Μάντζαρης: «Είχα εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να έρθω»!

Μάντζαρης: «Είχα εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να έρθω»!

Newsroom
Μάντζαρης: «Είχα εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά από τον κόσμο του ΠΑΟΚ για να έρθω»!

bet365

Την πρώτη του συνέντευξη ως παίκτης του ΠΑΟΚ παραχώρησε ο Βαγγέλης Μάντζαρης, λίγες ώρες μετά την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Δικέφαλο του Βορρά.

Ο 31χρονος γκαρντ (1.96μ.) ανέφερε στις πρώτες του δηλώσεις ως «ασπρόμαυρος»: «Καλή αρχή να έχουμε, καλώς σας βρήκα. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Ο λόγος που με έκανε να έρθω εδώ, είναι ότι η ομάδα μου έδειξε πόσο με θέλει. Πρώτα απ’ολα ο κόουτς, μετά ο πρόεδρος και μετά ο κόσμος του ΠΑΟΚ.

Είχα εκατοντάδες μηνύματα καθημερινά και πραγματικά, αυτό ήταν κάτι που μου είχε λείψει, γιατί μετά τον Ολυμπιακό, οι ομάδες που πήγα δεν είχαν τόσο φανατικό κοινό. Αυτό έκανε την επιθυμία μου ακόμα μεγαλύτερη για να έρθω στον ΠΑΟΚ. Επίσης, ένα μεγάλο κίνητρο για μένα είναι ότι ΠΑΟΚ είναι μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας με τον κόσμο του. Δεν έχω ξαναέρθει στη Θεσσαλονίκη για να μείνω και είναι και αυτό μια εμπειρία. Επίσης, είναι και το Champions League, που είναι μια σημαντική ευρωπαϊκή διοργάνωση και επειδή όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να συμμετέχω στην Ευρώπη, ήταν κι αυτό ένα παραπάνω κίνητρο για εμένα».

«Τους περισσότερους Έλληνες παίκτες του γνωρίζω, με τους Αμερικανούς γνωρίστηκα και είναι πολύ καλά παιδιά. Mε τον Μάρβιν Τζόουνς πέρυσι ήμασταν συμπαίκτες στο Περιστέρι. Θεωρώ ότι έχουμε ένα καλό σύνολο, για να πετύχουμε κάτι καλό», πρόσθεσε στη συνέχεια ο διεθνής περιφερειακούς που συνέχισε λέγοντας πως ο «είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα το ότι βρίσκομαι εδώ. Υπάρχει πίεση στην ομάδα, αλλά έχω συνηθίσει από τον Ολυμπιακό το πως είναι να είσαι σε μια ομάδα που να θέλει να κερδίζει. Πιστεύω ότι μπορώ να το διαχειριστώ και να βοηθήσω».

Όσο για τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ κι αν αυτό ήταν κάτι που φανταζόταν, ο Μάντζαρης ανέφερε ότι «ποτέ μη λες ποτέ στην καριέρα σου, δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή. Έχω πολλές εμπειρίες από εδώ, από αυτό το γήπεδο, ακόμα και τη χειρότερη μου στον αθλητισμό (σ.σ. ο χιαστός του τον Ιανουάριο του 2013 στην PAOK Sports Arena), από εδώ την έχω και ελπίζω να μην ξανασυμβεί ποτέ. Κοιτάζω μπροστά, μακάρι να έχω μόνο ευχάριστες αναμνήσεις σε αυτό το γήπεδο από εδώ και πέρα».

Για το νέο του προπονητή, Άρη Λυκογιάννη, αλλά και τον... παλιόφιλο του, Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς, επεσήμανε πως «με το κόουτς Λυκογιάννη δεν είχα συνεργαστεί τόσα χρόνια, αλλά με ξέρει και τον ξέρω, τόσα χρόνια αντίπαλοι. Ξέρω τι προπονητής είναι, μου εξήγησε από την αρχή τι χρειάζεται και πιστεύω ότι μπορώ να το δώσω στην ομάδα. Ο πρόεδρος μου είπε πόσο με θέλει στην ομάδα, πόσο πιστεύει σε μένα και με έκανε να νιώσω πολύ ευπρόσδεκτος εδώ πέρα. Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για όλα αυτά που έκανε, γιατί επέμενε για μένα και η επιμονή του αυτή, με ώθησε να πάρω αυτήν την απόφαση. Με τον Βλάντο γνωρίζομαι από 14 χρονών παιδάκι.

Έχουμε μεγαλώσει μαζί, κάθε καλοκαίρι στις εθνικές ομάδες. Το λέγαμε κιόλας ότι είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε συμπαίκτες. Είναι φίλος μου τόσα χρόνια, αλλά σε συλλογικό επίπεδο είναι πρώτη φορά που είμαστε μαζί. Θα με καθοδηγήσει, θα με βοηθήσει, αλλά είμαι κι εγώ έμπειρος, ξέρω πως είναι τα πράγματα. Θα με βοηθήσει να εγκλιματιστώ».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα