Την ΤΣΣΚΑ την νικάς μία φορά το χρόνο και στη Μόσχα δεν ήταν η ώρα της

Την ΤΣΣΚΑ την νικάς μία φορά το χρόνο και στη Μόσχα δεν ήταν η ώρα της

Την ΤΣΣΚΑ την νικάς μία φορά το χρόνο και στη Μόσχα δεν ήταν η ώρα της
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει το ματς της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό που σε ένταση θύμισε Final 4 και κάνει μία πρώτη μικρή αναφορά στη σειρά με την Εφές.

Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα το παιχνίδι ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ και τον Ολυμπιακό να είναι άξιο εκτενούς αναφοράς. Δύο ομάδες οι οποίες δεν είχαν το παραμικρό βαθμολογικό ενδιαφέρον και το μόνο πράγμα που τους ένοιαζε ήταν να ανταμώσουν ξανά στο παρκέ στις 19 Μαΐου στον ημιτελικό του Final 4.

Διαψεύστηκα αφού το ματς είχε πολύ μεγάλη ένταση, οι προπονητές έδιναν σημασία στη λεπτομέρεια και γενικότερα θύμισε παιχνίδι Final 4.

Οι Πειραιώτες έχασαν το ματς, αλλά κέρδισαν διάφορα άλλα πραγματάκια που στην παρούσα φάση ενδεχομένως να είναι και πιο σημαντικά...

Αρχικά άπαντες βγήκαν υγιείς από το παρκέ. Μη γελάτε, με τόσα που συμβαίνουν σε αυτή την ομάδα, αυτό δεν είναι αμελητέο.

Στα θετικά η καλή παρουσία πολλών παικτών ταυτόχρονα. Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν πάρα πολύ καλός και πάταγε γερά στην επίθεση, ο Ιωάννης Παπαπέτρου εμφανίστηκε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν και σκόραρε 16 πόντους ως «τριάρι».

Σπουδαία δουλειά έκανε ο Βαγγέλης Μάντζαρης. Στην επίθεση αναφέρομαι γιατί στην άμυνα πάντα κάνει καλή δουλειά. Ο διεθνής γκαρντ βρήκε σκορ τόσο από μακριά όσο κι από κοντά με τις διεισδύσεις του, στοιχεία τα οποία προσθέτουν αυτοπεποίθηση. Τέλος ο Δημήτρης Αγραβάνης έδειξε πως οι τελευταίες εμφανίσεις του δεν είναι τυχαίο γεγονός.

Υπήρχαν σίγουρα και άσχημα στοιχεία, όπως η συνεχιζόμενη κακή παρουσία του Κεμ Μπιρτς ενώ κάποιες στιγμές διέκρινα υπερβολική δόση σεβασμού. Όχι φόβου... σεβασμού επαναλαμβάνω.

Οι Ρώσοι είναι πιο ποιοτική ομάδα από τον Ολυμπιακό, οπότε φανταστείτε τώρα που οι Πειραιώτες ήταν και λαβωμένοι στη Μόσχα. Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως σε ένα ματς αποκλείω νίκη των «ερυθρόλευκων», αλλά αν είναι έτσι καλύτερα που δεν ήρθε τώρα αυτή. Ας έρθει στις 19/05 στο «Sinan Erdem»...

Μία τόσο καλή ομάδα όπως η ΤΣΣΚΑ την νικάς μία φορά το χρόνο. Αν τη νικάς και μία... Καλύτερα που δεν ήταν στη Μόσχα. Ας είναι σε 40 περίπου μέρες.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΕΣ

Για τη σειρά με την Αναντολού Εφές θα έχουμε καιρό να τα πούμε. Και την τουρκική ομάδα θα αναλύσουμε με λεπτομέρειες και τον τρόπο που αγωνίζεται και τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα. Κουράγιο να έχετε να διαβάζετε.

Αυτό που αρχικά θέλω να αναφέρω είναι πως σίγουρα η Εφές δε φοβίζει, αλλά χρειάζεται απόλυτη σοβαρότητα.

Πολλάκις έχω αναφέρει πως το μπάσκετ είναι δίκαιο παιχνίδι και σε σειρά αγώνων η καλύτερη ομάδα παίρνει αυτό που τις αξίζει. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές, ωστόσο οφείλει να το επιβεβαιώσει στο παρκέ.

Η σειρά δε θα είναι καθόλου εύκολη και θεωρώ απόλυτη ανάγκη να γίνει το 2-0. Αν πάρει τα δύο πρώτα ματς ο Ολυμπιακός τότε θα πάει στο Final 4 γιατί απλά αποκλείω το σενάριο να χάσει τρία σερί ματς από τους Τούρκους σε διάστημα 9 ημερών.

Επίσης διαφωνώ με το «καν' το όπως το 2013» που έγραψε η Τόνια το μεσημέρι. Τόνια μου το 2013 χάσαμε 10 χρόνια από τη ζωή μας στο Game 5. Δεν είναι ανάγκη να χάσουμε, άλλα τόσα. Ας γίνει λίγο πιο εύκολα...

ΥΓ: Για πρώτη φορά τόσες πολλές φορές ο Ολυμπιακός ακούμπησε τη μπάλα στο low post και κέρδισε πράγματα είτε σε σκορ είτε σε δημιουργία.

ΥΓ 2: Δε γίνεται να δέχεσαι 25 πόντους και για 9:57 να έχεις κάνει 2 φάουλ.

ΥΓ 3: Το φάουλ που προλαβαίνουν και κάνουν πάνω στον Χάινς στο τέλος είναι δείγμα υψηλής συγκέντρωσης.

ΥΓ 4: Για 20 μέρες όπου το ζευγάρωμα Ολυμπιακού – Φενέρμπαχτσε ήταν το πιθανότερο σενάριο, οι φίλοι του Παναθηναϊκού ξεσάλωναν και έλεγαν για πρόκριση του Ομπράντοβιτς εντός παρκέ αναφέροντας τα ζητήματα διαιτησίας τα οποία έθιγαν οι φίλοι των «ερυθρόλευκων», ως σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Από χθες που ξαφνικά του έλαχε ο Ομπράντοβιτς τα ζητήματα διαιτησίας στις επικείμενες αναμετρήσεις έγιναν «λογικό κι επόμενο».

ΥΓ 5: Επίσης οι φίλοι του Ολυμπιακού ας ασχοληθούν με την ομάδα τους και τη σειρά με την Εφές διότι υπενθυμίζω πως η αλαζονεία πληρώνεται.

ΥΓ 6: Όταν όλη η Ευρώπη είχε «πέσει» πάνω στο Ρεάλ-Εφές, κάποιος είχε «πέσει» πάνω στο Μπασκόνια-Ζαλγκίρις.

ΥΓ 7: Σίτο Αλόνσο απαγορεύεται να κάνεις τέτοια δήλωση πριν ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος. Πρωτάρης είσαι στην Euroleague και την πάτησες. Πήγαινε τώρα στη Μόσχα και άσε τους αποκλεισμούς σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.