Αγραβάνης στο Gazzetta: «Ξεπέρασα τον Γκάλη; Γελάει ο κόσμος»

Αγραβάνης στο Gazzetta: «Ξεπέρασα τον Γκάλη; Γελάει ο κόσμος»

Αγραβάνης στο Gazzetta: «Ξεπέρασα τον Γκάλη; Γελάει ο κόσμος»

bet365

Ο Δημήτρης Αγραβάνης πραγματοποίησε εμφάνιση ανάλογη... Γκάλη με 14/14 δίποντα κόντρα στον Ιωνικό και παραθέτει στο Gazzetta τις σκέψεις του για το ρεκόρ, την Εθνική ομάδα, αλλά και την προσπάθεια με τον Προμηθέα.

«Ξεπέρασα τον Γκάλη; Γελάει ο κόσμος (...γέλια)» ήταν η αντίδρασή του όταν φιλοξενήθηκε στο Gazzetta προτού καλά-καλά προλάβει να συνειδητοποιήσει τί ήταν αυτό που είχε καταφέρει.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν το πρόσωπο της αναμέτρησης στην νίκη του Προμηθέα με αντίπαλο τον Ιωνικό το απόγευμα του Σαββάτου (02/04). Το πρώτο ημίχρονο ίσως να μπορούσε να σταθεί και ως... προμήνυμα σε ό,τι θα ακολουθούσε. Ο διεθνής φόργουορντ ξεπέρασε το «φράγμα» των 800 πόντων και ταυτόχρονα πάτησε στη κορυφή των σκόρερ στην ιστορία των Πατρινών.

Οι «εκπτώσεις» δεν ήταν στο πρόγραμμα του παιχνιδιού και ο Αγραβάνης με την κόρνα της λήξης είχε καταγράψει στην στατιστική του 33 πόντους με 5/8 βολές, 0/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 3 κλεψίματα στα 32:58 που έμεινε στο παρκέ. Μία ανάσα από το triple-double! Το πιο εντυπωσιακό, ωστόσο, ήταν το απόλυτο 100% και συγκεκριμένα το... ιστορικό 14/14 στην κατηγορία του δίποντου.

Επίδοση με την οποία ο 27χρονος φόργουορντ κατάφερε να ξεπεράσει την αντίστοιχη του «γκάνγκστερ» Νίκου Γκάλη των 13/13 στις 16 Ιανουαρίου 1994 κόντρα στην ΑΕΚ με την φανέλα του Παναθηναϊκού.

Μιλώντας στο Gazzetta σχολίασε το επίτευγμά του, τόνισε την αξία της ομάδας, ενώ στάθηκε στη φιλοδοξία του για την Εθνική ομάδα.

Σπουδαία εμφάνιση για εσένα σε ένα σημαντικό παιχνίδι για τον Προμηθέα και την προσπάθειά του στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος. Εσύ καταλάβαινες, αλήθεια, τί συνέβαινε εκείνη την ώρα μέσα στο παρκέ;

«Εγώ πραγματικά δεν είχα καταλάβει τίποτα από όσα συνέβαιναν. Ούτε τους πόντους, ούτε ριμπάουντ, τις ασίστ και ότι ήμουν κοντά στο triple-double. Προσπαθούσα να μείνω συγκεντρωμένος. Σε κάθε φάση είτε στην επίθεση είτε στην άμυνα ώστε να κάνω αυτό που χρειάζεται για την ομάδα μου για την νίκη. Ήταν σημαντικό αποτέλεσμα για εμάς στο κυνήγι για την τρίτη θέση».

Είχες 14/14 δίποντα εσύ, 13/13 ο Νίκος Γκάλης… Ένα ιστορικό ρεκόρ που το «έσπασες». Πώς είναι να ακούς το όνομά σου δίπλα σε ενός θρύλου;

«Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης μεταξύ μας. Ο Γκάλης είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπολίστας όλων των εποχών. Αλήθεια είναι τεράστια τιμή που, τώρα που τελείωσε αυτό το παιχνίδι, έχω πάρει αυτό το ρεκόρ από τον Νίκο Γκάλη. Αλλά πιστεύω δεν θα μπορούσα να το πετύχω αυτό μόνος μου. Όλα τα παιδιά, όλοι οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να καταφέρω. Όπως και ο προπονητής μου, ο κόουτς Ζούρος. Σίγουρα είμαι χαρούμενος για αυτό το ρεκόρ, όμως είναι απλά ένα ατομικό ρεκόρ και σίγουρα θα ήθελα να το μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου».

Παρόλα αυτά, δεν αρκέστηκες μόνο στο σκοράρισμα, αλλά μοίρασες και παιχνίδι (σ.σ 8 ασίστ) για τον Προμηθέα. Είναι κάτι που το κοιτάς ή το έχεις βασικό στο παιχνίδι σου; Δεν είναι συνηθισμένο για έναν φόργουορντ…

«Πλέον μπορεί να είμαι μόλις 27 χρονών, αλλά έχω μεγάλη εμπειρία από αυτό το παιχνίδι που λέγεται μπάσκετ και πραγματικά αφήνω το παιχνίδι να έρχεται πάνω μου. Δεν θέλω να πιέζω καμία φάση και αυτό που έχω σαν προτεραιότητα είναι να βοηθάω την ομάδα μου. Κάποιες φορές χρειάζεται να σκοράρω εγώ, αλλά όταν με κλείνουν δύο και τρεις παίκτες έχω πάντα στο νου μου να κάνω την καλύτερη δυνατή πάσα. Στον παίκτη που ξέρω ότι θα σκοράρει ή που θα είναι μόνος του για να έχουμε περισσότερες πιθανότητες. Οπότε νομίζω είναι το γενικό διάβασμα που κάνω στο παιχνίδι μου και χαίρομαι που το απολαμβάνω».

Λόγω των απουσιών που προβληματίζουν τον Προμηθέα, θεωρείς ευθύνη σου το να βγεις μπροστά; Και αν ναι, σου προσθέτει έξτρα άγχος;

«Βρίσκομαι για τρίτη χρονιά σε μία ομάδα που με έχει στηρίξει όσο καμία άλλη και αυτό που είναι σαν βάρος, όχι μόνο σε μένα, αλλά σε όσους έχουμε απομείνει, εγώ, ο Γκραντ, ο Σίμπσον που είμαστε πιο έμπειροι και μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά πρέπει να βγούμε μπροστά. Έπρεπε σήμερα γιατί παρά τα προβλήματα που έχουμε πρέπει να κερδίζουμε. Εγώ δεν νιώθω καμία πίεση, μου αρέσουν αυτά ματς και θέλω να δίνω πίσω στους ανθρώπους που με πιστεύουν και με έχουν στηρίξει το 100% που μπορώ».

η

Είναι, άραγε, αυτές οι εμφανίσεις ένα κίνητρο για να βρεθείς εσύ στην τελική 12άδα του Ευρωμπάσκετ;

«Εντάξει, αυτό θα το κρίνει ο προπονητής! Το Ευρωμπάσκετ αργεί ακόμα, για μένα στόχος είναι να παίξω πρώτα τους αγώνες που έχουν μείνει με τον Προμηθέα, να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και δεν θέλω να κοιτάζω μέχρι το καλοκαίρι. Σίγουρα ανυπομονώ να φορέσω ξανά την φανέλα της Εθνικής ομάδας. Νομίζω πως είμαι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας μου και θα ήθελα πολύ να βοηθήσω να φτάσουμε σε μεγάλες επιτυχίες».

Ένα σχόλιο για τον Φράνκαμπ; Τη νέα προσθήκη του Προμηθέα που καταφτάνει στην Ελλάδα την Τρίτη (05/04).

«Θέλω να πιστεύω πως ο Φράνκαμπ θα μας βοηθήσει. Όλη τη σεζόν είχαμε αρκετά μεγάλο κενό στη θέση ¨1¨. Ίσως αν είχαμε κάνει αυτή την κίνηση 2 μήνες πριν τώρα θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη θέση. Ειδικά στην Ευρώπη… Ανυπομονούμε να έρθει μαζί μας και να γυρίσουν και τα άλλα παιδιά που είναι τραυματίες. Ο Γκίκας, ο Χαντ και φυσικά ο Ρέι που είναι από τους πιο κομβικούς μας παίκτες. Και πιστεύω στα playoffs ο κόσμος θα δει τον πραγματικό Προμηθέα που θα παίξει καλύτερο μπάσκετ».

Το «ζήτησες» τελικά το triple-double; Το συζήτησες όταν πέρασε η ενέργεια του ματς;

«Κοίτα, απευθείας μετά το παιχνίδι δεν το σκέφτηκα έτσι. Δεν σκέφτομαι ποτέ τους αριθμούς. Πιο πολύ σκέφτομαι αυτά που κάνω λάθος την ώρα του αγώνα και πώς να τα βελτιώσω. Είχε 0/3 τρίποντα, 5/8 βολές, ήθελα σε αυτά να είμαι πιο καλός, αλλά μετά εντάξει όταν μου λένε όλοι ότι έχασα για λίγο το triple-double, ναι το σκέφτηκα αλλά θα υπάρχει και άλλη ευκαιρία για μένα να το πετύχω».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα