Ο ελληνικός κορμός, o όρος για την άρση του ban και οι επιλογές Καστρίτη από την ξένη αγορά

Ο ελληνικός κορμός, o όρος για την άρση του ban και οι επιλογές Καστρίτη από την ξένη αγορά

Ο ελληνικός κορμός, o όρος για την άρση του ban και οι επιλογές Καστρίτη από την ξένη αγορά

bet365

Ο Άρης θα προχωρήσει (τουλάχιστον) σε μια ακόμη προσθήκη Έλληνα παίκτη και ο ελληνικός κορμός που δημιουργείται θα πλαισιωθεί κυρίως από Αμερικάνους rookies…

Μέχρι στιγμής, οι «κίτρινοι» προχώρησαν στην απόκτηση δύο Ελλήνων παικτών. Η συμφωνία με τον Σταύρο Σχίζα επισημοποιήθηκε από την ΚΑΕ, εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να συμβεί το ίδιο και με τον Θωμά Κώττα και το πλάνο του Γιάννη Καστρίτη περιλαμβάνει την προσθήκη τουλάχιστον ενός ακόμη Έλληνα γκαρντ δίχως αυτό να σημαίνει ότι θα πιέσει καταστάσεις για να κλείσει ο ελληνικός κορμός. Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες και φυσικά τα κασέ των παικτών, ενδέχεται να κοιτάξει και Έλληνες ψηλούς αλλά αυτό το σχέδιο είναι δευτερεύον.

Ο 39χρονος τεχνικός ουσιαστικά βαδίζει πάνω στο πλάνο που προανήγγειλε στην παρουσίασή του από την ΚΑΕ. Είναι δεδομένο ότι την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο ο Όμηρος Νετζήπογλου θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο και φυσικά θα είναι πολύ περισσότερη ώρα στο παρκέ σε σχέση με την περασμένη. Το ίδιο έχει κατά νου και για τον Γιάννη Σιδηροηλία. Ως ένα βαθμό, αυτή η επιλογή γίνεται και εξ’ ανάγκης καθώς ο αγωνιστικός προϋπολογισμός της επόμενης χρονιάς δεν θα ξεπεράσει τα 400.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης προσφέρει μικρότερα συμβόλαια σε σχέση με κάθε άλλη ομάδα της Basketleague. Αυτό είπε ξεκάθαρα ο Γιάννης Καστρίτης στις… προγραμματικές δηλώσεις του. Οι υπόλοιπες ομάδες θα χρησιμοποιήσουν τα επιπλέον χρήματα από το στοίχημα για την αγορά ποιοτικότερων παικτών, ο Άρης όμως πρέπει να βάλει σε μια σειρά και να κάνει ρεαλιστική προσπάθεια αποπληρωμής των χρεών του.

Ο όρος για την άρση του ban

Ο χαμηλός αγωνιστικός προϋπολογισμός μπορεί να προβλημάτισε αλλά δεν απογοήτευσε τον νέο προπονητή του Άρη. Αφού ενημερώθηκε για την τη οικονομική κατάσταση της ΚΑΕ, δεν χρειάστηκε να υποβάλλει ερωτήματα. Πληροφορίες του Gazzetta αναφέρουν ότι μόνο έναν όρο έθεσε στο συμβόλαιο που υπέγραψε. Η ΚΑΕ θα πρέπει να έχει πετύχει την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών τουλάχιστον έναν μήνα πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο Γιάννης Καστρίτης θα μείνει ελεύθερος.

Τούτο δεν σημειώθηκε επισήμως, αναδείχθηκε όμως και από τα… συμφραζόμενα της πρόσφατης συνέντευξης Τύπου. Τουλάχιστον πέντε φορές μίλησε για τη δέσμευση της ΚΑΕ για την επιστροφή στην κανονικότητα, στάθηκε επίσης και στο ενδεχόμενο να μην είναι όλοι οι παίκτες στη Θεσσαλονίκη στην έναρξη της προετοιμασίας. Θέλει όμως να έχει τους πάντες στη διάθεσή του στο διάστημα των φιλικών αγώνων. Είπε επίσης ότι σε περίπτωση μη άρσης του ban, η ομάδα μπαίνει σ’ έναν άλλον δρόμο.

Καστρίτης και Χάνλαν

Οι rookies είναι… λατρεία αλλά και ανάγκη

Στην επίσημη παρουσίασή του, ο Γιάννης Καστρίτης παραδέχθηκε την αδυναμία του στους rookies αλλά και στις νέες συνθήκες που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, τη δυνατότητα των απόφοιτων να παραμείνουν γι’ ακόμη ένα χρόνο στο πανεπιστήμιο για να καλυφθεί η χαμένη χρονιά. Το συγκεκριμένο γεγονός διαμορφώνει νέα δεδομένα στην αγορά, ενδεχομένως να οδηγήσει και σε επιλογές σαν αυτή του Ζίριους Ουίλιαμς, του Αμερικανού φόργουορντ με τον οποίον υπάρχει συμφωνία. Ο 24χρονος μετρά μόλις μια επαγγελματική σεζόν – κι αυτή στην Ουγγαρία – οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί rookie. Είναι μία από τις επιλογές που έχουν προγραμματίσει να κάνουν οι «κίτρινοι» με την προσδοκία ότι θα εξελιχθούν σε value for money. Το τελευταίο είναι ανάγκη λόγω του χαμηλού αγωνιστικού προϋπολογισμού. Αυτό δε σημαίνει ότι οι ξένοι του Άρη θα είναι παίκτες με χαμηλό επίπεδο εμπειρίας. Προφανώς θα επιδιωχθουν συνεργασίας και με δύο έμπειρους αλλά και γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας.

Η περίπτωση του Ολιβιέ Χάνλαν

Εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα… κυκλοφορεί το όνομα του Καναδού γκαρντ ο οποίος στα τελευταία δύο χρόνια αγωνίστηκε στον Ηρακλή. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση με τον ατζέντη του αθλητή γιατί πολύ απλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει. Ο Χάνλαν ψάχνει συμβόλαιο (περίπου) 100.000 ευρώ και ο Άρης δεν μπορεί να διαπραγματευτεί σ’ αυτή την οικονομική βάση. Στην κουβέντα που έκανε ο Γιάννης Καστρίτης με τον ατζέντη του, τού διεμήνυσε ότι εφόσον ο παίκτης είναι ελεύθερος σε 15-20 ημέρες και με την προϋπόθεση μείωση των οικονομικών απαιτήσεών του, θα ήθελε να συζητήσει μαζί του. Αν φυσικά μέχρι τότε ο Άρης δεν έχει προχωρήσει στην απόκτηση άλλου παίκτη. Εν τέλει, είναι πολλές οι προϋποθέσεις για να συζητήσουν σε σοβαρή βάση Άρης και Χάνλαν.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα