Καστρίτης: «Δεν ήρθα στον Άρη για να παλέψουμε για την παραμονή»

Καστρίτης: «Δεν ήρθα στον Άρη για να παλέψουμε για την παραμονή»

Καστρίτης: «Δεν ήρθα στον Άρη για να παλέψουμε για την παραμονή»

bet365

Στην επίσημη παρουσίασή του από την ΚΑΕ Άρης, ο Γιάννης Καστρίτης εμφανίστηκε βέβαιος για την άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λειτουργήσει σε καθεστώς κανονικότητας.

Ο 39χρονος τεχνικός επέστρεψε στους «κίτρινους» έπειτα από τη συνεργασία που είχε μαζί τους το 2019. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Χάρης Παπαγεωργίου, παρουσίασε τον Γιάννη Καστρίτη αφού αρχικά αναφέρθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο λέγοντας ότι… «είναι ένα παιδί από μια γειτονιά της Αθήνας και παρά τις τρομερά δύσκολες συνθήκες, είχε ατσάλινο χαρακτήρα, έβαλε στόχους και κυνήγησε το όνειρό του. Είναι ο κορυφαίος καλαθοσφαιριστής στον πλανήτη. Είναι πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση και θα πρέπει όλα τα παιδιά να τον έχουν ως πρότυπο ανθρώπου και αθλητή», καλωσόρισε τον 39χρονο τεχνικό. «Είχαμε μια παραγωγική και μεγάλης διάρκειας συζήτηση για να δούμε το μέλλον του συλλόγου. Ο Γιάννης Καστρίτης έχει κατορθώσει να φτιάξει ένα σημαντικό βιογραφικό, παρά το νεαρό της ηλικίας του και θεωρώ ότι είναι στην ελίτ της νέας γενιάς προπονητών».

Στην πρώτη τοποθέτησή του, ο Γιάννης Καστρίτης είπε: «Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την τεράστια τιμή που μου έκανε. Δεν είναι η ώρα να πούμε πολλά, έχουμε δουλειά μπροστά μας. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και για τον Άρη τα πολλά τελευταία χρόνια. Έχουμε δύο επιλογές. Είτε να μείνουμε σ’ αυτό και να κάνουμε πιο δύσκολο και ανηφορικό τον δρόμο μας ή να εστιάσουμε στα θετικά, να είμαστε αισιόδοξοι και θετικοί για να βγάλουμε ίσως τη δυσκολότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων. Επιστρέφω σε μια τεράστια ομάδα, ξέρω ότι υπάρχει μια διοίκηση με εμπειρία, συναντώ ανθρώπους που γνωρίζω ότι έχουν διάθεση, τεχνογνωσία οι οποίοι βάζουν πλάτη για την ομάδα και συνεργάτες που χαίρομαι πολύ που θα τους έχω και πάλι δίπλα μου. Οπότε μόνο αισιόδοξος μπορώ να είμαι. Εύχομαι να είναι ανοιχτές οι πόρτες του Παλέ για τον κόσμο γιατί τον έχουμε ανάγκη», είπε..

«Η απόφαση μου ήταν υπερβολικά εύκολη»

Ρωτήθηκε για το επίπεδο δυσκολίας μιας απόφασης επιστροφής στον Άρη των πολλών προβλημάτων. «Το μόνο που έχω να πω – παρότι μου λένε πολλοί ότι ήρθα σε μια δύσκολη κατάσταση και αναρωτιούνται γιατί το έκανα – είναι ότι ήταν υπερβολικά εύκολη η απόφαση γιατί ο Άρης είναι μια ομάδα με τεράστια αύρα και δυναμική. Προσδοκώ στα καλύτερα. Ξέρω ότι θα πρέπει να λυθούν προβλήματα, αλλά μπορούμε να επιστρέψουμε με τον Άρη στη θέση που αρμόζει στις καρδιές του κόσμου. Θέλουμε να φτιάξουμε μια ομάδα που θα δουλεύει σκληρά, θα είναι οικογένεια και θα υπηρετεί αυτό που εκπροσωπεί ο Άρης ανεξαρτήτως βαθμολογικής θέσης. Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε κάτι, δεν θα πούμε κάτι που δεν μπορούμε να υπηρετήσουμε αλλά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν ήρθα στον Άρη για να είμαστε τελευταίοι ή να παλεύουμε για την παραμονή. Έχουμε τις διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν τα ban που είναι το σημαντικότερο στην παρούσα φάση. Εγγυώνται επίσης μια καλή και εύρυθμη καθημερινότητα και υπό αυτές τις συνθήκες θεωρώ ότι θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα υπό αυτές τις συνθήκες».

Ο Καστρίτης

«Έχω εγγυήσεις για την άρση του ban»

Στάθηκε μάλιστα στην αναγκαία άρση της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών. «Δεν φοβάμαι καθόλου. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είναι του χαρακτήρα μου να οριοθετώ εξαρχής βαθμολογική θέση. Δεν ήρθα στον Άρη για να παλεύουμε για την παραμονή μας. Δεν είναι η ώρα για μεγάλα λόγια. Φτιάχνω ομάδα χωρίς ban γιατί έχω τη διαβεβαίωση ότι θα λυθούν. Αν δεν γίνει αυτό, δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Με αυτό το σκεπτικό ήρθα και άρχισα τις επαφές με παίκτες. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά. Πράγματι, χάθηκαν πολλοί παίκτες, δεν σας κρύβω ότι κάποιοι μας κοιτούν με δυσπιστία αλλά υπάρχουν κι αυτοί που θέλουν να έρθουν. Μπορεί κάποιοι να μην κάνουν γκελ στον κόσμο αλλά για μένα το σημαντικότερο είναι ότι θέλουν να έρθουν και να παίξουν για τον Άρη. Έχει να κάνει και με το πώς μας αντιμετωπίζει η αγορά, αν και προσωπικά δεν έχω συναντήσει κάποια άρνηση μέχρι τώρα.
Θέλουμε στην έναρξη της προετοιμασίας να είναι όλοι οι παίκτες εδώ. Ξέρετε ότι το μπάτζετ μας είναι πολύ περιορισμένο, άρα οι επιλογές μας θα πρέπει να είναι στοχευμένες, έξυπνες και πετυχημένες. Τα summer league είναι αργά φέτος, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καθυστερήσουμε λίγο γιατί από εκεί προκύπτουν καλές περιπτώσεις ξένων. Ίσως χρειαστεί να κάνουμε υπομονή για να κλείσουμε κάτι πραγματικά πολύ καλό».

«Η Φλιώνης αποφάσισε να αποχωρήσει»

Σε ερώτηση για τη συμφωνία τοΔεν είμαι πολύ σίγουρος αυτή τη στιγμή ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, να βάλουμε δηλαδή στην ομάδα 6-7 Έλληνες παίκτες.υ μέχρι πρότινος αρχηγού του Άρη, Δημήτρη Φλιώνη, με την ΑΕΚ σημείωσε ότι ήταν απόφαση του ίδιου του αθλητή. «Ο Δημήτρης είναι ένα παιδί που τον αγαπώ πολύ. Τον εκτιμώ σαν χαρακτήρα και παίκτη κι έχει τα στοιχεία που θέλω. Προέρχεται από τα σπλάχνα του συλλόγου αλλά ήταν απόφασή του να αποχωρήσει από την ομάδα. Γνωρίζει καλύτερα. Προσωπικά του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι ένα παιδί το οποίο στα χρόνια που έπαιζε έδινε και την ψυχή του για την ομάδα».

Εκεί εξήγησε ότι βασικός στόχος του είναι η δημιουργία κορμού και στάθηκε στην πολύ μικρή δεξαμενή από την οποία μπορεί να επιλέξει ο Άρης τους Έλληνες παίκτες. «Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό. Δεν είμαι πολύ σίγουρος αυτή τη στιγμή ότι μπορούμε να το καταφέρουμε, να βάλουμε δηλαδή στην ομάδα 6-7 Έλληνες παίκτες. Αρκετοί Έλληνες ήδη έκλεισαν και δεύτερον, τα οικονομικά δεδομένα είναι πολύ συγκεκριμένα. Εκφράζω τεράστια αισιοδοξία, αλλά ίσως η φετινή χρονιά είναι η δυσκολότερη απ’ όσες έχουμε περάσει μέχρι στιγμής. Γιατί οι ομάδες ανέβασαν τα μπάτζετ τους λόγω του εσόδου από το στοίχημα και συγχρόνως εμείς έχουμε πολύ περιορισμένο μπάτζετ. Αυτό δεν μας κάνει ευέλικτους στην αγορά. Αν συνυπολογίσουμε ότι η δεξαμενή των Ελλήνων παικτών γίνεται πιο συγκεκριμένη για μας, θα πρέπει να φέρουμε παιδιά να στηρίξουν. Σε ποσότητα δεν θα είναι ο αριθμός που θα θέλαμε να έχουμε. Αν φέρουμε 3-4 Έλληνες με εμπειρία μαζί με τους Νετζήπογλου, Σιδηροηλία πιστεύω ότι θα είναι αρκετό»

«Έχω αδυναμία στους rookies»

Ο Γιάννης Καστρίτης πρόσθεσε για τους Έλληνες παίκτες ότι… «λόγω της μικρής δεξαμενής, δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τους παίκτες με τους οποίους συζητάμε. Θα ξεκινήσουμε από τον ελληνικό κορμό για να ξέρουμε τις θέσεις ώστε να δούμε τι ξένους ψάχνουμε, πέρα από κάποιες στάνταρ θέσεις. Κοιτάζουμε τα πάντα. Πρέπει να φτιαχτεί ομάδα με χημεία», είπε και ρωτήθηκε για τη συνήθειά του στις επιλογές παικτών που βγαίνουν από τα κολέγια. «Προσωπικά έχω αδυναμία στους rookies. Το πρόβλημα είναι ότι στους rookies δίνεται δυνατότητα παραμονής ενός χρόνου ακόμη στο κολέγιο και από τους υπόλοιπους, αρκετοί θέλουν να συνεχίσουν την προσπάθειά τους για το summer league. Γι’ αυτό λέω ότι μπορεί να χρειαστεί να κάνουμε υπομονή».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα