Απόλλων Πατρών - ΠΑΟΚ 95-91: Ανατροπή στην... ανατροπή και θριαμβευτής στο «θρίλερ» (vid)

bet365

Ο Απόλλων Πατρών (4-4) επιβίωσε στο «θρίλερ» με τον ΠΑΟΚ (2-6) και πήρε μια σπουδαία νίκη με σκορ 95-91. Με 10-2 σερί και clutch Δίπλαρο στο τελευταίο δίλεπτο πήραν το ντέρμπι οι Πατρινοί που είχαν σε μεγάλη μέρα τους Τσαλμπούρη (25π, 6α) και Κόουλμαν (20π, 5τριπ). Μοιραίος ο Λοβ για τον ΠΑΟΚ με κακές επιλογές στο τέλος.

Μπορεί να βρέθηκε μπροστά ακόμη και με 21 πόντους, ωστόσο ο Απόλλωνας κινδύνευσε με ήττα από τον «μισό» ΠΑΟΚ στο κλειστό της Περιβόλας! Ένα ματς που έμοιαζε να... καθαρίζει πρόωρα ως προς την έκβαση του, εξελίχθηκε σε «θρίλερ», από το οποίο βγήκαν ζωντανοί οι Πατρινοί!

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις προθέσεις τους καθώς προηγήθηκαν γρήγορα με 6-0 στο δίλεπτο χάρη σε τρίποντα από τους ψηλούς τους, Διαμαντάκο και Τσαλμπούρη. Οι Θεσσαλονικείς αντέδρασαν κι ισορρόπησαν το παιχνίδι (10-10 στο 5') με αιχμή του δόρατος τον ΝτιΛίο, αλλά τα αμυντικά προβλήματα δεν άργησαν να εμφανιστούν. Ο Απόλλωνας άρχισε να ξεφεύγει με διαδοχικά τρίποντα των Τόμας και Κόουλμαν (24-18 στο 46'' πριν το φινάλε της περιόδου) κι ο Τσιακμάς με buzzer beater στην εκπνοή έστειλε την ομάδα του στο +7 (27-20).

Το καλό μομέντουμ των Πατρινών πιστοποιήθηκε με δύο ακόμη «κολλητά» τρίποντα του Κόουλμαν ο οποίος εκτόξευσε την διαφορά στο +13 (33-20 στο 11') στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Κατά την διάρκεια της, ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να μην βρίσκει λύσεις στα μετόπισθεν (39-29 στο 17') με αποτέλεσμα το προβάδισμα του Απόλλωνα να είναι σταθερά σε διψήφια επίπεδα. Μάλιστα, οι παίκτες του Βετούλα έφτασαν τα 12 εύστοχα τρίποντα στο ημίχρονο και με το σκορ στο 53-37 έγιναν το ξεκάθαρο φαβορί για το ροζ φύλλο.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, το σκηνικό δεν έμοιαζε να αλλάζει. Ο Απόλλωνας έφτασε ως το +21 (65-44 στο 24') κι είχε τον πλήρη έλεγχο. Ο ΠΑΟΚ όμως άρχισε δειλά δειλά να ροκανίζει την διαφορά με τον Καμαριανό που έδωσε πολύτιμες λύσεις (65-54 στο 26') αλλά και τον Λοβ (66-58 στο 27'). Αποκορύφωμα της αντεπίθεσης των ασπρόμαυρων ήταν το τρίποντο του ΝτιΛέο (66-61) παρ' όλα αυτά οι Πατρινοί στάθηκαν στο ύψος τους και διατήρησαν ένα ουσιαστικό προβάδισμα (74-68 στο 30') ενόψει της καθοριστικής περιόδου, με επιθετικές «ανάσες» από Τσαλμπούρη και Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο τελευταίο δεκάλεπτο κι ισοφάρισε (75-75 στο 33') με τρίποντο του Μάντζαρη που αποδείχθηκε πολύτιμος. Στα μισά της περιόδου μάλιστα, ο Χριστοδούλου με ζευγάρι βολών έδωσε προβάδισμα στους φιλοξενούμενους (78-79 στο 35') που πέτυχαν την ολική ανατροπή! Οι παίκτες του Άρη Λυκογιάννη ευτύχησαν να προηγηθούν με 3 πόντους (80-83 στο 37') με καλάθι του Ογκμπέιντε, αλλά και με 4 (85-89 στο 38') με κρίσιμο καλάθι του Λοβ.

Οι ασπρόμαυροι βρέθηκαν προ του φάσματος του πρώτου τους εφετινού διπλού στην Basket League, αλλά κάπου εκεί... λιποθύμησαν. Με δύο σερί τρίποντα από Ντέιβις και Δίπλαρο (91-89 στα 80'' πριν το φινάλε) ο Απόλλωνας έκανε... ανατροπή στην ανατροπή και παρότι ο Χριστοδούλου ισοφάρισε (91-91 στα 65''), βρήκαν από την γραμμή των βολών τέσσερις πόντους από τον Νίκο Δίπλαρο για το τελικό 95-91. Μοιραίος σε δύο περιπτώσεις για τον ΠΑΟΚ ο Λοβ, με κακές επιλογές στην επίθεση, αλλά και το αντιαθλητικό στο φινάλε που ουσιαστικά έβαλε... ταφόπλακα στις λιγοστές ελπίδες που είχαν απομείνει στον ΠΑΟΚ.

Τα δεκάλεπτα: 27-20, 53-37, 74-68, 95-91

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από την... κόλαση του 85-89 στα 2'15'' πριν το τέλος, ο Απόλλωνας πήγε με δύο τεράστιας σημασίας τρίποντα (Ντέιβις, Δίπλαρος) στον... παράδεισο του 91-89 μέσα σε 55 δευτερόλεπτα. Από 'κει κι ύστερα, λίγο η ευστοχία του Δίπλαρου από την γραμμή των βολών και λίγο η αναποτελεσματικότητα του ΠΑΟΚ στις δικές του κατοχές, έκριναν το ματς υπέρ των γηπεδούχων.

Ο MVP: Ο clutch Νίκος Δίπλαρος έβγαλε προσωπικότητα και πέτυχε τους 7 τελευταίους πόντους του Απόλλωνα (με μεγάλο τρίποντο & 4/4 βολές), γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του, παρότι στο υπόλοιπο του αγώνα δεν είχε βρεθεί στην καλύτερη του μέρα.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακός ο Λοβ στο φινάλε. Η στατιστική του ήταν εντυπωσιακή (22π, 6ρ, 5α) αλλά όταν η μπάλα έκαιγε δεν πήρε τις σωστές αποφάσεις.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Θα ήταν άδικο να ξεχωρίσουμε κάποιον από τους Τσαλμπούρη (25π, 4/9 τριπ, 6α, 1ρ) και Κόουλμαν (20π, 5/8 τριπ, 3ρ, 1α), οι οποίοι ήταν από κοινού οι δύο επιθετικοί στυλοβάτες στο αποψινό ροζ φύλλο των Πατρινών.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 63% του Απόλλωνα στα τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακό και σίγουρα δεν το βλέπουμε κάθε μέρα. Στο δεύτερο μέρος η... μπίλια έκατσε σε πιο «φυσιολογικά» επίπεδα από την περίμετρο, διαμορφώνοντας το τελικό ποσοστό των γηπεδούχων σε 48%.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε χωρίς τους βασικούς Γκρίφιν, Τζόουνς, Γιάνκοβιτς και Κάρτερ και παρά το ελλιπές του ρόστερ κατάφερε να βρει το κουράγιο και να γυρίσει ένα ματς από το -21. Δεν πήρε το πρώτο του εκτός έδρας «δίποντο», αλλά η μαχητικότητα του ήταν αξιέπαινη.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Απόλλωνας θα μπορούσε να έχει ξεμπερδέψει πιο εύκολα αν δεν επέτρεπε στον ΠΑΟΚ να επιστρέψει. Έτσι είναι όμως το μπάσκετ και σε κάθε ευκαιρία σου διδάσκει πως ο εφησυχασμός απαγορεύεται.

1

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα