Τελικός Eurobasket: Ντόντσιτς Vs Μπογκντάνοβιτς! (pics & vids)

Κάτια Πετροπούλου
Τελικός Eurobasket: Ντόντσιτς Vs Μπογκντάνοβιτς! (pics & vids)

bet365

Ο μεγάλος τελικός του Eurobasket μεταξύ Σλοβενίας και Σερβίας πλησιάζει (17/09, 21:30) και μεγάλο ενδιαφέρον θα συγκεντρώσει η «μονομαχία» Ντόντσιτς - Μπογκντάνοβιτς. Το gazzetta.gr με την βοήθεια των αριθμών παρουσιάζει τα κατορθώματά τους στο τουρνουά.

Η Σλοβενία έκανε πέρα την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, και η Σερβία την φιλόδοξη Ρωσία και πλέον οι δυο τους θα τα πουν στον τελικό του Eurobasket την Κυριακή (17/09, 21:30), όπου για πρώτη φορά δύο ομάδες της πρώην Γιουγκοσλαβίας θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο.

Η μία πλήρης, που διακρίνεται από νιάτα και φρεσκάδα, και η άλλη είχε «σύμμαχο» την εμπειρία, μέσα στις πολλές απουσίες που έπρεπε να αντιμετωπίσει.

Η μεγάλη αυτή αναμέτρηση, όμως, δεν θα προσελκύσει τα βλέμματα όλης της Ευρώπης μόνο και μόνο για να δει την Σλοβενία στον πρώτο της τελικό στην διοργάνωση και την Σερβία να βάζει... πλώρη για την πρώτη θέση του βάθρου μετά από 16 χρόνια, αλλά και για έναν άλλο λόγο.

Κι αυτός έχει να κάνει με τους «αστέρες» της...

Η «μονομαχία» των Λούκα Ντόντσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον και θα καθηλώσει τους φίλους της πορτοκαλί μπάλας για ακόμα ένα βράδυ.

Ο 18χρονος γκαρντ «πλήγωσε» την «δική του» Ισπανία, στην οποία ίσως και να αγωνιζόταν σήμερα, μεγάλωσε στις τάξεις της Ρεάλ Μαδρίτης, έκανε το «μπαμ» φέτος και όλοι ανυπομονούν να δουν αν όντως θα είναι το Νο. 1 pick στο draft του ΝΒΑ το καλοκαίρι του 2018.

Από την άλλη, ο 25χρονος γκαρντ, μεγαλωμένος στην Παρτίζαν και πρωταθλητής Euroleague με την Φενέρμπαχτσε φέτος, εξαργύρωσε την φετινή του επιτυχία με ένα ηγεμονικό συμβόλαιο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού (Κινγκς) και αυτή θα είναι η τελευταία φορά (μέχρι την επόμενη) που θα τον δούμε στα ευρωπαϊκά παρκέ.

Αμφότεροι έχουν «κλέψει» τις εντυπώσεις με αυτά που κάνουν στο φετινό τουρνουά και θέλουν να προσθέσουν στο... βιογραφικό τους το πρώτο τους χρυσό μετάλλιο σε Eurobasket.

Το gazzetta.gr με την βοήθεια των αριθμών κάνει έναν απολογισμό στις εμφανίσεις τους, πριν η διοργάνωση ρίξει αυλαία.

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Τι να πει κανείς γι' αυτό το παιδί; Δεν σταματάει στιγμή να εκπλήσσει τον κόσμο του μπάσκετ!

Ο νεαρός Σλοβένος έχει συμβάλλει τα μέγιστα στο αήττητο που έχει κάνει η ομάδα του στο τουρνουά και θέλει να το κρατήσει μέχρι τέλους. Μαζί με τους Γκόραν Ντράγκιτς και Άντονι Ράντολφ οδήγησε την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Eurobasket και αναμένεται να κάνει ακόμα μια εκπληκτική εμφάνιση την Κυριακή (17/09, 21:00).

Όσο περιέργο κι αν ακούγεται, ηγείται της Σλοβενίας στα ριμπάουντ (8.3), ενώ έρχεται δεύτερος στο σύστημα αξιολόγησης (19.8), στους πόντους (15.1) και στις ασίστ (3.8), πίσω από τον Ντράγκιτς (20.6, 21, 5.4). Έχει 33.9% στο τρίποντο κι έρχεται δεύτερος σε λάθη (1.3) - πίσω από τον Μούριτς (1.4).

Συνολικά έχει αγωνιστεί για 240 λεπτά - 29.9 κατά μέσο όρο, στα 8 ματς.

Την καλύτερή του εμφάνιση την έκανε κόντρα στην Λετονία στους «8» (27π., 9ρ., 1ασ., 1λ., 1κοψ.), ενώ παραλίγο να κάνει το triple double με την Ισπανία στα ημιτελικά (11π., 12ρ., 8ασ., 0λ.). Λέτε να το καταφέρει τώρα;

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ

Πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο και δείχνει διαρκώς την κλάση του.

Μπορεί κάποιες στιγμές να είναι «άφαντος» στο ματς και να πατήσει... γκάζι τελευταία στιγμή και να εκτοξεύσει την ομάδα του!

Έρχεται πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (20.1) και στους πόντους (20.3) για την Σερβία, είναι δεύτερος σε ασίστ (5) πίσω από τον Γιόβιτς (5.9) κι είναι πέμτπος σε ριμπάουντ (3.5). Έχει 31.1% πίσω από τα 6.75 και είναι δεύτερος σε λάθη (1.8) και κλεψίματα (1.4).

Έχει πατήσει παρκέ για 255 λεπτά στο τουρνουά - 31.7 κατά μέσο όρο - στους οκτώ αγώνες που έχουν γίνει.

Το καλύτερό του παιχνίδι το έκανε στην πρεμιέρα με την Λετονία (30π., 3ρ., 4ασ., 1λ., 1κλ.), ενώ λίγο ήθελε κόντρα στην Μεγάλη Βρετανία για να κάνει το triple double (18π., 7ρ., 7ασ., 5κλ.). Τι θα δούμε από αυτόν στον τελικό;

Αναμένουμε με αγωνία...

 

Τελευταία Νέα