Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αιωνίων 3 χρόνια μετά

Νίκος Καρφής
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Ντέρμπι αιωνίων 3 χρόνια μετά
Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται ξανά (ΣΕΦ, 19:30, ΕΡΤ 3, live Gazzetta) για εγχώρια διοργάνωση για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια περίπου.

Στις 13 Φλεβάρη του 2019, ο Ολυμπιακός είχε πάρει μία ιστορική απόφαση για το ελληνικό μπάσκετ, αποχωρώντας από το ΟΑΚΑ στο ημίχρονο του αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Στον ημιτελικό Κυπέλλου, οι Πειραιώτες αποφάσισαν να αποχωρήσουν στο ημίχρονο με το σκορ στο 40-25. Περίπου 3 χρόνια μετά θα ξαναδούμε ντέρμπι αιωνίων σε εγχώρια διοργάνωση, αυτή τη φορά για την 8η αγωνιστική της Basket League.

Οι... ερυθρόλευκοι (6-0) υποδέχονται τους πράσινους που βρίσκονται στο 5-1 (19:30, ERT 3, live στο Gazzetta) στο ΣΕΦ για τη Basket League σε ένα ματς που έχει γράψει τη δική του ιστορία στη χώρα μας.

Ο Ζαν Σαρλ Λιβιό είναι αμφίβολος για τον Ολυμπιακό και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή. Στην προπόνηση, όπως συμβαίνει και σε άλλα σημαντικά ματς, βρέθηκαν ο Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος. Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, είδε να προκύπτει πρόβλημα με τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος, καθώς δεν προπονήθηκε λόγω ενοχλήσεων στην γάμπα και μένει να δούμε αν θα προλάβει το ντέρμπι.

O Γιαννούλης Λαρεντζάκης έγραψε στο blog του στον ΕΣΑΚΕ για το ματς, πως το ντέρμπι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό το πλεονέκτημα έδρας. Τα τελευταία χρόνια (στην απουσία του Ολυμπιακού από την πρώτη κατηγορία) οι δύο ομάδες κοντραρίστηκαν μόνο στην EuroLeague και μέτρησαν από δύο νίκες.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα