεια, έχασε από νωρίς την επαφή με το σκορ και παραδόθηκε χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-29, 22-51, 36-74, 57-92

3

5

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα