Μαρούσι: Η Γκουζίνη οδήγησε την ομάδα στον τίτλο ως πρώτη προπονήτρια μετά την αποβολή Σκαραφίγκα (vid)

Γκουζίνη

bet365

O Γιώργος Σκαραφίγκας αποβλήθηκε στο 27' κόντρα στον Τρίτωνα και η Βασιλεία Γκουζίνη οδήγησε το Μαρούσι στα τελευταία λεπτά από τον πάγκο, πανηγυρίζοντας τον τίτλο.

Το Μαρούσι πανηγύρισε τον τίτλο στην Elite League, ενώ από το Σάββατο έχει στα χέρια του το εισιτήριο ανόδου. Η ομάδα των Βορείων Προαστίων αναγκάστηκε να τελειώσει το ματς χωρίς τον head coach του, αφού ο Σκαραφίγκας αποβλήθηκε (επίτηδες όπως αποκάλυψε στη συνέχεια) με δύο τεχνικές ποινές, 13 λεπτά πριν το τέλος. Φυσικά ο πρωτεργάτης της πορείας του Αμαρουσίου όταν χρειάστηκε αντικατάσταση, ήξερε πως δεν χρειάζεται να ανησυχεί, αφού άφησε την τύχη της ομάδας σε πολύ καλά χέρια.

Χρέη πρώτης προπονήτριας ανέλαβε η Βασιλεία Γκουζίνη, η assistant και σύζυγος του και τα πήγε περίφημα, οδηγώντας την ομάδα του Αμαρουσίου στη νίκη. Με τα καλύτερα λόγια μίλησε για τη Γκουζίνη, ο Σκαραφίγκας μετά το ματς, αναφέροντας πως θέλει να είναι εκείνη που θα τον διαδεχθεί στον πάγκο.

«Η κυρία Γκουζίνη είναι σύζυγός μου, για όσους δεν ξέρουν. Δεν είναι εδώ επειδή είναι σύζυγός μου, αλλά επειδή είναι μια πολύ καλή προπονήτρια. Στο δρόμο τής είχα πει ότι θα αποβληθώ, δεν το λέω χαριτολογώντας, είναι πραγματικότητα. Τα παιδιά και εμείς είμαστε περήφανοι και εκείνοι πρέπει να είναι για τους εαυτούς τους. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες όλο το χρόνο. Και ο τρόπος που σήμερα δεν παράτησαν το ματς δείχνει ότι έχουν… μεγάλα. Όταν φύγω από το Μαρούσι, θα ήθελα να είναι η επόμενη προπονήτρια η Βασιλεία. Αξίζει και δεν είναι κανένας σε αυτή την ομάδα για άλλους λόγους. Το αποτέλεσμα τα δείχνει όλα», ανέφερε.

ιοι

H Γκουζίνη είχε γράψει ιστορία το 2021, όταν η ιστορική Δάφνη αποφάσισε να την χρίσει προπονήτρια της ομάδας και με αυτόν τον τρόπο για πρώτη φορά ever στο μπάσκετ των Εθνικών κατηγοριών στους άνδρες, είχαμε γυναίκα να αναλαμβάνει πάγκο συλλόγου.

Η παλαίμαχη διεθνής playmaker με την σπουδαία καριέρα, ασχολείται εδώ και χρόνια με την προπονητική και έχει διατελέσει head coach και assistant coach στην Α1 Αποτελεί σημαντικό μέλος του προπονητικού επιτελείου του Αμαρουσίου στην πορεία για την άνοδο στη Basket League.

Η Γκουζίνη είχε δώσει συνέντευξη στο Gazzetta πριν δύο χρόνια, τότε που έγραψε ιστορία, μιλώντας για την ξεχωριστή τότε κίνηση της Δάφνης, τις προοπτικές που ανοίγονται, αλλά και τον τρόπο που την… αγκάλιασαν όλοι στον χώρο.

 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα