ΕΟΚ: «Η βία και ο κάθε είδους ρατσισμός δεν έχουν θέση στο μπάσκετ»

Newsroom
ΕΟΚ: «Η βία και ο κάθε είδους ρατσισμός δεν έχουν θέση στο μπάσκετ»

bet365

Η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία καθιστά σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα είδος ρατσισμού, βίας, αδικίας και στον χώρο της πορτοκαλί μπάλας.

Με αφορμή και την πρόσφατη καταγγελία του μπασκετμπολίστα του Απόλλωνα Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι για ρατσιστική επίθεση από διαιτητή, η ΕΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία εξηγεί ότι «η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχει αδιαπραγμάτευτες αρχές της, το ήθος, την ευπρέπεια, την ευγενή άμιλλα και τον σεβασμό σε αξίες και πάνω απ’ όλα στον συνάνθρωπο. Εννοιες όπως η βία, ο κάθε είδους ρατσισμός, η αδικία, δεν έχουν θέση στον αθλητισμό και στον χώρο του μπάσκετ. Ηδη έχει θέσει σε εφαρμογή δράσεις για την ανάπτυξη και εδραίωση του φίλαθλου πνεύματος και σχεδιάζει περισσότερες για το άμεσο μέλλον.»

Και κατέληγε η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της: «Θεωρείται αδιανόητο και ξεπερνάει κάθε όριο, να επιδεικνύονται συμπεριφορές αντίθετες προς αυτές τις κατευθύνσεις, μεταξύ ανθρώπων που ασχολούνται από οποιαδήποτε θέση με το μπάσκετ. Η στάση μας απέναντι σε τέτοια συμβάντα θα είναι κάθετη και αμείλικτη. Οι διαδικασίες θα κινούνται άμεσα, το κοινό περί δικαίου αίσθημα δεν θα θίγεται από κανέναν και τα αρμόδια όργανα θα επιλαμβάνονται και θα τηρούν απαρέγκλιτα τους νόμους.»

 

Τελευταία Νέα