Προμηθέας Πάτρας - Άρης 62-82: Ναι ρε Άρη!

bet365

Ο Άρης έκανε τρομερό παιχνίδι στην Πάτρα και διέλυσε (62-82) τον Προμηθέα με φτάνοντας στη δεύτερη νίκη του στην Basket League.

Ο Προμηθέας αγωνίστηκε υπό το βλέμμα του νέου προπονητή του, Ηλία Ζούρου και ο Άρης πήγε στην Πάτρα αποφασισμένος να εξιλεωθεί έπειτα από τις τέσσερις διαδοχικές ήττες. Οι «κίτρινοι» ήταν επιβλητικοί στο παιχνίδι τους καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια ήταν μπροστά με διψήφια διαφορά. Ωστόσο η νίκη δεν είχε γλυκιά γεύση καθώς ο Ολιβιέ Χάνλαν τραυματίστηκε στην τελευταία περίοδο, αποχώρησε με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο και πλέον απομένει να ξεκαθαρίσει η σοβαρότητά του. Νωρίτερα ο Καναδός είχε κάνει εξαιρετικό παιχνίδι, ακολουθώντας τον καταπληκτικό Τζέιμς Κέλι.

Ο αγώνας

Ο Άρης είχε τον έλεγχο του αγώνα στα πρώτα έξι λεπτά, επιθετικά άντλησε πόντους από τους Χάνλαν (9π.), Κέλι (8π.), αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να προηγηθεί με 8-12 (σχεδόν) στα μισά της περιόδου αλλά και να φτάσει έως το +8 (10-18, 6:30). Όταν άνοιξε το rotation φάνηκε και η διαφορά καθώς ο Προμηθέας πήρε πράγματα από τους παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο και απάντησε με δικό του επιμέρους σκορ (10-2) επιβάλλοντας την ισορροπία (20-20, 10’).

Ο Προμηθέας παρέμεινε απελπιστικά άστοχος (2/13) από μακρινή απόσταση και ο Άρης – παρά τα διαδοχικά λάθη του Άντουαν Κάουαν καθώς είχε 5(!) σε 13 λεπτά συμμετοχής – άρπαξε την ευκαιρία για να ξαναχτίσει μια μικρή διαφορά με πρωταγωνιστή τον Χάνλαν (25-32, 16’). Αυτή θα μπορούσε να είχε μεγαλώσει ακόμη περισσότερο αν ήταν πιο έξυπνος στο transition παιχνίδι. Το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 30-36 καθώς η επιστροφή του Τζεράι Γκραντ έδωσε λύσεις στον Προμηθέα μέσα από τη ρακέτα.

Πατώντας πάνω στην άμυνά του (σύνθετες άμυνες ζώνης με παγίδες), στην εξασφάλιση του αμυντικού ριμπάουντ και στο παιχνίδι στο transition, ο Άρης ξέφυγε με διαφορά 15 πόντων (35-51, 26’). Ο Προμηθέας προσπάθησε να περάσει την μπάλα στο καλάθι αλλά και πάλι η συχνότητα σκοραρίσματος δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε. Το δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 42-53 καθώς το ίδιο ίσχυσε και για τον Άρη ο οποίος μετά από ένα σημείο κλήθηκε να διαχειριστεί και την κόπωση λόγω του μικρού rotation.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με άσχημους οιωνούς για τον Άρη καθώς ο Ολιβιέ Χάνλαν αποχώρησε τραυματίας. Ο Προμηθέας πίεσε περισσότερο τον Άρη στην άμυνα αναζητώντας τρόπο αλλαγής του ρυθμού, προφανώς επένδυσε στην απουσία του ηγέτη των «κίτρινων», πέρασε μπάλες στον Ντάριο Χαντ έδωσε το καλάθι από κοντινή απόσταση αλλά ο Άρης όχι μόνο δεν πτοήθηκε όταν είδε τη διαφορά να μειώνεται (52-61) αλλά αντέδρασε με 0-7 σερί (52-68, 34:30). Ο Άρης μπήκε στα τελευταία τρία λεπτά με διαφορά 20 πόντων (54-74) κι εκεί τελείωσαν όλα

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 30-36, 42-53, 62-82

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στη λογική των δύο ομάδων. Ο Άρης είχε μυαλό στο παιχνίδι του, έψαχνε την καλύτερη επιλογή στην επίθεση και στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν επέτρεψε στον Προημηθέα να βρει λύσεις στη ρακέτα. Και από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι ήταν απελπιστικά άστοχοι έξω από τα 6.75, τα υπόλοιπα ήταν αναμενόμενα.

Ο MVP: Στη δεύτερη εμφάνισή του με τον Άρη, ο Τζέιμς Κέλι ήταν καταπληκτικός μ 18 πόντους και 15 ριμπάουντ.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Για τον Ολιβιέ Χάνλαν είναι… ψωμοτύρι οι καλές εμφανίσεις, αλλά για τον Έρικ Λόκετ δεν είναι τόσο σύνηθες και ο Αμερικανός ήταν παράγοντας του αγώνα

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Η περιφερειακή γραμμή του Προμηθέα ήταν για κλάματα. Ο Ρέι είχε 0/8 σουτ, ο Ρογκαβόπουλος 1/9 και ο Γκίκας 1/6

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Είναι η νίκη του Άρη γιατί απέναντι σε μια πιο πλήρης ομάδα, με μικρό rotation και με τον Ολιβιέ Χάνλαν να αποχωρεί τραυματίας στις αρχές της τελευταίας περιόδου, έφτασε στο σημείο να προηγηθεί έως και με διαφορά 20 πόντων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας έσπασε τα καλάθια με 4/30 προσπάθειες τριών πόντων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Άρης έκανε την καλύτερη και πιο ουσιαστική φετινή εμφάνισή του, ήταν «αφεντικό» του παιχνιδιού από τα πρώτα λεπτά και παρά το μικρό rotation όχι μόνο άντεξε αλλά έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά 20 πόντων απέναντι στον πολύ κακό Προμηθέα αλλά και… κουραστικό με την εμμονή του έξω από τα 6.75.

62

82

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα