Περιστέρι - Απόλλων Πατρών 78-68: Το ήλεγξε, το πήρε (vid)

bet365

Το Περιστέρι (4-3) απέκτησε με το... καλημέρα ουσιώδη διαφορά κόντρα στον Απόλλωνα (3-4) κι έφτασε σχετικά άνετα την πρώτη του εντός έδρας νίκη στην Basket League, με σκορ 78-68.

Μετά τον ευρωπαϊκό του αποκλεισμό που συνοδεύθηκε από μια κάκιστη εμφάνιση στην Γερμανία, το Περιστέρι επανήλθε στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του - και πάλι δίχως τον κόουτς Μανωλόπουλο στον πάγκο του - με νικηφόρο τρόπο. Ο Απόλλωνας ήταν αξιόμαχος αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει επί της ουσίας τους «πρίγκηπες της δυτικής όχθης».

Το ματς

Η εκκίνηση των γηπεδούχων ήταν δυναμική (7-2 στο 3') και δεν άργησε να αποκτήσει διάρκεια (21-7 στο 9'), με τον κεφάτο ΜακΚρί να είναι ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών. Ένα γκολ-φάουλ του Δίπλαρου στην εκπνοή της πρώτης περιόδου (26-13) μάζεψε κάπως την διαφορά, προτού αυτή ξεφύγει σε απαγορευτικά επίπεδα για τους Πατρινούς.

Μέχρι τα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, το Περιστέρι προστάτευε το ισχυρό προβάδισμα που είχε χτίσει, αλλά ο Απόλλωνας σιγά-σιγά έβρισκε λύσεις και με συνεχόμενα καλάθι του Κλίβελαντ κατέβασε την διαφορά στους έξι (33-27 στο 16'). Με τρίποντα από Χρυσικόπουλο και Σαλούστρο οι Περιστεριώτες απομακρύνθηκαν ξανά (44-33 στο 19') για να πάνε εν τέλει στα αποδυτήρια στο +13.

Καθ' όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου, το Περιστέρι έβρισκε τους απαιτούμενους πόντους, προκειμένου να κρατά σε απόσταση ασφαλείας το σύνολο του κόουτς Βετούλα (58-44 στο 27'), έχοντας τον πλήρη έλεγχο. Σε ένα dejavu του πρώτου δεκαλέπτου, ο Τσαλμπούρης αυτή τη φορά με γκολ-φάουλ στην λήξη, μείωσε στους 11 (65-54) κι ανέβασε το ενδιαφέρον ενόψει των τελευταίων δέκα λεπτών.

Σε αυτά ο Απόλλωνας μπήκε πολύ αποφασιστικά και με δίποντο του Μολφέτα και τρίποντο του Κλίβελαντ πλησίασε γρήγορα (65-59 στο 31'), βάζοντας πίεση στους γηπεδούχους. Μετά το απαραίτητο τάιμ άουτ του κόουτς Παπαμάρκου, οι Χάγκινς, Μίλερ και Σαλούστρος με σημαντικά καλάθια ανέβασαν και πάλι τον δείκτη της διαφοράς (73-61 στο 34'). Στο διάστημα που απέμενε, το Περιστέρι ήταν πιο αποτελεσματικό αμυντικά κι όσο ο χρόνος κυλούσε (76-66 στο 36'), το ροζ φύλλο έγερνε ολοένα και περισσότερο προς τους γηπεδούχους. Το ματς ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα για τους κυανοκίτρινους που δεν απειλήθηκαν ξανά.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-33, 65-53, 78-68.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Το +13 του Περιστερίου στο εναρκτήριο δεκάλεπτο διαμόρφωσε μια συνθήκη στο ματς που δεν άλλαξε ως το φινάλε.

O MVP: Ο Τεράν Πέτεγουεϊ έβαλε 13 πόντους με 3 τρίποντα, μοίρασε 2 ασίστ, κατέβασε 2 ριμπάουντ κι είχε επίσης ένα κλέψιμο και μια τάπα σε 28 λετπά.

Ο «ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: O Ντέιον Γκρίφιν υστέρησε για τον Απόλλωνα καθώς έμεινε στους 2 πόντους με 1/7 σουτ εντός πεδιάς κι υπέπεσε σε 2 λάθη σε 21 λεπτά.

Ο «ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ»: Σε μόλις 15 λεπτά παρουσίας, ο Μορέιρα πρόλαβε να πετύχει 12 πόντους και να μαζέψει 2 ριμπάουντ, βοηθώντας ουσιαστικά το Περιστέρι.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Οι 25 πόντοι του Κλίβελαντ με 5 τρίποντα συνιστούν έκπληξη, αφού δεν μας είχε συνηθίσει σε τόσο παραγωγικές εμφανίσεις. Μόλις μια φορά σε έξι ματς είχε φτάσει σε διψήφιο αριθμό πόντων (10) ενώ δύο φορές ήταν άποντος, ως τώρα στη σεζόν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η «ενός λεπτού σιγή» στη μνήμη της Βάσως Μπεσκάκη και το πανό των αθλητών για τον Στέφαν Γέλοβατς που βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, «βάρυναν» συναισθηματικά την ατμόσφαιρα πριν το τζάμπολ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μετά από τρεις ήττες στην έδρα του, το Περιστέρι είχε ανάγκη να πάρει ενά ροζ φύλλο εντός κι η αποστολή του στον αποψινό αγώνα κρίνεται επιτυχημένη. Ο Απόλλωνας προσπάθησε αλλά δεν φάνηκε έτοιμος να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

1

2

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα