Τζέιμς Κέλι: Ο σέντερ που εκτοξεύει τον Άρη (vids)

Τζέιμς Κέλι: Ο σέντερ που εκτοξεύει τον Άρη (vids)

Τζέιμς Κέλι: Ο σέντερ που εκτοξεύει τον Άρη (vids)

bet365

Ο Τζέιμς Κέλι πρόσθεσε άλλη μια μεγάλη εμφάνιση στο ενεργητικό, οδηγώντας τον Άρη σε σπουδαία επικράτηση επί του Περιστερίου.

Ο Άρης συνέτριψε με 87-68 το Περιστέρι στο Αλεξάνδρειο, φτάνοντας αισίως τις τρεις διαδοχικές νίκες (ρεκόρ 4-4) στην Basket League. Για ακόμη ένα βράδυ, ο Τζέιμς Κέλι (2.03μ.) ήταν επιβλητικός, προσθέτοντας ακόμη μια πληθωρική εμφάνιση στο ενεργητικό του, από τότε που ήλθε στην Ελλάδα, δηλαδή ενάμιση μήνα πριν.

Ο Αμερικανός σέντερ ολοκλήρωσε το ματς με τους Περιστεριώτες έχοντας 26 πόντους με 11/16 δίποντα και 4/6 βολές σε 29:35 λεπτά παρουσίας. Επίσης, «κατέβασε» 11 ριμπάουντ, μοίρασε 3 ασίστ, έκελψε δύο φορές την μπάλα κι έκανε μια τάπα. Κέρδισε πέντε φάουλ, ενώ το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι πως ολοκλήρωσε το παιχνίδι αλάνθαστος. Ο 28χρονος σέντερ μάζεψε 36 μονάδες συνολικά στο σύστημα αξιολόγησης, όντας ο απόλυτος MVP της συνάντησης.

Ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα

Το αποψινό ήταν το τέταρτο παιχνίδι του Κέλι με τη φανέλα του Άρη. Αν εξαιρέσουμε το ντεμπούτο το κόντρα στο Λαύριο στα τέλη Οκτωβρίου, στο οποίο ήταν ανέτοιμος, με μόλις δύο προπονήσεις στα πόδια του και πάτησε παρκέ για ένα σκάρτο δεκάλεπτο, στα υπόλοιπα τρία που ακολούθησαν ήταν απλά εντυπωσιακός. Αρχικά με 20 πόντους και 15 ριμπάουντ στην Πάτρα κόντρα στον Προμηθέα (νίκη του Άρη με 62-82) και οκτώ μέρες αργότερα με 29 πόντους και 11 ριμπάουντ στο ντέρμπι με τον Ηρακλή στο Παλέ (νίκη του Άρη με 83-78 στην παράταση). Το... καλό τρίτωσε απόψε, με τον Κέλι να επαναλαμβάνει τις συνηθισμένες του, πλέον, επιδόσεις.

Αναλυτικά το εντυπωσιακό σερί του Κέλι:

  • Με τον Προμηθέα εκτός: 20 πόντοι, 8/14 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές, 15 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 τάπες, 2 κλεψίματα, 2 λάθη, 2 κερδισμένα φάουλ, 29 ranking σε 34:03'.
  • Με τον Ηρακλή εντός: 29 πόντοι, 12/16 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 5/7 βολές, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα, 2 λάθη, 7 κερδισμένα φάουλ, 35 ranking σε 30:56'.
  • Με το Περιστέρι εντός: 26 πόντοι, 11/16 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 4/6 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 τάπα, 2 κλεψίματα, 0 λάθη, 5 κερδισμένα φάουλ, 36 ranking σε 29:35'.

Συν τοις άλλοις, ο πρώην παίκτης της Μακάμπι Ρισόν αποδεικνύεται και πολύτιμος στα ανασταλτικά του καθήκοντα, πέρα από την ικανότητα του στο σκοράρισμα αλλά και την έφεση του στον τομέα των ριμπάουντ.

Μόνο νίκες με βασικό τον Κέλι

Ο Κέλι, μόλις ξεπέρασε το μίνι διάστημα της προσαρμογής του (ένα ματς και μια εβδομάδα προπονήσεων), έγινε άμεσα βασικός στο ροτέισον του Γιάννη Καστρίτη, παίζοντας σταθερά πάνω από 30 λεπτά. Σήμερα επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά πως ο Άρης είχε ανάγκη έναν ποιοτικό ψηλό (τον οποίο δεν είχε στο ξεκίνημα της περιόδου) αλλά και πως με βάση τον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, ο ίδιος μπορεί να είναι κάθε βδομάδα βαρόμετρο.

Εξάλλου, με τον Κέλι σε αυτόν τον ρόλο, η δυναμική του Άρη έχει ανέβει αισθητά - παρά την κομβική απουσία του Όλι Χάνλαν - και πλέον οι κίτρινοι γεμίζουν το σακούλι τους με νίκες.

Τα αποτελέσματα του Άρη από την άφιξη του Κέλι:

  • Άρης - Λαύριο 69-73
  • Προμηθέας - Άρης 62-82
  • Άρης - Ηρακλής 83-78 (παρ.)
  • Άρης - Περιστέρι 87-68

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα