Άρης - ΠΑΟΚ 77-76: Αφεντικό οι «κίτρινοι»!

bet365

Ο Άρης υπέταξε τον ΠΑΟΚ με σκορ 77-76 σε ένα ματς με συγκλονιστικό φινάλε στο Nick Galis Hall!

Σαν σε ταξίδι στον χρόνο ήταν το ντέρμπι καθώς ο Άρης κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη βασιζόμενος στην σκυλίσια άμυνά του, στα εύστοχα μακρινά σουτ που βρήκε όταν βρέθηκε στο -11 αλλά και γιατί φυσικά ο Φιλ Γκριν ήταν άστοχος στο τελευταίο σουτ, σχεδόν στην εκπνοή του αγώνα.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο ντέρμπι θύμισε κάτι από τον αγώνα του πρώτου γύρου καθώς ο Ντέιβιντ ΝτιΛίο έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι, σημείωσε έντεκα πόντους σε σχεδόν τέσσερα λεπτά (7-15) καθώς η άμυνα του Άρη άνοιγε σαν τριαντάφυλλο. Ο Άντονι Κάουαν ανέλαβε την ευθύνη για τη δημιουργία προϋποθέσεων επιστροφής του Άρη και το κατάφερε σε συνδυασμό με τη βελτίωση της ατομικής άμυνας όλων. Ο Άρης έτρεξε ένα 9-0 σερί στα τελευταία 2:30 αγωνιστικά λεπτά και απέκτησε το προβάδισμα (22-21) στο τέλος της περιόδου.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε ουσιαστικά σε δύο παίκτες. Στον Όμηρο Νετζήπογλου (11π.) ο οποίος μέσα από την εκτελεστικότητά του ουσιαστικά έκρυψε την κακή λογική που είχε ο Άρης στην επίθεση και στον Ντεμίτρι Ρίβερς (10π.) για τον ΠΑΟΚ. Καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε στο σκορ (37-33, 17’), έχοντας κοινό παρονομαστή το (πάνω-κάτω) 50% που είχαν και οι δύο από τη γραμμή των ελεύθερων βολών. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 39-36 καθώς ο Άρης έδωσε «μπάλες» στον Τζέιμς Κέλι αλλά αυτός ήταν αναποτελεσματικός από μακρινή απόσταση, ο δε ΠΑΟΚ έκανε πιο εύκολα το λάθος φτάνοντας στα επτά στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η 3η περίοδος παίχθηκε με τους κανόνες του ΠΑΟΚ καθώς ο Άρης δεν είχε την παραμικρή δομή στην άμυνα και παράλληλα μεγάλη δυσκολία ανταπόκρισης στην ατομική άμυνα. Κυρίως όμως οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να σουτάρουν με εξαιρετικό ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ έχοντας 8/14 προσπάθειες και προηγήθηκαν με 53-58 (27:30). Μεγαλώνοντας το ποσοστό αστοχίας του (7/17, 41%) από τη γραμμή των βολών και με τον Λοβ να έχει βρει ρυθμό για τον ΠΑΟΚ, η διαφορά έφτασε στο +9 (55-64) για τους φιλοξενούμενους.

Ο Άρης θύμισε την ομάδα που πορεύεται σε όλο το Πρωτάθλημα καθώς έπαιξε σκυλίσια άμυνα κι εκεί που βρέθηκε στο -11 (55-66) έτρεξε ένα σερί 9-0 (64-66, 35’) σ’ ένα διάστημα όπου ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε καν να εκτελέσει! Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και βρήκαν τον τρόπο να ξεφύγουν και πάλι με 69-74 (38’). Εκεί ο Άρης βρήκε δύο μεγάλα σουτ με τους Ουίλιαμς, Πουλιανίτη και απέκτησε προβάδισμα έπειτα από αρκετή ώρα (75-74, 39’).

Το φινάλε ήταν συγκλονιστικό. 17’’ πριν το τέλος ο Άντονι Κάουαν έδωσε και πάλι προβάδισμα στην ομάδα του (77-76) αλλά ο ΠΑΟΚ είχε τον τελευταίο λόγο. Και το σύστημα που κατέστρωσε ο Άρης Λυκογιάννης αλλά ο Φιλ Γκριν ήταν άστοχος σε ελεύθερο σουτ τριών πόντων κι έτσι οι κίτρινοι» πανηγύρισαν τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 39-36, 55-64, 77-76

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στην απίστευτη άμυνα του Άρη στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου το επιμέρους σκορ ήταν 22-12 για τους «κίτρινους» και φυσικά στο χαμένο τρίποντο του Φιλ Γκριν.

MVP: Μοιράζεται στους Άντονι Κάουαν, Όμηρο Νετζήπογλου γιατί ο πρώτος ουσιαστικά έδωσε τη νίκη και ο δεύτερος κράτησε την ομάδα του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ζίριους Ουίλιαμς έβαλε δύο πολύ μεγάλα σουτ για τον Άρη.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Φιλ Γκριν και Ζερμέιν Λοβ δεν ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους πλην 1-2 καλών λεπτών που είχε ο καθένας.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τι άλλο; Κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο, στο τελευταίο σουτ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η απελπιστική αστοχία των δύο ομάδων από τη γραμμή των βολών

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο ΠΑΟΚ είχε κάνει επίδειξη δύναμης (96-64)

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Για σχεδόν τρία δεκάλεπτα το παιχνίδι παίχθηκε με τους κανόνες του ΠΑΟΚ. Ο Άρης όμως είπε την τελευταία του λέξη με την άμυνά του στην τελευταία περίοδο. Όποιος κι αν κέρδιζε θα ήταν δίκαιο, αυτό μαρτυρά και το ότι κρίθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο.

77

76 αρης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα