Κολοσσός - Προμηθέας 68-61: Βήμα τετράδας (vids)

bet365

Ο Κολοσσός (11-8) διέκοψε αρνητικό σερί τριών ηττών κι επέστρεψε στις επιτυχίες, καθώς λύγισε με 68-61 τον Προμηθέα Πατρών (11-6) στο κλειστό της Καλλιθέας. Όλο και πιο κοντά στην εξασφάλιση θέσης στην πρώτη τετράδα οι Ροδίτες!

Σε μια αναμέτρηση με αμιγώς αμυντική φυσιογνωμία, ο Κολοσσός έκλεισε ιδανικά το 40λεπτο κι έφτασε σε μια σπουδαία νίκη έναντι του Προμηθέα με διαφορά επτά πόντων. Οι Ροδίτες, με 16-6 υπέρ τους στο τελευταίο τετράλεπτο, πήραν το ματς και εδραιώθηκαν στην τετράδα.

Από την άλλη, ο Κόνερ Φράνκαμπ δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά στην επανεμφάνιση του στην ελληνική πραγματικότητα, με τον Προμηθέα - που είχε ξανά αρκετές απουσίες - να χάνει οριακά ένα ματς που είχε καταφέρει να γυρίσει λίγο πριν το φινάλε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

O Ηλίας Ζούρος δεν είχε στην διάθεση του του Γκίκα, Ρέι, Ρογκαβόπουλο και Χαντ, αλλά στη σύνθεση των Πατρινών βρέθηκαν τα δύο νέα μεταγραφικά αποκτήματα, Φράνκαμπ και Γιάννης Αγραβάνης. Οι Ροδίτες έφτασαν σε ένα γρήγορο +5 στο 4' (10-5) με τον Ποτ να καθοδηγεί την επίθεση, αλλά ο Φράνκαμπ μείωσε άμεσα με το πρώτο του καλάθι στην επιστροφή του στην Basket League (10-9, 5'). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι επιθετικά κι άνοιξαν εκ νέου την διαφορά (17-10, 8') με Μίλερ και Χατζηδάκη, για να μειώσει τελικά σε 17-13 ο Γκραντ με βολές, σε ένα ματς που έδειχνε πως θα είναι δυνατό αμυντικά.

Και πράγματι, για αρκετά λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι ομάδες σκόραραν με... το σταγονόμετρο. Ο Σίμσον έγραψε το 23-20 με δίποντο, μειώνοντας για τους φιλοξενούμενους, με τον Κολοσσό να απαντά εντυπωσιακά με Φλόιντ, Μαργαρίτη και Ουίλιαμς για το 30-21 (17'). Οι «γαλάζιοι» έφτασαν ακόμη και στο +10 με τρίποντο του Μπιλλή (35-25, 19'), αλλά ο Δημήτρης Αγραβάνης έριξε στους 7 την διαφορά λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου (35-28).

Στο μεταξύ, τέσσερα περίπου λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, οι διατητές Πιτσίλκας, Κάρδαρης και Ζακεστίδης απέβαλαν έναν φίλαθλο του Κολοσσού που καθόταν στις court seats, καθώς διαμαρτυρήθηκε έντονα προς τα πρόσωπα τους.

Στην επανάληψη, Φράνκαμπ και Γκραντ επέκτειναν στο 0-7 το σερί του Προμηθέα (35-32, 22'), αλλά ο Μαργαρίτης με έξι διαδοχικούς πόντους (42-34, 22') διατήρησε την απόσταση μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Ποτ με τρίποντο για το 48-38 (27') κεφαλαιοποιούσε την ανωτερότητα των Ροδιτών, αλλά κάπου εκεί άρχισε η αντίδραση του συνόλου του Ζούρου. Οι Γκραντ, Σίμσον και Φράνκαμπ ροκάνισαν την διφαορά (50-46, 30') κι οι Πατρινοί μπήκαν στην καθοριστική περίοδο έχοντας το μομέντουμ.

8 λεπτά πριν το φινάλε, ο Άντριτς ισοφάρισε σε 52-52 και λίγο αργότερα ο Σέρβος φόργουορντ με τρίποντο έδωσε προβάδισμα (52-55, 36') στους φιλοξενούμενους. Ακολούθησε ένα 8-0 του Κολοσσού που έδειξε χαρακτήρα, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Μίλερ για το 60-55 (37'), το οποίο ανέβασε τα ντεσιμπέλ το κλειστό της Καλλιθέας. 2'16'' πριν ακουστεί η κόρνα της λήξης, ο Ουίλιαμς 2/2 βολές συντηρούσε το προβάδισμα (62-59, 38') της ομάδας του Ηλία Καντζούρη. Ο Γκραντ απέτυχε να σκοράρει στον αιφνιδιασμό στο τελευταίο λεπτό κι ακολούθως με δύο βολές του Φλόιντ αυτή τη φορά, ο Κολοσσός έφτασε στο 64-59 κι έγινε το μεγάλο φαβορί για τη νίκη.

Ο Αμερικανός σκόρερ έβαλε ακόμη ένα ζευγάρι από την γραμμή για το 66-61 στα 22'' κι ουσιαστικά τελείωσε το ματς, με τον Κολοσσό να επιστρέφει στις νίκες μετά από τρεις σερί ήττες! Ο Φράνκαμπ χρεώθηκε με επιθετικό φάουλ στα 15'' και το τελικό σκορ έγραψε 68-61.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-13, 35-28, 50-46, 68-61.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Μετά το 52-55 με το τρίποντο του Άντριτς (36'), ο Κολοσσός έτρεξε επί μέρους σκορ 16-6 και πήρε το ματς, βγάζοντας μεγάλες άμυνες.

O MVP: Από κοινού οι Μίλερ (13π., 5ριμπ., 3κλ.) και Ποτ (13π., 4ασ., 3ριμπ.). Αμφότεροι έκαναν σπουδαία δουλειά.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κόνερ Φράνκαμπ ήταν κακός στο ντεμπούτο του (8π., 0/7τριπ., 2ασ., 3λ.), με το ελαφρυντικό πως είναι λίγες μέρες στην ομάδα και προέρχεται από αγωνιστική απραξία.

O ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Οι Μαργαρίτης (4ριμπ.) και Κένι Ουίλιαμς (7ριμπ.) με 12 και 10 χρήσιμους πόντους αντιστοίχως. Και φυσικά ο Μομίροφ που πάρα τους 0 πόντους και τη μέτρια στατιστική (3ριμπ., 1ασ., 30'50'') έκανα μπόλικη δουλειά στα μετόπισθεν.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Απίθανα ποσοστά ευστοχίας για τον Κολοσσό σε τρίποντα (9/18, 50%) και βολές (21/23, 91%). Το να είσαι εύστοχος σε τόσο κλειστά ματς, μπορεί να κάνει την διαφορά, κάτι που επιβεβαιώθηκε στο κλειστό της Καλλιθέας.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Κολοσσός επέστρεψε στις νίκες μετά από τρεις διαδοχικές ήττες κι έκανε αποφασιστικό βήμα για την εξασφάλιση μιας θέσης στην τετράδα.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Ο Προμηθέας είχε επικρατήσει με 76-61 στην Πάτρα και στην Ρόδο απλώς προστάτευσε την διαφορά του σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μεγάλη νίκη για τον Κολοσσό απέναντι σε έναν ανταγωνιστή του για το πλασάρισμα στις θέσεις 3-4. Ο Προμηθέας είχε ορισμένα καλά διαστήματα, τα οποία πάντως δεν αρκούσαν για να τον οδηγήσουν στο ροζ φύλλο.

5

3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα