Ζάλγκιρις: Αρχίζει να συνειδητοποιεί τη ζωή μετά τον Saras!

Ζάλγκιρις: Αρχίζει να συνειδητοποιεί τη ζωή μετά τον Saras!

bet365

Την ώρα που η αποτυχία της Μπαρτσελόνα στην ACB και το διαφαινόμενο διαζύγιο με τον Σβέτισλαβ Πέσιτς, φαίνεται να βάζει και τους Καταλανούς στο κόλπο της διεκδίκησης του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, στο Κάουνας έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι η εποχή 44χρονου τεχνικού ίσως να πλησιάζει στο τέλος της.

Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει πάντα τελευταία, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, η αλήθεια όμως, είναι ότι τις περισσότερες φορές που χρησιμοποιούμε την παραπάνω λαϊκή ρήση, συνήθως το τέλος μοιάζει κοντινό και σίγουρα η αποφυγή της αρνητικής εξέλιξης, δεν είναι στο χέρι μας.

Κάπως έτσι αισθάνονται τις τελευταίες μέρες οι ιθύνοντες της πρωταθλήτριας Λιθουανίας, που έστω κι αν ακόμη δεν έχουν εισπράξει κάτι χειροπιαστό από τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ή από το στενό του περιβάλλον, δεν εθελοτυφλούν και παρακολουθώντας την περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην πιάτσα των προπονητών, αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι δύσκολα θα μπορέσουν να τον κρατήσουν στον πάγκο τους και τη νέα σεζόν. Εκτός κι αν συμβεί κάποιο θαύμα.

Ο ίδιος ο 44χρονος coach, πάντως κρατάει ασφυκτικά κλειστά τα χαρτιά του και συνεχίζει να απολαμβάνει τις οικογενειακές διακοπές του στο Costa Navarino, γνωρίζοντας ότι έχει ακόμη 14 μέρες για να ενημερώσει την Ζάλγκιρις για τις προθέσεις του. Το τριετές (1+1+1) συμβόλαιο που υπέγραψε τον Ιούνιο του 2018 (μετά την πρόκριση στο Final 4 του Βελιγραδίου και την κατάληψη της 3ης θέσης), άλλωστε, του έδινε κάθε καλοκαίρι την ευκαιρία να αποφασίζει για το μέλλον του μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Η νέα χρονιά, όμως, δεν προβλέπεται να είναι όπως οι προηγούμενες τέσσερις στον σύλλογο της γενέτειράς του, καθώς η πανδημία και η αβεβαιότητα στον τομέα της προσέλευσης του κοινού (η Ζάλγκιρις είναι κάθε χρόνο πρώτη στα εισιτήρια και βασίζει ένα μεγάλο μέρος του budget της στο ticketing), την ανάγκασε να μειώσει αισθητά τον προϋπολογισμό της (από 12 στα 8 εκ. Ευρώ) και μοιραία και τις απολαβές του Saras (από 850.00 στις 750.000 Ευρώ).

Στις πρώτες συζητήσεις που έγιναν πριν αναχωρήσει για την Ελλάδα, ο πιο δημοφιλής μπασκετάνθρωπος της Λιθουανίας επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε τον χρόνο του, αφήνοντας πάντως να εννοηθεί ότι θέλει να συνεξετάσει όλες τις υπόλοιπες προτάσεις που θα του παρουσιάζονταν.

Προφανώς, οι τελευταίες εξελίξεις σε Φενερμπαχτσέ (αποχώρηση Ομπράντοβιτς και παραμονή Γκεραρντίνι) και οι πιο πρόσφατες στην Μπαρτσελόνα (απώλεια πρωταθλήματος και πιθανή λύση της συνεργασίας με Πέσιτς), φαίνεται ότι αναδιαμορφώνουν το τοπίο και απομακρύνουν ακόμη περισσότερο τον πετυχημένο προπονητή από το Κάουνας.

Ο general manager της ομάδας, Παούλιους Μοτεγιούνας, μάλιστα, έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για την μετάβαση στο plan b (πρώτος στόχος η επιλογή τεχνικού από την λιθουανική αγορά), καθώς η ανατροπή στην υπόθεση του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Τις προηγούμενες μέρες το gazzetta.gr σας είχε ενημέρωσε για την επίσημη πρόταση της τουρκικής ομάδας στον Saras για δύο χρόνια (1,5 + 1,7 εκ. Ευρώ) και για το «ντόμινο» που μπορεί να προκαλέσει η απόφασή του στην υπόθεση του Σλούκα, ενώ στο ίδιο κείμενο είχε προβλέψει ότι το αποτέλεσμα του τελικού της ACB, θα μπορούσε να προσθέσει και την Μπαρτσελόνα στις ομάδες που τον διεκδικούν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Τουρκία, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές φαίνεται να έχουν «παγώσει», ενώ τα δημοσιεύματα που θέλουν τον Σβέτισλαβ Πέσιτς να «πληρώνει το μάρμαρο» της αποτυχίας των «μπλαουγκράνα» στο ισπανικό πρωτάθλημα, ίσως να ανοίξουν – νωρίτερα του αναμενόμενου – την πόρτα της Μπάρτσα για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και να κάνουν το όνειρό του πραγματικότητα. Όπως και να 'χει, τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένονται να αποδειχθούν καθοριστικά για το μέλλον του πιο περιζήτητου προπονητή στην Ευρώπη, που όσο περνά ο καιρός απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την Ζάλγκιρις.

 

Τελευταία Νέα