Γκούσταφσον στο Gazzetta: «Φέρνω την επίθεση και θα συνεχίσω να το κάνω, πολλές ομάδες θα εστιάσουν σε μένα»

Γκούσταφσον στο Gazzetta: «Φέρνω την επίθεση και θα συνεχίσω να το κάνω, πολλές ομάδες θα εστιάσουν σε μένα»

Γκούσταφσον στο Gazzetta: «Φέρνω την επίθεση και θα συνεχίσω να το κάνω, πολλές ομάδες θα εστιάσουν σε μένα»

bet365

Η Μέγκαν Γκούσταφσον μίλησε στο Gazzetta ως η μεγάλη πρωταγωνίστρια στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκό και αναφέρθηκε στο ρόλο της, αλλά και την αντιμετώπισή της από τους αντιπάλους.

Ο Ολυμπιακός απολαμβάνει πλέον μόνος την κορυφή της Α1 Μπάσκετ Γυναικών μετά και την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού με 89-74 για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα στην αναμέτρηση, οι «ερυθρόλευκες» κατόρθωσαν να... γυρίσουν τον τροχό και να φέρουν τον ρυθμό στα μέτρα τους. Κάπως έτσι κύλησε και η απόδοση της Μέγκαν Γκούσταφσον στο παρκέ. Κάποια «αναγνωριστικά» λεπτά για τον νέο αντίπαλο αρκούσαν μέχρι εκείνη να νιώσει και πάλι ο εαυτός της. Μία ματιά στη στατιστική της στο τέλος του αγώνα μπορεί να "μιλήσει" για την προσφορά της Αμερικανίδας στο ντέρμπι, επιβεβαιώντας τη φράση της «φέρνω την επίθεση». Σημείωσε 23 πόντους, 17 ριμπάουντ και 2 ασίστ συγκεντρώνοντας 35 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης!

Η Γκούσταφσον μίλησε στο Gazzetta μερικά λεπτά μετά τη λήξη της αναμέτρησης και των πρώτων πανηγυρισμών μεταφέροντας τις σκέψεις της για το "αιώνιο" παιχνίδι που έζησε πρώτη φορά, αλλά και τον ρόλο που αναλαμβάνει να εκτελέσει πιστά.

Αρχικά, η 25χρονη φόργουορντ-σέντερ είπε: «Ξέρεις κάναμε πολύ καλή δουλειά στο να χρησιμοποιήσουμε τον κόσμο και την ενέργεια που έφεραν στο γήπεδο, κάτι που μας βοήθησε πολύ αφού είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα. Έπρεπε απλώς να επιστρέψουμε στο παιχνίδι και να οργανώσουμε καλύτερα την άμυνά μας. Αυτό ήταν και το κλειδί για εμάς, να μην τους επιτρέψουμε τα εύκολα καλάθια και ήταν πολύ καλύτερα μετά τα πρώτα δύο δεκάλεπτα».

Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην αλλαγή της αγωνιστικής της εικόνας σε σχέση με τα πρώτα λεπτά του αγώνα...«Πολλές ομάδες θα εστιάσουν σε εμένα από την αρχή και έφεραν πολλή ενέργεια και έπαιξαν πολύ με το σώμα τους. Οπότε σε τέτοιες στιγμές θα πρέπει να ηρεμήσω τον εαυτό μου και να προσπαθήσω να επηρεάσω το παιχνίδι με άλλους τρόπους. Και μόλις το κάνω αυτό, μου ανοίγεται ας πούμε και ο “δρόμος” για να προχωρήσω και στην επίθεση, οπότε αυτό προσπαθώ να κάνω».

f

Όσο για το αν είναι ο τύπος της παίκτριας που θα επιμείνει να διαφοροποιήσει τις καταστάσεις στο παρκέ, η Γκούσταφσον απάντησε: «Ναι γνωρίζω τον ρόλο μου… Φέρνω την επίθεση και την φλογερή δύναμη, οπότε αυτό χρειάζεται να συνεχίσω. Αλλά στο τέλος της ημέρας δεν με νοιάζει ποιος σκοράρει από τη στιγμή που θα κερδίσουμε. Οτιδήποτε έχω να κάνω εγώ προσωπικά, οτιδήποτε έχει να κάνει και ο Μαρτινς (σ.σ. Ζίμπαρτς), θα δώσουμε τη μπάλα σε εκείνη που είναι… καυτή σε κάθε περίοδο και θα προχωρήσουμε από εκεί».

Μπορεί το βιογραφικό της, ακόμη και σε μικρή ηλικία, να αναφέρεται στην παρουσία της σε πρωταθλήματα όπως το WNBA, όμως ένα ντέρμπι έχει τον δικό του ιδιαίτερο χαρακτήρα. Πόσο... ενημερωμένη ήταν εκείνη;

«Φυσικά και με ενημέρωσαν… Μας εξιτάρισαν στην πραγματικότητα. Και οι φίλαθλοι δεν μας απογοήτευσαν, ήταν τρομεροί που ήρθαν σήμερα (σ.σχθες), είναι σούπερ! Μου ηταν λίγο δύσκολο κάποιες στιγμές να ακούσω τι μας έλεγε ο προπονητής για τα συστήματα αλλά ήταν μία απίστευτη ατμόσφαιρα και το λατρέψαμε. Ελπίζουμε να συνεχίσουν να έρχονται!».

Όσο για το πόσο σημαντική είναι η νίκη σε αυτό το παιχνίδι για αρχή στη σεζόν, η Γκούσταφσον έκλεισε λέγοντας: «Είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτά τα παιχνίδια έχουν σημασία για τους τίτλους στα πρωταθλήματα και ιδιαίτερα στα playoffs. Είμαστε ενθουσιασμένοι, φέρνει το μομέντουμ στην ομάδα μας και έχουμε και δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, οπότε κάθε νίκη μετράει!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα