Λιθουανία και Λετονία: Εντολή για μποϊκοτάζ των ρωσικών ομάδων

Newsroom
Λιθουανία και Λετονία: Εντολή για μποϊκοτάζ των ρωσικών ομάδων

bet365

Η Λιθουανία και η Λετονία αντιδρούν με πράξεις στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και μποϊκοτάρουν τις ρωσικές ομάδες.

Τρομακτικές είναι οι εικόνες και οι σκηνές που έρχονται από την Ουκρανία, η οποία δέχεται την επίθεση που διέταξε τα ξημερώματα ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Μόλις άρχισαν να ηχούν οι πρώτοι βομβαρδισμοί και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κήρυξε την χώρα σε κατάσταση πολέμου, οι πολίτες στο Κίεβο άρχισαν να εγκαταλείπουν άρον άρον την πόλη.

Η Ζαλγκίρις άρχισε ήδη τις επαφές με τη Euroleague και τις ομάδες για να δουν όλοι από κοινού πως θα χειριστούν την κατάσταση, ωστόσο η Λιθουανία δεν μένει σε αυτό.

Σύμφωνα με τον Λιθουανό δημοσιογράφο Ντονάτας Ουρμπόνας, η λιθουανική κυβέρνηση προτρέπει όλες τους οργανισμούς του μπάσκετ να διακόψουν όλες τις προγραμματισμένες επαφές και τα ματς με τους Ρώσους και τους Λευκορώσους. Η Κάλεβ Ταλίν αναμένεται να φύγει από τη VTB League και η Σιαουλάι ακύρωσε το εντός έδρας ματς κόντρα στην Ενισέι.

Επιπλέον ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την Γερμανία αναφέρουν ότι ανάμεσα στις κυρώσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στην Ρωσία, ίσως να είναι και ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων από τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Στην επίθεση περνά και η Λετονία.Kαι η Ομοσπονδία μπάσκετ της Λετονίας προτρέπει τα μέλη της να περιορίσουν τις επαφές με ρωσικές ομάδες. Να αρνηθούν να λάβουν μέρος σε ματς που γίνονται στη Ρωσία, αλλά και να μην επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα σε ρωσικές ομάδες. Τέλος ανακαλούν τους Λετονούς διαιτητές από τη VTB League.

 

Τελευταία Νέα