Ιωνικός - Προμηθέας 65-88: Βόλτα στη Νίκαια (vid)

bet365

Εύκολη αποδείχθηκε η έξοδος του Προμηθέα (5-2) στην έδρα του Ιωνικού (2-5), με τους Πατρινούς να επικρατούν άνετα με σκορ 65-88.

Η ομάδα του Ηλία Ζούρου κυριάρχησε στο παρκέ του κλειστού του Πλάτωνα κι επιστρέφει στην Πάτρα με την πέμπτη της φετινή νίκη στις αποσκευές της, την οποία εξασφάλισε ξεκούραστα. Ο Ιωνικός ήταν φιλότιμος και μαχητικός, αλλά το περιορισμένο ροτέισον του στέρησε την δυνατότητα να διεκδικήσει κάτι πιο χειροπιαστό στο ματς.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ήταν κλειστό μόνο στο πρώτο πεντάλεπτο (9-9) κι έκτοτε ακολούθησε η οικοδόμηση μιας ισχυρής διαφοράς από τους φιλοξενούμενους, αρχικά με γκολ-φάουλ του Ρέι για το +6 (13-19 στο 8') κι εν συνεχεία με καλάθι του Αγραβάνη για την πρώτη διψήφια διαφορά στο ματς (15-25 στο 10').

Ο Προμηθέας είχε 10/14 σουτ και 8 ασίστ στο δεκάλεπτο κι έφτασε ως το +12, ένα προβάδισμα το οποίο κατάφερε να επεκτείνει στην δεύτερη περίοδο με τρίποντο του Ρέι (25-39 στο 15') καθώς και διαδοχικές επιτυχημένες προσπάθειες του Ρογκαβόπουλου στο φινάλε του ημιχρόνου (31-49).

Ο Ιωνικός μπήκε πιο δυνατά στην επανάληψη και μάζεψε κάπως το σκορ με τον αρχισκόρερ του, Τζέρμαν (42-54 στο 22'), όμως οι Πατρινοί δεν ανησύχησαν και βρίσκοντας τους πόντους που χρειάζονταν, έστειλαν ξανά την διαφορά σε μη αναστρέψιμα επίπεδα με τον Γκραντ (47-67 στο 27'). Μάλιστα ένα ζευγάρι βολών του Ρέι στην εκπνοή του τρίτου δεκαλέπτου διαμόρφωσε το +24 (53-77) κι ουσιαστικά μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο του ματς.

Δύο σερί καλάθια από τον Χαντ (53-81 στο 33') επιβεβαιώσαν πως ο Προμηθέας συνέχισε να παίζει με το πόδι στο... γκάζι, παρά το ισχυρό του προβάδισμα, και κάποιες επιθετικές εκλάμψεις του Τζέρμαν (62-83 στο 37') έκαναν τους φίλους των γηπεδούχων να φωνάξουν για την ομάδα τους, ασχέτως αποτελέσματος. Το ματς ολοκληρώθηκε σε χαλαρούς ρυθμούς, με τον φωτεινό πίνακα να γράφει 65-88 μετά το άκουσμα της κόρνας της λήξης.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 15-27, 31-49, 53-77, 65-88

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Μετά τα μέσα της πρώτης περιόδου, ο Προμηθέας έχτισε ουσιώδη διαφορά την οποία προστάτευσε επιτυχώς. Το βάθος πάγκου κι η καλή βραδιά που βρέθηκαν συνδυαστικά πολλοί του παίκτες, ήταν οι λόγοι για την άνεση με την οποία κατακτήθηκε αυτό το ροζ φύλλο.

O MVP: Από κοινού ο Ρέι με 15 πόντους κι 7 ασίστ και ο Αγράβανης που έκανε double-double με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μακριά από τον καλό του εαυτό ο Μουσταφά για τους γηπεδούχους, έμεινε στους 4 πόντους με 1/5 σουτ και 1 ριμπάουντ σε 20 λεπτά παρουσίας.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Τζεράι Γκραντ έκανε καλή δουλειά στην ρακέτα, προσφέροντας ασφάλεια και σιγουριά με 14 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 21 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: 30 ασίστ μοίρασε ο Προμηθέας που λειτούργησε αρμονικά κι αποτελεσματικά στην επίθεση. Χαώδης η διαφορά σε σχέση με τον Ιωνικό που έμεινε στις 9.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Μόλις το δεύτερο ματς του Ζούρου, παρ' όλα αυτά ο Προμηθέας δείχνει πως αρχίζει να ανακτά τη χαμένη του ταυτότητα. Ο έμπειρος τεχνικός ξεκινά με 2/2, αφού τις προάλλες είχε σπάσει το ρόδι και στην Ευρώπη, κόντρα στην Μπούρσασπορ. Δύο νίκες που δίνουν και ψυχολογία.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ομάδα με ποιοτικότερο και πιο γεμάτο ρόστερ ο Προμηθέας, άξιζε τη νίκη, την οποία συνδύασε με όμορφο μπάσκετ κατά διαστήματα. Ο Ιωνικός έκανε την προσπάθεια του, χωρίς πολλές λύσεις πρώτης γραμμής στην διάθεση του, με δεδομένες τις σημαντικές απουσίες των Γόντικα και Μόουζες στην frontline.

1

2

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα