Ο μπασκετμπολίστας που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στο Gazzetta: «Αλβανός, Πακιστανός, μαύρος... γιατί να του κάνουμε ρατσιστική επιθεση;»

Νίκος Καρφής
Ο μπασκετμπολίστας που κατήγγειλε ρατσιστική επίθεση στο Gazzetta: «Αλβανός, Πακιστανός, μαύρος... γιατί να του κάνουμε ρατσιστική επιθεση;»

bet365

Ο παίκτης του Απόλλωνα Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι, που κατήγγειλε μαζί με την ομάδα του ρατσιστική επίθεση από διαιτητή, μίλησε στο Gazzetta για όσα έγιναν και έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού. «Δεν χρειάζεται να υπάρχει ρατσισμός, προσπαθούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί», ανέφερε.

Στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ και συγκεκριμένα στο ματς του Απόλλωνα Χαλκίδας και της ΑΓΕΧ, ένας εκ των διαιτητών της αναμέτρησης, ο Καλαπόδης κράτησε το δελτίο του παίκτη της ομάδας της Χαλκίδας, Ντονάλντο Χοτζαλάρι λόγω φραστικής επίθεσης. Μια μέρα αργότερα έγινε καταγγελία του παίκτη και έγγραφη αναφορά της ομάδας για ρατσιστική επίθεση του ενός διαιτητή σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αθλητής παρέθεσε την ανάρτηση του διαιτητή Καλαπόδη, ο οποίος είχε γράψει: «Από πότε έμαθαν οι Αλβανοί μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση!!», με τον Χοτζαλάρι να απαντάει με δικό του ποστάρισμα: «μπασκετάκι μάθαμε ιδρώνοντας και αφήνοντας πίσω οικογένεια και στιγμές με φίλους φίλτατε Κωνσταντίνε Καλαπόδη. 2ον αδιανόητο στις μέρες μας να είσαι ρατσιστής να μην σέβεσαι πρώτα εσένα και μετά τους γύρω σου και όταν λέω τους γύρω σου εννοώ τους άλλους διαιτητές. 3ον όσο μπάσκετ και να μην ξέρω, ο Αλβανός δεν τα παρατάει όμως ακόμα και στον ρατσισμό συνεχίζει».

τ

To Gazzetta επικοινώνησε με τον παίκτη, οποίος στάθηκε στα όσα έγιναν κατά τη διάρκεια του ματς και μετά από τη λήξη, ενώ έστειλε μήνυμα κατά του ρατσισμού, παρακινώντας και άλλους ανθρώπους που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις να μιλήσουν: «Προσπαθούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί. Καλώς ή κακώς από αυτό ζούμε. Είτε Αλβανός είναι ο άλλος, είτε Πακιστανός, είτε μαύρος πρέπει να του κάνουμε ρατσιστική επίθεση;», ανέφερε στο Gazzetta.

Τα όσα είπε ο Ντονάλντο Χοτζαλάρι στο Gazzetta

Για τα όσα έγιναν και την επίθεση: «Στον αγώνα βριζόμασταν μέσα στην κόντρα που επικρατεί, μέσα στην ένταση κλπ. Ένα εικοσάλεπτο μετά το τέλος που φεύγουν οι παίκτες, βγαίνει ο διαιτητής και του λέω αν έχει κάποιο θέμα μαζί μου. Αυτός μου απαντά '' άντε γαμ... ρε άσχετε, φύγε από εδώ μην σε γαμ...''. «Θα σε γαμ.. εγώ'' του είπα εγώ. Ο ίδιος διαιτητής μου είχε πάρει το δελτίο τρεις εβδομάδες πριν και με έχει αφήσει έκτος από τρεις αγώνες. Υπήρχαν προηγούμενα, γιατί σε όποιον αγώνα με σφύριζε αυτός, έβγαινα με πέντε φάουλ, μου έδινε τεχνικές ποινές, με νευρίαζε. Δεν μου έδινε ποτέ τα φάουλ. Ένα εικοσάλεπτο μετά το τέλος του ματς, ξαναμπαίνει μέσα, ανοίγει το φύλλο αγώνα, ενώ το είχε κλείσει και έτσι μου πήρε το δελτίο. Μετά ήρθε η αστυνομία και την επόμενη μέρα ανέβασε ο διαιτητής αυτή την ανάρτηση που έλεγε για τους Αλβανούς»

Για το αν έχει συναντήσει παρόμοιο περιστατικό στο παρελθόν: «Δεν είχα κάποιο παρόμοιο θέμα στο παρελθόν. Όλοι οι διαιτητές, προπονητές και παίκτες με σεβόντουσαν, είχα παίξει στη Λιβαδειά με Γκαγκαλούδη και με Βουκαντίνοφ συμπαίκτες. Πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ο διαιτητής θα μπορούσε κάλλιστα να με πετάξει εκτός αγώνα εκείνη τη στιγμή, αλλά δεν το έκανε. Το πήγε πολύ επιθετικά. Μπορεί να το έχουν περάσει κι άλλοι αυτό και να μην το λένε. Εγώ είμαι άνθρωπος όμως που όταν κάτι με καίει, θα το πω».

Για το μήνυμα που θέλει να στείλει ενάντια στον ρατσισμό: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει ρατσισμός, ο αθλητισμός πάντα ενώνει. Είτε Αλβανός είναι ο άλλος, είτε Πακιστανός, είτε μαύρος πρέπει να πρέπει να του κάνουμε ρατσιστική επίθεση; Προσπαθούμε να φάμε ένα κομμάτι ψωμί. Καλώς ή κακώς από αυτό ζούμε. Επειδή είναι Β' Τοπικό, δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει. Μακριά αυτά τα άτομα από τον αθλητισμό, δεν ανήκουν στον αθλητισμό».

γγ

 

Τελευταία Νέα