Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Κίνητρο ότι μας θεωρούν τη χειρότερη ομάδα στο EuroBasket»

Σταμολάμπρου στο Gazzetta: «Κίνητρο ότι μας θεωρούν τη χειρότερη ομάδα στο EuroBasket»

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου με τη φανέλα της Ελλάδας.

bet365

Η κουβέντα με την Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου ξεκίνησε από την ιεροτελεστία μιας χειραψίας και κατέληξε στη θέση της Εθνικής Γυναικών στα rankings του EuroBasket 2023, με την γκαρντ του Ολυμπιακού να ξεκαθαρίζει ότι αυτό αποτελεί κίνητρο για τα μέλη της ομάδας.

Κάθε παρουσίαση της Εθνικής ομάδας Γυναικών, κρύβει και μία ιεροτελεστία. Μία... μυστική χειραψία. Και η απόδειξη ότι οι παίκτριες της «γαλανόλευκης» έχουν μπει στο κλίμα του αγώνα.

Η Άννα - Νίκη Σταμολάμπρου, μία από τις αθλήτριες που κάνει τη... χορογραφία, πριν από το τζάμπολ των αγώνων, μίλησε στο Gazzetta για τη συνήθεια που έχει με τις συμπαίκτριες της, ωστόσο η κουβέντα (φυσιολογικά) έφτασε και στο επερχόμενο EuroBasket.

Και στην 16η θέση (και τελευταία) που κατέχει η Ελλάδα στα rankings της FIBA, ενόψει της έναρξης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε Τελ Αβίβ και Λιουμπλιάνα.

«Το βλέπουμε, το έχουμε συζητήσει, μας το έχουν αναφέρει και οι κόουτς, αλλά με τη μορφή ότι πάμε για να διαψεύσουμε τους πάντες. Την Ευρώπη, αυτούς που μας τοποθέτησαν στην τελευταία θέση. Προφανώς και μας δίνει κίνητρο, λειτουργεί καλά για να αποδείξουμε σε αυτούς που μας θεωρούν ως τη χειρότερη ομάδα στο EuroBasket ότι, προφανώς, δεν είμαστε. Γιατί πραγματικά δεν είμαστε και αυτή η ομάδα αξίζει να διακριθεί», τόνισε η Σταμολάμπρου.

«Στο EuroBasket θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί»

Όσον αφορά την εξέλιξη της προετοιμασίας, εξήγησε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, έχουμε άλλο ένα φιλικό την Κυριακή. Διορθώνουμε τις λεπτομέρειες, οι βάσεις έχουν μπει εδώ και δύο χρόνια όταν ανέλαβε ο κόουτς Πρέκας με το επιτελείο του. Προσπαθούμε παιχνίδι με παιχνίδι να βγάζουμε αυτά που δουλεύουμε στην προπόνηση. Έχουμε δουλέψει πολύ καλά και για αρκετό διάστημα όλες μαζί. Στηριζόμαστε στην άμυνα, για να βγάζουμε ενέργεια στην επίθεση μας. Στο EuroBasket θα πάμε για να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί».

Η παρένθεση του EuroBasket κλείνει κάπου εδώ. Έτσι και αλλιώς μεσολαβούν αρκετές ημέρες για το τζάμπολ του. Επιστρέφουμε στην ιεροτελεστία της χειραψίας.

«Μουτσάτσος αρίμπα»

Με τη Σταμολάμπρου να μπαίνει σε λεπτομέρειες αναφέροντας και την αγαπημένη της ατάκα, πριν από κάθε ματς, η οποία γίνεται συνήθεια: «Είναι μία ιεροτελεστία που έχουμε με κάποιες κοπέλες που παίζουμε μαζί χρόνια. Με την Παυλοπούλου το ξεκίνησα εγώ, με τη Δίελα το ξεκίνησε εκείνη και είναι άλλο ένα πράγμα που κάνουμε. Μόλις βγαίνουμε στο παρκέ λέω "μουτσάτσος αρίμπα". Δεν σημαίνει ουσιαστικά κάτι, αλλά είναι κάτι που λέμε και πλέον το έχουν μάθει όλοι».

Και συνέχισε: «Κάνουμε το ίδιο, είναι η ρουτίνα μας, σημαίνει ότι είμαστε συγκεντρωμένες και ότι πάμε να παίξουμε να το ευχαριστηθούμε. Νομίζω ότι και άλλες συμπαίκτριες μας θα θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, αλλά υπάρχουν και άλλες που έχουν τις δικές τους χειραψίες».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα