ΜακΛίν στο Gazzetta: «Ευγνώμων για τις στιγμές με τον Απόλλωνα, στην Ελλάδα όλοι έχουν μεγάλο πάθος για το μπάσκετ»

ΜακΛίν στο Gazzetta: «Ευγνώμων για τις στιγμές με τον Απόλλωνα, στην Ελλάδα όλοι έχουν μεγάλο πάθος για το μπάσκετ»

ΜακΛίν στο Gazzetta: «Ευγνώμων για τις στιγμές με τον Απόλλωνα, στην Ελλάδα όλοι έχουν μεγάλο πάθος για το μπάσκετ»

bet365

Ο Τρε ΜακΛίν, εκ των βασικών πρωταγωνιστών του Απόλλωνα Πατρών στην εξασφάλιση της παραμονής στην Basket League, μιλά στο Gazzetta για τα όσα κατάφερε στο πεντάμηνο του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους «έπιασε» αγωνιστικά στο σύνολο του Νίκου Βετούλα και θυμάται τη... Μπάμπεργκ που του έμαθε «τι θα πει να είσαι επαγγελματίας παίκτης».

Την περασμένη σεζόν, «συστήθηκε» στο ελληνικό κοινό μέσω του Περιστερίου - αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις με 11.1 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1.5 ασίστ κι 1.1 κλεψίματα ανά 28 λεπτά δράσης κατά μέσο όρο σε 25 εμφανίσεις με τον σύλλογο των Δυτικών Προαστίων, αλλά σε... άδεια γήπεδα, ελέω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία. Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, μεταπήδησε στην Αδριατική Λίγκα και τη Σπλιτ, τη «μετεξέλιξη» της θρυλικής Γιουγκοπλάστικα, προτού επιστρέψει τελικά στην Basket League για λογαριασμό του Απόλλωνα Πατρών, στα μέσα του Ιανουαρίου, όταν αποχώρησε ο γκαρντ-φόργουορντ, Ορλάντο Κόουλμαν.

Το βράδυ του Σαββάτου (14/5), οι Πατρινοί έκλεισαν τη σεζόν τους με σπουδαία νίκη (74-73) γοήτρου επί του Άρη, με τον ΜακΛίν να είναι πολύτιμος σκοράροντας 18 πόντους με 5/10 σουτ εντός παιδιάς σε 32 λεπτά, έχοντας ακόμη 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ένα κλέψιμο και μια τάπα.

«Είμαι χαρούμενος που κατάφερα να επιστρέψω στην Ελλάδα για να συνεχίσω την καριέρα μου» λέει αρχικά ο πολυδιάστατος Τρε ΜακΛίν στο Gazzetta κι εξηγεί εν συνεχεία πως «μου άρεσε πάρα πολύ η περσινή σεζόν μου με το Περιστέρι, επομένως το να έλθω ξανά εδώ με χαροποίησε ιδιαίτερα, καθώς πρόκειται για μια σπουδαία κι απόλυτα μπασκετική χώρα! Όλοι εδώ έχουν πολύ μεγάλο πάθος για το μπάσκετ κι αυτό είναι κάτι που προσωπικά το λατρεύω».

«Παίζαμε ως ομάδα κι είχαμε πίστη»

Η ομάδα της Πάτρας, μετά την περσινή άνοδο από την Α2 στην κορυφαία κατηγορία των εγχώριων πρωταθλημάτων, κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της με ρεκόρ 8-16 και θα βρίσκεται και του χρόνου στα «σαλόνια» της Basket League. Ο 28χρονος γκαρντ-φόργουορντ, ο οποίος εντάχθηκε στην ομάδα μεσούσης της σεζόν, επισημαίνει ότι «είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που είχα να έλθω και να παίξω για τον Απόλλωνα. Όσο καιρό ήμουν στην ομάδα, ήμασταν πολύ ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι και θεωρώ πως είχαμε την ευκαιρία να τα κερδίσουμε σχεδόν όλα. Πιστεύω πως είχαμε καλές πιθανότητες ακόμη και για να μπούμε στα playoffs, αλλά κακά τα ψέματα δεν εξελίχθηκαν όλα τα ματς με τον τρόπο που θα θέλαμε».

«Είμαι όμως χαρούμενος που κατάφερα να έχω έναν ρόλο, βοηθώντας την ομάδα να αποφύγει τον υποβιβασμό» λέει ο ΜακΛίν. Όσο για το τι έκανε εν τέλει την διαφορά κι οδήγησε την ομάδα μακριά από την επικίνδυνη ζώνη; «Νομίζω ότι τα βασικότερα κλειδιά για εμάς όσον αφορά την παραμονή ήταν πως παίζαμε ως ομάδα, παλεύαμε σε κάθε αγώνα και είχαμε πίστη».

«Τα ματς με τους "αιώνιους" είναι σαν ένα... παιχνίδι σκάκι»

Προσφάτως, ο Απόλλωνας του κόουτς Νίκου Βετούλα αντιμετώπισε μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών τον πρωτοπόρο της regular season και κυπελλούχο Ολυμπιακό και τον αμυνόμενο πρωταθλητή Παναθηναϊκό, με τον έμπειρο Αμερικανό swingman να υπογραμμίζει πως «είναι πάντοτε διασκεδαστικό το να παίζεις κόντρα σε ομάδες που συμμετέχουν στην Euroleague. Είναι μια πρόκληση». Εξάλλου, ο ίδιος παραδέχεται ότι «ως ένας ανταγωνιστικός παίκτης που λατρεύει αυτές τις προκλήσεις, θέλω να αντιμετωπίζω ομάδες αυτού του βεληνεκούς. Ο τρόπος που παίζουν κι η προσοχή που δίνουν στην κάθε λεπτομέρεια είναι πολύ ελκυστικός, όχι μόνο ως προς το να τις παρακολουθείς - θες και να τις αντιμετωπίζεις. Είναι σαν... ένα παιχνίδι σκάκι».

Ο ΜακΛίν ολοκλήρωσε τη θητεία του με τον Απόλλωνα έχοντας κατά μέσο όρο 10.4 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 1.4 ασίστ ανά 31 λεπτά σε 13 εμφανίσεις και πλέον καλείται να κοιτάξει την «επόμενη μέρα» της καριέρας του. «Δεν είναι αρκετό για εμένα το να παίζω απλώς σε υψηλό επίπεδο. Ήδη ξέρω πως μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο και το έχω αποδείξει πολλές φορές. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζω. Αυτό είναι το κίνητρο μου, έτσι είναι το DNA μου ως αθλητής: θέλω να κερδίζω παιχνίδια», αναφέρει σε ο,τι αφορά το μέλλον του σε ατομικό επίπεδο.

Ο περιφερειακός από τη Νότια Καρολάινα εξηγεί σχετικά με τους στόχους του πως «δεν... τρελαίνομαι τόσο για τους αριθμούς και τα προσωπικά επιτεύγματα, πιστεύω πως όλα αυτά έρχονται όταν κερδίζεις με την ομάδα. Επομένως, εγώ παίζω μπάσκετ για να κερδίζω - και τα υπόλοιπα τα αφήνω στους θεατές». Άλλωστε, ο ΜακΛίν ανέκαθεν είχε στην καριέρα του στην Γηραιά Ήπειρο τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός παίκτη που θα παίξει πάνω απ' όλα για το καλό της ομάδας. Όπως δηλώνει χαρακτηριστικά ο ίδιος: «Μου αρέσει και θέλω να αγωνίζομαι για ομάδες και προπονητές που έχουν τα ίδια "θέλω" με εμένα. Είμαι ένας παίκτης που μπορεί να τοποθετηθεί σε τόσες πολλές διαφορετικές καταστάσεις στο παρκέ, προσπαθώντας πάντα να βρω την επιτυχία και τον τρόπο που θα έχω θετική επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας. Άρα, για εμένα προσωπικά ο στόχος είναι με κάθε κόστος να κερδίζω αγώνες. Αν περάσω όλη την υπόλοιπη καριέρα μου ξέροντας πως έχω κάνει αυτό, θα είναι αρκετό για εμένα. Είμαι ευγνώμων για το τώρα, με την ομάδα του Απόλλωνα, κι ανυπομονώ για τα όσα πρόκειται να έλθουν».

Έπειτα από το φινάλε της δεύτερης σεζόν του στην Basket League, ο ΜακΛίν αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής για μια τρίτη. «Φυσικά θα το ήθελα, πάντοτε κάτω από τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Δεν θα είχα πρόβλημα να επιστρέψω ξανά στην Ελλάδα», απαντά.

Εκτός αυτού, κατά την διάρκεια της πεντάμηνης παρουσίας του στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, ο Αμερικανός παίκτης (1.96μ.) πρόλαβε να εισπράξει αγάπη από την τοπική κοινωνία, εντός κι εκτός γηπέδου, σχολίαζοντας πως «οι φίλαθλοι στην Πάτρα ήταν καταπληκτικοί. Αγαπούν πραγματικά τον Απόλλωνα. Επίσης, είναι όμορφη κι η δομή του γηπέδου (σ.σ. Κλειστό της Περιβόλας), δημιουργείται ένα ωραίο πλεονέκτημα για εμάς όταν παίζουμε εντός έδρας».

«Στη Μπάμπεργκ έμαθα τι θα πει να είσαι επαγγελματίας»

Ο Απόλλωνας ήταν ο έκτος σταθμός της επαγγελματικής πορείας του ΜακΛίν, η οποία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2017 και περιλαμβάνει ακόμη το Περιστέρι, τις ρωσικές Πάρμα Περμ και Άβτοντορ Σαράτοφ στην VTB League, την κροατική Σπλιτ, αλλά και την εννέα φορές πρωταθλήτρια Γερμανίας, Μπάμπεργκ. «Η θητεία μου στην Μπάμπεργκ ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Είναι ένας σύλλογος που λειτουργεί με απόλυτο επαγγελματισμό κι έχει και καταπληκτικούς φιλάθλους» θυμάται ο ΜακΛίν για την προπέρσινη σεζόν του στη Βαμβέργη.

Με τη Μπάμπεργκ είχε μάλιστα την ευκαιρία να «ντεμπουτάρει» στο επίπεδο του Basketball Champions League (7.8π., 4.5ριμπ., 1ασ. ανά 22' σε 14 αγώνες) και τόνιζε ότι «έμαθα πάρα πολλά από τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου όσο βρισκόμουν εκεί. Με βοήθησαν για τη συνέχεια της καριέρας μου. Στην Μπάμπεργκ έμαθα τι θα πει να είσαι επαγγελματίας αθλητής».

3

Ο ΜακΛίν μέτρησε 7.2 πόντους με 40% στο τρίποντο και 2.8 ριμπάουντ σε 21 συμμετοχές στη Bundesliga, αγωνιζόμενος υπό τις οδηγίες του Βέλγου τεχνικού, Ρόελ Μόορς, και με συμπαίκτες επιπέδου Euroleague στο πλευρό του, όπως ο Πάρις Λι της Μονακό, ο Λουίς Ολίντε της Άλμπα Βερολίνου, ο Κάμερον Τέιλορ της Μακάμπι, αλλά κι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ, Νταρίον Άτκινς.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το γερμανικό πρωτάθλημα δεν κατακτά την «κορυφή» μεταξύ των όσων έχει βρεθεί, ως προς το αγωνιστικό του επίπεδο. «Η VTB League ήταν πιθανότατα η πιο σκληρή κι απαιτητική Λίγκα στην οποία έχω αγωνιστεί. Όλα τα παιχνίδια ήταν μια ξεχωριστή "μάχη". Το στυλ παιχνιδιού ήταν διαφορετικό από την Ελλάδα, αλλά το απόλαυσα. Από 'κει και πέρα, το ελληνικό πρωτάθλημα, η Αδριατική Λίγκα και η Bundesliga μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, υπάρχουν κοινά στοιχεία. Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποιο εκ των τριών ή να τα ταξινομήσω», καταλήγει ο απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Τσατανούγκα.

@Photo credits: INTIME, FIBA BCL
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα