Λαύριο: Οι τέσσερις υπερβάσεις σε μια σεζόν - όνειρο! (vids)

Λαύριο: Οι τέσσερις υπερβάσεις σε μια σεζόν - όνειρο! (vids)

Λαύριο: Οι τέσσερις υπερβάσεις σε μια σεζόν - όνειρο! (vids)

bet365

Το Gazzetta γράφει για το Λαύριο που φέτος απολαμβάνει μια χρονιά πλούσια σε εμπειρίες, δίχως να αφήσει ούτε ένα δευτερόλεπτο να του ξεγλιστρήσει και φτάνοντας τις τέσσερις υπερβάσεις φέτος! Τελευταία, η πρώτη νίκη του στους τελικούς της Basket League κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Η διαδικασία ανάδειξης παικτών δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα στο Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου, εκεί όπου τα τελευταία χρόνια η ομάδα του Χρήστου Σερέλη δίνει το... μικρόφωνο σε ταλαντούχα παιδιά, σε Έλληνες παίκτες με τεράστιο ταλέντο και Αμερικανούς rookies, φτιάχνοντας καριέρες και πλέον μετρώντας υπερβάσεις! Το Λαύριο έχει μετατρέψει τη φετινή διαδρομή του στην Basket League και το Κύπελλο Ελλάδας σε ένα ουσιαστικό και ενδιαφέρον ταξίδι, δίχως να ενδώσει στη μετριότητα.

Τα όνειρα είναι το πιο δυνατό καύσιμο και η ομάδα που πριν από δυο χρόνια... έπεσε στην Α2, έφτασε στο σημείο να γονατίζει στον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του. Να πανηγυρίζει νίκη επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς της Basket League! Να κάνει το 1-1 κόντρα στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης! Η στιγμή που οι παίκτες του Λαυρίου σήκωσαν στα χέρια τον Σερέλη έπειτα από την πρόκριση επί του Προμηθέα Πατρών θα είναι πάντα μια ωραία εικόνα, εντούτοις η μεγάλη στιγμή δεν είχε έλθει ακόμα.

Αυτή ήλθε το απόγευμα του Σαββάτου 5 Ιουνίου, με το 94-89 επί του Παναθηναϊκού στην παράταση και ενώ προηγουμένως, ο Τάισον Κάρτερ σκόραρε πίσω από τα 6μ.75 και έστειλε το ματς στην παράταση, εκεί όπου το Λαύριο τελείωσε τη δουλειά. Μια χρονιά γεμάτη συγκινήσεις για μια ομάδα που στην αρχή της σεζόν ταλαιπωρήθηκε από τον κορονοϊό και συνεχίζει να ζει το όνειρό της, μετρώντας παράσημα.

Η δεύτερη θέση στην κανονική περίοδο

Ο Covid-19 χτύπησε το Λαύριο στις αρχές της χρονιάς, αφού η ομάδα του Χρήστου Σερέλη έφτασε στο σημείο να μετράει 11 κρούσματα στις 23 Οκτωβρίου! Έπειτα από τις μαζεμένες αναβολές, το Λαύριο βρήκε ρυθμό και άρχισε την ξέφρενη πορεία του στην κανονική περίοδο που ολοκληρώθηκε με ρεκόρ 17-5, παρουσιάζοντας τρομερή συνέπεια και σταθερότητα κατά τη διάρκεια της σεζόν, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κατάταξης πίσω μόνο από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (20-2). Ο επίλογος γράφτηκε με ρεκόρ 10-1 εντός έδρας και 7-4 εκτός πριν από την έναρξη των playoffs.

Η πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου

Στις 10/2 το Λαύριο κέρδισε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ μέσα σε ενάμιση μήνα, επικρατώντας με 90-85 στην παράταση και εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για τους «4» του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχοντας ως MVPs τους Άλφα Ντιαλό (23π., 5ριμπ.), Βασίλη Μουράτο (19π.) και Ντέβιν Ντέιβις (16π., 6ριμπ.)! Η πορεία του στον δεύτερο τη τάξει θεσμό του ελληνικού μπάσκετ ολοκληρώθηκε με την ήττα από τον Παναθηναϊκό στα ημιτελικά με 108-71.

Η πρόκριση στους τελικούς της Basket League

Ο Προμηθέας άρχισε την ημιτελική σειρά με 2-0 νίκες όταν ο Χρήστος Σερέλης ξεστόμισε τη μεγάλη κουβέντα. «Δεν μας αξίζει το sweep και να τελειώσουμε έτσι. Νομίζω πως δικαιούμαστε τουλάχιστον μια νίκη...». Εν τέλει το Λαύριο πέτυχε τρεις συνεχόμενες νίκες στη σειρά με τους Πατρινούς, μολονότι έπαιζε από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο. Το θαύμα ολοκληρώθηκε με το 81-74 στο επεισοδιακό Game 5. «Για εμάς, αυτό ήταν σαν πρωτάθλημα...» είπε ο Βασίλης Μουράτος, ενώ ο προπονητής του Λαυρίου έδωσε συνέχεια: «Αυτές οι ψυχάρες το πίστευαν ακόμα και μετά το 0-2». Στους τελικούς περίμενε ο Παναθηναϊκός.

Η πρώτη νίκη στους τελικούς

Ο Σερέλης βρίσκεται στην άκρη του πάγκου του Λαυρίου από το 2003 και ήταν παρών σε όλες τις ανόδους, όλες τις μεγάλες στιγμές της ομάδας. Το απόγευμα του Σαββάτου 5/6 έμελλε να κοουτσάρει το Λαύριο στην πρώτη νίκη της ιστορίας του στους τελικούς της Basket League! «Έχουμε πει ότι ήδη έχουμε κατακτήσει ένα πρωτάθλημα με την παρουσία μας. Είναι ένα δεύτερο πρωτάθλημα η σημερινή νίκη...» εξήγησε ο έμπειρος κόουτς.

Και η ιστορία συνεχίζει να γράφει...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα