Τα δεδομένα για Μουράτο, Παναθηναϊκό και Λαύριο

Τα δεδομένα για Μουράτο, Παναθηναϊκό και Λαύριο

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του στον Βασίλη Μουράτο προκειμένου να ενισχύσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του με τον διεθνή γκαρντ ο οποίος φέτος έκανε τη διαφορά με το Λαύριο που προσπαθεί να τον κρατήσει προτείνοντάς του διπλασιασμό αποδοχών.

Ο Βασίλης Μουράτος ήταν εκ των πρωταγωνιστών του Λαυρίου στη φετινή χρονιά των μαζεμένων υπερβάσεων, έχοντας ηγετικό ρόλο στην ομάδα του Χρήστου Σερέλη στην πορεία ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας και τους τελικούς της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλληνας γκαρντ είχε κομβικό ρόλο στην πορεία του Λαυρίου και απέδειξε πως είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα της καριέρας του, εξαργυρώνοντας τις εμφανίσεις του με την κλήση του από τον Ρικ Πιτίνο στην προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ενόψει Προολυμπιακού τουρνουά. Πλέον το ζήτημα έχει να κάνει με την επόμενη μέρα. Ο Παναθηναϊκός έχει προσεγγίσει τον Μουράτο, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του στον 23χρονο γκαρντ. Οι «πράσινοι» προσέγγισαν τον διεθνή γκαρντ, ο οποίος γνωρίζει πως ενδεχομένως δεν θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής ωστόσο σε κάθε περίπτωση βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση.

Από κει και πέρα, προτεραιότητα στον Παναθηναϊκό αποτελεί το ζήτημα του προπονητή. Γι' αυτό άλλωστε αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Τάκης Τριαντόπουλος την προσεχή Πέμπτη 17/6 στο ΟΑΚΑ. Έπειτα θα ξεκαθαρίσουν τα θέματα που αφορούν την ενίσχυση του ρόστερ με προσθήκες όπως αυτές του Ντιαλό και του Μουράτου.

Όσον αφορά το Λαύριο που παρεμπιπτόντως, δήλωσε συμμετοχή στο Basketball Champions League της νέας σεζόν, οι φιναλίστ του πρωταθλήματος κατέθεσαν στον Μουράτο πρόταση διπλασιασμού των αποδοχών του και περιμένουν την απάντησή του ως την επόμενη εβδομάδα. Φέτος ο Έλληνας γκαρντ σημείωσε 11.5 πόντους, 5 ασίστ, 2.5 ριμπάουντ και 1.1 κλέψιμο μ.ό. σε 33 συμμετοχές στην κανονική περίοδο και τα playoffs της Basket League.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα